Doritor de Civic Sedan 1.8L i-VTEC pana in 4.000€

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    1. Maine am programata interventia (1450 lei) care va include si geometria. Am lasat procurarea pieselor la ei. Pentru bucse brat am mers pe OEM, pentru bielete antiruliu, capete bara si bielete directie (ultimele doua repere adaugate de ei pe lista) am mers pe vreo doua piese Febi si restul Niparts, nu mai retin acum care si cum (apropos, Niparts sunt OK?). Intelegerea a fost ca, bieletele sau alte parti care se dovedesc a fi ok nu le schimb (la celelalte diagnosticari nu apar unele piese fata de lista lor). Detalii vizavi de piesele schimbate si costul final dupa.

    Zgomotul din dreapta tot nu a fost identificat cu siguranta. A spus si mecanicul, asa cum am sesizat si eu, zgomotul (pe care un service l-a pus pe seama casetei de directie) pare ca ar fi precum un corp ce se misca zdruncina intr-o cutie. Rezonanta fiind identica cu cea a ciocaniturii in carenajul rotii. Asa ca, speculam posibilitatea de a fi acolo ceva care joaca si loveste la hartoape.

    Sfaturi din partea voastra in ce priveste verificarile pe care le pot face eu, sa nu fiu dus cu vrajeala vizavi de constatari (voi sta langa mecanic)...
    Am cunostinte in multe domenii care tin de viziunea tehnica, totusi nu am experienta pe mecanica auto. Am schimbat odata doar placute frana si discuri la peugeot si, demult, binecunoscutele interventii comune la dacia 1310

    2. Nu stiu cum schimb denumirea topicului sau alte modificari pe care le-as putea face. Exista instructiuni undeva?

    3. Volanul meu (fara comenzi pe el) este f. uzat. Recomandari... Deasemeni, nuca si mansonul schimbătorului de viteze. Si as mai vrea sa stiu daca gasesc ceva covorase cauciuc mai estetice dar compatibile (eventual pe gri). Ale mele nu imi plac deloc si nu par nici originale.

    4.Intrare audio auxiliara nu vad desi exista optiunea pe bord (CD/AUX). Am inteles ca poate fi adaptat ceva. Link ceva pentru tutoriale montaj si achizitie... Ma gandesc la o intrare Jack eventual USB pt stick. (lipsa usb nu ar fi asa o problema, e ok si pe discuri pana la urma)

    5. A doua cheie nu are functionala partea de telecomanda... bateria are 2,95V deci nu as crede sa fie de la ea. La peugeot o puteam reseta dupa o cazatura sau alt soc, punand-o in contact si tinand apasat un buton cca 6sec. Daca nu se reseteaza ce pot face? Detin codul cheii si al telecomenzii.

    Inca ceva... Eram curios daca toate sedanurile astea sunt fabricate in Japonia? (modelul meu, conform cartii service: Civic 4DS 1.8PMT, serie motor: R18A1 3041559)
    FlorinT
    Junior Member
    Last edited by FlorinT; 20-10-20, 13:52.

    Comment


    • #32
      Si la mine cheia de rezerva merge doar manual, deci nu cred ca e programata. Din ce am mai citit si eu, r18a1 a fost facut pentru pietele din asia si america, nu cred ca s-a produs in europa.
      BTW sa ai grija sa nu uiti cheia prin masina, ca de foarte multe ori se blocheaza usile si se incuie. Eu am patit-o de Craciun cand mi s-a incuiat masina, cheia fiind in portbagaj si eu la 350 de km de casa unde aveam rezerva.

      Comment


      • #33
        Incredibil. Geometria făcută pe capacele roților!

        Am schimbat bucșele brațelor față, cele dinspre înainte, bieletele antiruliu si bucșele barei stabilizatoare față (și la acestea, am constatat după montaj, când încă era sus mașina că, bucșele au fost montate invers, mecanicul asigurându-mă că e ok și nu contează).
        Treaba cu direcția am constatat-o când am revenit la reglaj (mașina trăgea dreapta).
        Oricum, tot nu am rezolvat... Mâine refac geometria în alt service și dacă va reuși la acesta, primul service îmi va returna banii pt geometrie. (Ei zic că ar putea fi ceva de la anvelope ori de la acea bătaie care se aude in dreapta și nu este încă depistată cauza)
        Aud un scârțâit ca de rulment in dreapta față. Ar putea avea joc acela?

