BBITZA: '19 Honda Civic Sedan 1.5T Facelift, CVT, Elegance, Polished Metal Metallic

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• BBITZA: '19 Honda Civic Sedan 1.5T Facelift, CVT, Elegance, Polished Metal Metallic

Salutare grup,

In primul rand pot sa zic ca urmaresc cu mare placere topicurile voastre inca de cand am hotarat impreuna cu sotia sa mergem sa facem un test drive cu Honda Civic.

Undeva prin Mai 2019 a inceput povestea noastra cu Honda cand am hotarat dupa ce vazusem cateva modele pe strada sa mergem sa facem un test drive. Ne doream o masina mai mare decat ce aveam pana acum (Toyota Yaris Sedan 2007) si totodata vroiam sa facem o schimbare. Sotiei i-a placut foarte mult hadgebag-ul pe rosu, dar pe mine nu ma incanta asa de mult.
    Dupa ce am studiat bine oferta ma hotarasem pe modelul sedan executive. Am plecat spre dealer sa vedem ce oferte au si totodata sa facem si acest test cu masina.
    Mi-a placut foarte mult chiar daca CVT-ul imi aducea aminte de fostul Passat b5.5 2.0 TDI automat (masina grea cu caracter). Plecarea un pic greoaie nu ca la Toyota, dar destul cat sa ma multumeasca.
    Motorul o placere. Am venit amandoi placut surprinsi acasa.

Dealerul a fost foarte ok si mi-a dat oferte si pentru Elegance si Executive. Imi doream foarte mult pe masina de la Executive sistemul de sunet premium, farurile cu led si incarcare wireless dar vroiam cumva sa scap de pielea de pe scaune (motiv vara/iarna). Poate ca a fost un noroc pentru mine ca nu luat decizia atunci si totodata faptul ca dealerul nu mai avea pe stoc Executive sedan cvt. Mi s-a spus ca in septembrie va veni urmatorul stoc de masini (vor fi cele cu facelift) si ca sa astept pana atunci.
    Am inceput sa ma documentez si am citit despre masina si cu bune si cu rele.
    In august am zis sa fac o intrebare la dealer daca se mai pastreaza oferta si daca au mai aflat ceva de noile versiuni. Am fost placut surprins ca inca aveau acea reducerea de 2000 de euro + rabla. Ceea ce m-a facut sa ma decid a fost faptul ca noile masini veneau cu faruri cu led pe toate versiunile si am zis hai sa mai vedem odata oferta.
    Dupa cateva calcule in familie am plecat chitit cu sotia la dealer pe Sedan CVT Elegance. Intre timp am citit ca cei de la dealer pot sa iti imbrace cotiera si manerele de pe usi cu piele si am ales sa pun si eu.

Am dat avans in august si masina am ridicat-o pe 7 octombrie. Pana acum doar 1500 km cu ea dar este foarte ok.
    Am reusit intre timp sa cumpar jenti si anvelope de iarna Nokian. Cu acestea am avut putin probleme. Pana sa vina masina am vorbit la dealer si mi s-a spus ca modelul fara facelift beneficia in carte si de marimea jentilor pe 16". Ceea ce m-a bucurat enorm - mai ok la gropi mai ales iarna si pret mai mic atat pe anvelope cat si pe jante. Am dat comanda de jenti pe 16" si am zis ca anvelopele sa mai astept pana vine masina/cartea. Norocul meu a fost ca dupa ce am dat comanda de anvelope m-a sunat dealerul si mi-a zis ca nu mai este marimea de 16 trecuta in carte. Am zis ok, dar banuiesc ca se poate trece... mi s-a zis ca sa merg la rar si ca sa vorbesc acolo si sa rezolv asa. Deoarece sunt satul de sistemul nostru, le-am dat un telefon celor de unde am luat jentile, oameni de nota 20 care mi-au zis ca imi pot schimba setul cu unu pe 17 fara cost de transport, doar diferenta de bani dintre marimi. Am sunat si am anulat si comanda de anvelope pe 16".

Intre timp pot sa zic ca ma impac super cu masina. Ca si sistem audio este perfect cel de pe masina. Am citit ca nu sunteti asa de incantati de noile butoane de la sistemul infotainment - mie imi plac maxim.
    Farurile noaptea sunt o placere. Android Auto - e sfant ori de cate ori ma urc in masina (traiasca waze).

