Ma alatur si eu posesorilor de Civic Sedan. Masina am cumparat-o pentru sotie, aveam nevoie de o a doua masina. Masina are ~24.500 KM. Am sa revin cu impresii dupa ceva timp.
MR4: '16 HONDA Civic Sedan LS 1.8 i-VTEC M/T, Polished Metal Metallic
Collapse
X
-
Dupa ceva timp petrecut cu masina, am sa ma rezum exact la ce imi place si ce nu (parere personala), punctele forte.
De apreciat sunt:
- Motorul, trage foarte bine atat in mod eco cat si fara (fara eco e mai sprintena, raspunde mai bine la acceleratie - era si normal ), evident ajutat si de aerodinamica caroseriei. Alt aspect legat de motor, este silentiozitatea.
- Sunetul motorului cand este turat.
- Portbagajul, destul de incapator.
- Scaunele, sunt foarte comode la condus (nu am simtit dureri sau discomfort atat in oras cat si la drum lung)
- Amortizarea, este buna.
- Spatiul, in spate este loc bun pentru scaun de copil si un parinte, asemenea si distanta pe inaltime (la mine nu cred ca e problema pentru am statura medie)
- Potierele din spate se deschid suficient pentru a permite intrarea in masina lejer.
Ce imi displace:
- Intrarea in masina pe partea soferului este incomoda din cauza bordului prelungit spre interior.
- Antifonarea pe partea din spate, se aud zgomote infundate la prealuarea denivelerilor/gropilor (inevitabil mai iei si cate o groapa)
- Tabla este prea subtire, da o senzatie de fragilitate.
- Schimbatorul de viteze nu este precis (fac comparatia cu CR-V) si iti da senzatie de fragilitate.
- Unghiurile de viziblitate din fata (sofer) proaste din cauza stalpului.
- Lipsa mascarii firelor din portbagaj.
- Clima este de-a dreptul imbecila, selectia de aer rece cu cald pe Auto nu face decat sa te enerveze. (Comparatia cu CR-V, unde clima este dementiala, nu simti cum baga, pe unde baga, iti creeaza confort)
Per total masina ne place, au cantarit la selectia ei, ca o a doua masina, anul, norma de poluare si bineinteles marca . Consumul aproximativ urban/extraurban - 7.5/11 litri, in Iasi.'16 Honda Civic Sedan 1.8 M/T
'07 Honda CR-V 2.0 M/T
Comment
-
Multumesc ptr clarificare! Se pare ca un consum mai mic (urban sau extraurban sau mixt) se poate obtine doar cu hibride. Credeam ca aerodinamica de ultima generatie precum si materialele vor aduce o imbunatatire ceva mai semnificativa in privinta consumului insa practica dezamageste...
Din "neplacerile" tale trag concluzia ca masina este in "trendul" actual, cam toti producatorii au aceeleasi puncte slabe in gama asta de pret.
Inca o data s-o stapanesti sanatos!
Comment
-
Salutare colegii si imi cer scuze initiatorului, pentru ca ii poluez jurnalul. Sper sa ma ierte, insa era primul, cel mai nou dintre ele, cu activitatea cea mai recenta.
Care e problema ? Unul dintre colegii cu sedan FB a reclamat la un moment dat, mai demult, niste zgomote la scaunul soferului, cu care s-a dus la garantie undeva in Bucuresti (Honda Nord sau Asko). Ma puteti indruma, tine minte cineva discutia respectiva, sa-l pot contacta si eu pe respectivul coleg ?
Multumesc !
Comment
Comment