CONDURUTA: '08 Honda Civic Sedan 1.8 i-VTEC ES M/T, Grey

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Din pacate, nu prea mai e de pastrat. La a mea (2008) a aparut rugina, din ce in ce mai multe piese se cer inlocuite, iar in trafic am din ce in ce mai mari probleme cu depasirea, dat fiind ca cei 174Nm nu ma ajuta deloc.
    Daca te apuci de schimbat bucse, sa ai in vedere si pe cele de pe interiorul bratului inferior spate: se uzeaza in acelasi ritm cu cele mari de pe bratul fata si sunt destul de ieftine.

Comment

Mersi pentru sfat. Observ ca bucsele nu sunt foarte scumpe, in schimb manopera e consistenta. Am cerut un cost estimativ pentru lucrarile ce ar fi de realizata la urmatoarea revizie.
      - Discuri de frana spate - 60 Euro/ buc
      - Placute frana spate - 62 Euro/ set
      - Bucse fata (nu stiu exact care sunt) - 20 Euro/ buc (40 Euro total)
      Preturile mi se par oarecum decente, mai ales pentru discurile oem, dar la manopera au pus 85 Euro pentru discuri/ placute si cca 120 Euro pentru bucse. Cum ti se par aceste preturi? Eu nu pot sa ma pronunt pentru ca nu am mai schimbat aceste piese.

Comment

Inca de cand masina a facut 70.000 de km am schimbat discurile si am trecut pe ATE (de care am fost multumit de-a lungul timpului). M-am uitat acum pe autokarma si preturile sunt ceva mai bune decat cele scrise de tine.
        Bucsele fata au codul 51391-SNA-305 (reperul 17) si vad ca din Germania pot fi cumparate cu 42 de euro: https://www.ersatzteile-honda.de/hon...__2700/4/14458.
        Cat priveste manopera pentru bucse, cred ca e cam mare. Acum 3-4 ani am schimbat bucsele mari fata, bucsele bratelor inferioare si superioare spate la APAN Braila, plus pivoti la 2000 de lei. Cum bucsele fata au necesitat cel mai putin efort, inclin sa cred ca e mult cat ti se cere.
        Ps.: in foarte multe situatii eu am preferat sa cumpar piese OEM din State sau chiar din Japonia, preturile fiind adesea mai bune decat cele propuse de reprezentanta
        vtin
        Senior Member
        Last edited by vtin; 10-03-21, 17:34.

Comment

Working...
        X