Impresii depre Civic e:HEV 2023

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Impresii depre Civic e:HEV 2023

Salutare!

Dupa 2 ani de cand am vandut Civicul, a venit vremea sa iau alta masina si ma uit la noile Civicuri. Are cineva modelul din titlu?
    Masina imi place cum arata, dar pana acum am retineri pe doua motive:

- tehnologia fiind foarte noua, nu stiu cum o sa duca in timp....
    - viteza maxima 180 KM/h? De ce? Totusi are un motor de 2 L si 180 cp. Skoda 2.0 TDI 150 cp si cutie DSG trece si de 230 km/h...

Sunt curios daca cineva are modelul asta si poate sa impartaseasca niste impresii...

Din păcate hondafan.ro e moartă, nu mai scrie nimeni, deci șanse să răspundă 4-5-6 posesori de Civic sunt nule.
    Ce pot să vă spun... īn linii mari am același sistem la CR-V... excepțional de fiabil. Incredibil de fiabil. Nu există nici o curea, distribuția este pe lanț, totul este electric, pompa de apă, ventilatorul, AC-ul este cu pompă de căldură, ratele de probleme tind către zero...
    Altfel ca să știți tot ce trebuie despre această mașină, mai mult decāt a spus Vlad Micșulescu greu să poată cineva la noi: https://www.youtube.com/watch?v=3Xri40PtTJs
    Cu viteza... eu am mers cu CR-V hibrid cu 180 km/h, și a mers bine. Consumul, cam mare, dar de, SUV.
    Ziceți de motor.
    Este un motor complet diferit, īn sistem Atkinson, fără turbină, complet diferit de motorul Otto de la Skoda, este un motor conceput pentru consum cāt mai mic - https://en.wikipedia.org/wiki/Atkinson_cycle
    Dacă o să faceți un test drive, veți rămāne super īncāntat. Sau nu, dacă comparați cu Skoda, nu a venit timpul de Honda
    Ex: CR-V 2,2 Diesel Executive 2012
    Ex: CR-V Elegance WP NAVI 2.0 A/T
    Now: CR-V Elegance e:HEV (hybrid)

Comment

Mulțumesc mult pentru răspuns. O să fac un drive test. Īmi place ideea că motorul termic funcționează īn principal ca generator.

Comparația o fac cu Škoda Octavia, pentru că e cam la același preț. Mi-a plăcut Honda, dar după ce am citit că unii posesori de Civic X 1.0 T au avut probleme cu cureaua de distribuție, parcă m-am dezumflat...

Comment

Toate motoarele cu curea de cauciuc īn baie de ulei pot avea probleme. Dar la Honda 99% dintre motoare au lanț de distribuție, nu curea. Doar acel nefericit 1L era pe curea umedă.
        Acuma, vorbim de gama actuală, totul e hibrid și totul e pe lanț.
        Toate motoarele cu curea de distribuție umedă au o mare problemă, e adevărat.
        Dar pe de altă parte Honda are o fiabilitate excepțională.
        Eu mă apropii de 300k km cu mai multe modele și nu am avut absolut niciodată nici o problemă cu nimic la Honda.
        Ex: CR-V 2,2 Diesel Executive 2012
        Ex: CR-V Elegance WP NAVI 2.0 A/T
        Now: CR-V Elegance e:HEV (hybrid)

Comment

Working...
        X