        Legat de ce am întrebat anterior văd că nu răspunde nimeni... Mă intreb totuși, dacă în loc să recondiționez volanul îl schimb cu un altul ce are comenzi pe el... (Am găsit pe OLX SH destul de OK) am cum să îl montez?. Cele de Hatchback sunt diferite?

        Mulțumesc de sfat Conduruta. Am fost avertizat și de fostul proprietar. Sper să nu experimentez și eu aventura ta.

        LE: ce bujii sunt compatibile și ce brand recomandați?
        FlorinT
        Junior Member
        Last edited by FlorinT; 22-10-20, 17:58.

        Comment


        • #34
          Eu pot sa te sfatuiesc doar cu ce stiu sigur ca sunt informatii ok, de aia nu ma bag in lucruri despre care stiu putin spre deloc.
          Referitor la bujii - cele oem sunt NGK iar asta e codul lor 9807B561BW. Pentru alte coduri oem, te sfatuiesc sa intri pe partsouq.com, bagi seria de sasiu si dupa aia poti sa cauti efectiv orice piesa si surub, sa vezi care e codul si sa ii cauti corespondent aftermarket.
          Referitor la geometrie, eu am facut-o intr-un service Autosoft din Bucuresti, nu stiu daca sunt si prin tara dar in alta ordine de idei, iti recomand sa mergi intr-un service unde se poate face geometria 3D, nu pe metodele improvizate vechi. Exista si posibilitatea ca anvelopele sa fie uzate neuniform, dar asta e tot o cauza a faptului ca nu s-a facut geometria de foarte mult timp.
          Referitor la volan, chiar nu stiu ce sa zic. Iti sugerez sa te inscrii si in grupul de facebook hondafan, acolo se raspunde mai repede la intrebari, iar in plus poti sa cauti in ce au mai intrebat altii si afli mai multe.



          Comment


          • #35
            Originally posted by Conduruta View Post
            Referitor la bujii - cele oem sunt NGK iar asta e codul lor 9807B561BW.
            Între timp am citit în manual, am văzut că oferă ceva detalii tehnice. Pentru motorul meu e trecut Denso SKJ20DR-M11S (sunt trecute mai multe modele NGK și Denso, funcție de motorizare).
            [QUOTE]

            Pentru alte coduri oem, te sfatuiesc sa intri pe partsouq.com, bagi seria de sasiu si dupa aia poti sa cauti efectiv orice piesa si surub, sa vezi care e codul si sa ii cauti corespondent aftermarket.
            Asta este o informație cu adevărat prețioasă și așteptată. La Peugeot intram pe un site oficial și pe o aplicație care oferea informațiile detaliat și precis.
            Referitor la geometrie...
            Am repetat geometria în altă parte unde reglajul a fost realizat mai profesional de cineva pe care îl știam ca având pricepere si viziune tehnică (categorie de meseriași pe cale de dispariție în Romania). Din păcate ceva tot mai e la mașină... Sunt momente când merge perfect drept si când trage dreapta. Mă gândesc la rulment sau altceva care frânează puțin dar nu mereu. Aud uneori un scârțâit acolo când merg încet (până in 10 km/ora)

            Cu facebook-ul o să văd, nu am cont încă, folosesc ocazional contul soției. Am tot evitat să dau curs unui alt "înghițitor" de timp, poate o fi timpul să cedez.
            FlorinT
            Junior Member
            Last edited by FlorinT; 24-10-20, 13:39.

            Comment


            • #36
              Salut, caut și eu o Honda civic, cea cu motorul de 1.8, ofer maxim 5000 de euro. Neapărat sub 150.000 km. Cunoașteți pe cineva care vinde? Din păcate nu sunt foarte multe, sunt destul de rare pe olx sau autovit. Mulțumesc.

              Comment


              • #37
                Cand am cumparat eu mai erau doua in lista mea (la sedanuri). Acum am verificat insa, anunturile respective sunt dezactivate. Poate reusesti totusi sa gasesti. Succes!

                Comment


                • #38
                  Originally posted by danielvld23 View Post
                  Salut, caut și eu o Honda civic, cea cu motorul de 1.8, ofer maxim 5000 de euro. Neapărat sub 150.000 km. Cunoașteți pe cineva care vinde? Din păcate nu sunt foarte multe, sunt destul de rare pe olx sau autovit. Mulțumesc.
                  Sedanurile astea sunt mai rare pentru ca nu au fost facute pentru piata din Europa. Cel mai intalnit sedan e ala 1,3 hibrid, dar nu recomand decat in cazul in care are cine sa iti verifice cum trebuie bateriile, sunt foarte costisitoare.

                  Comment

                  Working...
                  X