Bobescu: '19 Honda Civic Sedan 1.5T, CVT, Elegance, Polished Metal Metallic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by BBR91 View Post
    Vei intalni astfel de probleme minore si la masini de lux mult mai scumpe. La banii 20k euro masina este un compromis si cred ca nu este realistic sa ai pretentii de perfectiune. Nu am zis ca cedeaza sau ca nu tine masina, si stii asta. Este o diferenta intre niste plastice care zdrangane si ambreiaje care se consuma dupa 30.000 km de exemplu, cum se intampla la alte marci.

    Tocmai pentru ca e un lucru nou, ai garantie si poti rezolva problemele.

    Chestia cu pretul este complet relativa. Pentru tine si pentru mine 20k euro poate sunt multi bani si nu ne convine sa avem inconveniente. Pentru altul care strange 10 ani banii de masina probabil ca e dezastru daca se strica ceva. Iar pentru cineva care schimba masina la 2-3 ani nu conteaza.

    Ai perfecta dreptate sa fii deranjat. Daca nu aveai probleme cu masina de cand ai luat-o mai erai atat de deranjat de scaunul de la sofer?
    La mine din fericire, nu sunt alte baiuri, adică īn jur de 1700 rpm cred că aceiași pb cu cea a lui Alex, că se aude o vibrație din bord ca un greier, de la conductele de ac. Īn principiu e ok mașina, mai sportivă decāt am crezut, in special pentru drumurile noastre.
    Raman cu nostalgia că aveam banii și ofertele in mana și de la honda și de la Toyota Corolla,(sedan aceiasi bani, iar touring cu 1000 eu peste). Toyota cred că era mai practica, la acceleratii scurte era mai mult mai prompta(datorita cuplului instant de pe motorul electric de 70 cai și 160 nm) fata de cvt meu, īn ciuda a 60 cai minus, (ce e drept la peste 90-100 o mănāncă honda). Mai practica și din perspectiva suspensiile, la Toyota erau net superioare, in special pe drumurile noastre izolau perfect, parcă erai pe un nor, accelerațiile scurte mult mai prompte iar avantajul principal, consumul de 4.6 % fara sa menajez masina, și 5% consumul all time al mașinii īn regim de test drive. Am plecat cu bateria aproape goală și m-am īntors cu ea plina, și tot a scos 4.6, in condițiile in care am accelerat pana la 100 de vreo 2 ori.
    ​​​. PS am mai fost azi la un test cu corolla, si memoria și feel u este fresh.

    Comment


    • Dar Corolla n-are Android Auto Am mers cu un taxi Corolla hybrid in UK si zicea soferul ca il chinuie scaunul stand toata ziua in el. Dar in rest da, cred ca e super masina Corolla hybrid.

      Comment


      • Unde ai fost la test drive? langa honda nord? vreau sa merg si eu. Am fost cu un prieten acum 2 zile sa isi ridice mazda 3 si am fost wow. O masina cu dotari net superioare modelului executive pe care il am gen: incalzire volan, HUD, full led, faruri adaptive...si cu aproapve 3500 euro mai iefitna. Am condus-o putin si mi-a placut foarte mult. Ar merge acum un test drive si cu toyota ca sa fie comparatia proaspata.

        Comment


        • Mazda 3 cu Style Pack cu 3500 euro mai ieftina ca Civic Executive? De notat ca Mazda e mai mica, mai putin performanta, incalzire in volan nu e tocmai ceva "net superior" iar HUD sa zicem ca tine de gust dar eu am inteles ca la gropi tremura imaginea pe parbriz. Dar e mai frumoasa masina.

          Comment


          • da, 21300 - cu program rabla si discounturi. Style pack.

            Comment


            • De unde a luat masina? Am si eu un prieten care vrea Mazda 3 si sa-l indrum.

              Comment


              • Mazda de pe splaiul unirii 233 parca. Aproape de podul de la mihai bravu. Nu stiu daca tot acolo a comandat-o, stiu ca de acolo a ridicat-o.

                Comment


                • BDT, multumesc. Eu tot Civic as alege intre cele 3 japoneze Le-am cantarit bine inainte sa o cumpar. Dar fiecare masina are atuurile ei.

                  Comment


                  • Tocmai ce mi-a trimis un prieten din Belgia oferta la civic de acolo.
                    Cumperi un civic și primești și o motocicleta - honda monkey de 4k europene.

                    Comment


                    • Cat de disperati or fi sa vanda.