Pentru ca nu exista masini nelovite in Bucuresti, a trebuit si a mea sa primeasca botezul. Am rezolvat rapid la niste baietii super cu metoda PDR.
    Intre timp am reusit sa o si inmatriculez.

Comment

Bun venit!

Sa o stapaniti sanatosi si multi km fara incidente!
      '08 Honda Civic Type S 1.8 i-VTEC

Comment

Sa va bucurati de ea. Este exact ca a mea, doar ca facelift. Mi se pare putin mai uratica cu facelift. Va recomand CASCO, mai ales daca ai citit ce au patit colegi de pe forum. Niciun greieras prin bord sau pe la stalpi? Poate au dres-o la facelift.

Comment

Multumesc frumos. Este si casco facut din prima zi. Deocamdata nici un greiere. Speram sa nu fie. Am inteles ca au mai fost probleme cu senzori din fata ca tipau dupa prima ploaie/spalare. Nu am avut nici dastea pana acum.

Ceea ce imi trezeste o intrebare acum este oil life. La mine a aparut dupa 1000km. Aveam 9000km oil life. Am mers oras 500km si acum am 7500 oil life. Intrebarea este - nu ar fi trebuit sa fie mai mult de 9000 km? Sau asa este prima data?

Comment

S-o stapinesti sanatos si sa o alergi cu placere maxima ,fara incidente !

Comment

Oil life creste si scade in functie de cum si unde mergi. Schimba uleiul cand iti spune si asta e. Ia-o ca atare, nu te stresa.

Comment

Sa o conduci cu placere multi km si fara de probleme!.

Comment

Originally posted by BBR91 View Post
                  Oil life creste si scade in functie de cum si unde mergi. Schimba uleiul cand iti spune si asta e. Ia-o ca atare, nu te stresa.
                  M-am stresat si eu la fel la inceput, dar nu ai ce face, pui 500 lei deoparte pt revizie la 6 luni (in fct de cati km faci) si aia e. Sa o stapanesti sanatos.

Comment

Bine ai venit, felicitari pentru achizitie si sa o conduceti cu placere!

Comment

Multumesc frumos pt urari. Si da deja sunt impacat cu gandul de revizie, dar eram curios. Ma gandesc ca dupa revizie o sa arate mai mult. O sa intreb la reprezentanta cand ma duc.

Comment

Originally posted by Bbitza View Post
                        Multumesc frumos pt urari. Si da deja sunt impacat cu gandul de revizie, dar eram curios. Ma gandesc ca dupa revizie o sa arate mai mult. O sa intreb la reprezentanta cand ma duc.
                        Nu stiu sincer ce sa ti zic. am coleg la munca cu 1.5 CVT sport plus, masina vede numai sport ca mod de condus si are km pana la revizie 11000 dupa 2000 km de la revizie. Eu care merg mai lejer, fara ture decat ocazional, am deja 2000 de km si vreo 300 de zile pana la revizie. Tura asta e posibil sa o duc si eu la 10000 :X, dar in rest nu am trecut de 8-9 mii

Comment

La Toyota era setat fix 8000km interval de schimb ulei. Doar ca acolo imi cumparam singur piesele si faceam singur schimbul.

Vin catre voi cu inca o intrebare legata de anvelopele de iarna si de jenti. Stiti cumva daca masina vine cu senzori de presiune? Eu pe setul de iarna nu m-am gandit din pacate si la acestia si cred ca va trebui sa merg cu vreun martor in bord din cauza asta. Sper sa nu. Voi cum ati trecut pana acum iernile? Ati schimbat doar anvelopele? Sau ati avut set complet cu tot cu senzori?

Comment

Masina nu are senzori pe jante. Foloseste senzorii ABS pentru a determina daca o roata este lasata. Eu personal schimb doar anvelopele. E important sa umflii anvelopele cu aceeasi presiune, calibrezi sistemul si e ok.

Comment

Originally posted by BBR91 View Post
                              Masina nu are senzori pe jante. Foloseste senzorii ABS pentru a determina daca o roata este lasata. Eu personal schimb doar anvelopele. E important sa umflii anvelopele cu aceeasi presiune, calibrezi sistemul si e ok.
                              Multumesc de info!

Comment

Working...
                              X