                      Comment


                      • Astăzi la 6 luni fără 3 zile, am fost cu Honduta la prima revizie. Am parcurs 9488 km din 19 aprilie, din care aprox 60-70% extraurban. Am un stil de condus normal, regulamentar cu mici excepții cand mai gādil padelele. Īn principiu mulțumit de mașina, de ținută de drum și tehnologiile ce le oferă, my favorite - acc, lane assist si android auto. Este o mașină care se poate conduce si f calm, iar daca ai nevoie de vreo nebunie poate sa duca mai mult decāt aș avea eu oo .
                        Consum mediu pe all-time este de 7.2%, iar pe ulltimele 3 alimentari oscilez intre 6.8 și 8.6%. p(ultimul drum pe DN de 200 km, mers regulamentar a scos 5.2%).
                        La service persoana responsabila a fost amabila, chiar ok, a notat pb semnalate, (vibrație in bord, provenita din spatele aeratoarelor centrale, că o rezonanță la 1800 rpm și greieri din stalpi). Am fost chiar īntr-o probă scurtă și bine īnțeles pe principiul copilului la medic, nu s-a mai manifestat nimic. Legat de stālpi a zis că a prins mai bine ce era acolo. O altă pb semnalată esta pb reglajului pe īnălțime de la scaunul șoferului, care nu mai coboară daca stau pe el, funcționează doar daca nu e nimeni pe scaun. Nu au rezolvat, ci m-au reprogramat pt inceput de oct. Mi-au zis că nu știu ce este, trebuie desfăcut și că poate dura pānă la 1-2 săptămāni, pānă vine piesa și sa fie mașina imobilizată la ei. I-am īntrebat de mașina la schimb, pentru că depind de mașina și inițial au zis că īn politica honda de garanție nu este prevăzută mașina la schimb... (Mi-au dat cu firma in cap, pt tot azi unui prieten la Porsche Romania Tm, ce a mers cu un superb 3 de dim sa lase mașina pt o diagnoza la rece, i-au dat un golf cu sub 100 km fara macar sa ceara). Īn final au zis că o să mă rezolve cu o mașină dacă trebuie lăsată honda acolo.
                        Cost prima revizie 583 lei, pt ulei și filtru de ulei. Următoarea a zis că va fi in jur de 1000. L-am īntrebat de pb cu diluția de ulei, a zis că nu sunt, cu mențiunea ca trebuie respectat senzorul de oil life care e defapt sensor de diluție... Și făcute schimburi după cum dicteaza acesta. Recordul de schimb ulei mi-a zis că e la 4000 km la cineva care merge distante scurte in oraș exclusiv. Mi-a zis că știe un caz la o honda cu cvt cānd s-a aprins un senzor că trebuie neschimbat uleiul și acolo, altfel ar trebui schimbat oricum la 40.000 km.
                        Am īnceput să cred că treabă cu oil dilution, o life convine rezentantelor prin servicii dese de schimburi .
                        ps am văzut un Sedan alb cu Nr de Tm la reprezentanta și arată arata misto, diferit și futurist, mi-a plăcut. Totodată am văzut unul bleumarin , chiar spre negru, pentru prima data.

                        ​​​​​​​
                        bobescu25
                        Senior Member
                        Last edited by bobescu25; 17-10-19, 10:20.

                        Comment


                        • De curiozitate, īntrebare pentru posesorii de civic 1.5, la ce bani v-a ajuns a doua revizie, ce v-a schimbat și la cati km a cerut mașina a doua revizie? Știe cineva la cāți km se schimba uleiul in cvt? Mulțumesc.

                          Comment


                          • 450 RON la nord. Ulei si filtru ulei. Restul mi le schimb eu mai des, e treaba de 10 min. Ca si km, a cerut a doua revizie dupa aprox 7000 km.

                            ca si cuulori, a mai aparut o culoare visinie, care da bn pe masina, cred ca este si pr crv, nu sunt sigur.

                            Comment


                            • Vreo 800 lei te va costa a 2a revizie.
                              Uleiul in cvt se schimba la 40 000 km la benzina sau 120 000 la hibrid.

                              Comment


                              • Multumesc pentru raspunsuri !

                                Caut momentan sa cumpar jante pe 16 si cauciucuri de iarna, puteti sa imi confirmati specificatile?
                                r16 5x114.3, et 45? iar pentru cauciucuri de 215x55r16 ?

                                De cauciucuri ma gandeam intre bf goodrich g-force winter2 și nokian wr d4 ? din ce am citit mi se pare ok calitate pret, aveti alte recomandari?

                                Comment

                                Working...
                                X