ENOPUL: '20 Honda Civic 1.5 i-VTEC Turbo M/T Sport Plus, Obsidian Blue (Lidiu)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Well... am citit din scoarţă-n scoarţă şi da... motorul trebuie să fie pornit, modul ACCESORY nu-i de ajuns:

    "During this update, your Honda navigation system must not be turned off. Therefore, the engine must be running while the vehicle is parked outside or in a well-ventilated area."

    Deci... ori nu înţeleg eu, ori Garmin ne vrea mai repede la service pentru motor.

    LE. Dar dacă aş merge cu maşina într-o plimbare în acea oră în care se instalează update-ul, în loc să ţin aiurea motorul pornit? Aş conduce pe A3, să zicem, cu ACC setat la 100 km/h, în timp ce update-ul se desfăşoară. Ar fi posibil?
    Last edited by PSC; 22-07-21, 08:35.

    Comment


    • #47
      eu numai asa fac uptate-urile la harti, cand plec de la birou dau sa faca update si in 10-15 min e gata

      Comment


      • #48
        chiar nu pot sa imi aduc aminte daca am pornit sau nu motorul , e posibil sa confund cu momentul cand am instalat autohack. stiu sigur ca in cazul hartilor, a durat putin, nici pe departe 40 min cum zic ei
        Honda Civic x 2020 1.5 182 CP

        Honda Civic IX 2015 1.8 142 CP

        Comment


        • #49
          Am o mica nelamurire....in bord, la life oil imi arata ca mai am 2400 km dar nu am nici un bec aprins in bord. In carte spune ca la 3000 de km se apinde un martor care iti indica ca urmeaza o revizie. Nu stiu daca conteaza dar urmeaza o revizie mica, doar ulei si filtru , aia mare a fost facuta in ianuarie. Care e experienta voastra, vi se lumineaza bordul ca anunt pt o revizie in urmatoarea perioada ?
          Honda Civic x 2020 1.5 182 CP

          Honda Civic IX 2015 1.8 142 CP

          Comment


          • #50
            eu am indicatorul in zile. de la 30 in jos imi da mesaj la fiecare pornire a motorului. de la 7 zile in jos mesajul e afisat permanent
            Civic X 2020 Sedan Executive MT

            Comment


            • #51
              Cu 30 zile inainte de data la care ar trebui sa faci revizia, iti apare in bord semnul de cheie, pe fond galben (martorul service), care apare la fiecare pornire a motorului. Daca intri cu cursorul pe acel martor iti arata cate zile mai ai pana la revizie (in cazul tau cati km mai ai pana la revizie). Apoi, pe masura ce te apropii de data reviziei, martorul este permanent .

              Comment


              • #52
                Eu am afist in km nu in zile...
                Honda Civic x 2020 1.5 182 CP

                Honda Civic IX 2015 1.8 142 CP

                Comment


                • #53
                  atunci, cam in 30 zile, vei ajunge sa 0 km pana la revizie.

                  Comment


                  • #54
                    Vineri aveam 2600 km afisat. Am facut un drum de 900 km, acum afiseaza 2400. A m plecat in Grecia, afisa 3300 km...m-am intors dupa un drum de 1900 km dus intors....afisa 2700, m-am fatait putin prin Bucuresti a scazut la 2600. . Trag eu concluzia ca daca mergi afara preponderent, faci schimbul de ulei la cel putin 15000 km. Eu acum 7300 km de la ultimul schimb
                    Honda Civic x 2020 1.5 182 CP

                    Honda Civic IX 2015 1.8 142 CP

                    Comment


                    • #55
                      Parca, totusi, nu la 3000km se aprinde. As fi tentat sa zic ca sub 1000km ramasi devine enervant. Tot atunci, rezolutia creste, vezi variatii de cate 10km, nu din 100 in 100. Parca, nu mai stiu exact.
                      Si da, ai dreptate - mersul intins "consuma km" mai incet, mersul prin oras ii mananca mai repede decat benzina :-).

                      Comment


                      • #56
                        Este perfect normal ca timpul estimat până la schimbul de ulei/revizie să scadă mai repede la mersul urban, faţă de extraurban. Sunt altfel de solicitări şi consumul de resurse (benzină şi nu numai) este mai mare. Dar şi extraurban, dacă ai de parcurs trasee dificile (urcări repetate, ruperi de ritm), vei constata că estimarea scade mai repede.
                        Este, totuşi, o ESTIMARE - un algoritm de calcul conceput de ingineri şi programatori pe baza unui număr finit de scenarii reale. În viaţă, însă, putem întâlni şi situaţii care, probabil, nu au fost luate în calcul de aceşti specialişti (de exemplu, prezenţa enervantă a căruţelor pe drumuri, ceea ce impune circulaţia "în mod urban" în extraurban - am păţit-o în jud. Bacău, am zis că nu mai conduc niciodată pe acolo, decât pe E-uri).
                        De aceea, şoferul ar trebui să ducă maşina la revizie un pic mai repede decât estimarea computerului de bord. Cei de la Asko mi-au spus că, chiar dacă depăşesc cu 200 km estimarea, nu e nicio problemă. Eu zic că...

                        Probabil că şi tipul combustibilului influenţează estimarea aceea. Pe drumul spre şi prin Grecia am folosit numai benzină Shell de 100. Da, e scumpă în draci, dar mi-a plăcut atunci când, după traversarea muntelui Pelion, consumul mediu nu atinsese 6%. Sunt, pe acolo, înclinări şi de 12%, plus serpentine în ac de păr cu nemiluita.

                        Nici eu nu mai ţin minte, dar prima alertă apare pe la 1500 km. Nu mai ştiu nici când începe să scadă din 10 în 10 km - la 1500 km, sau la 1000 km. Am mers la revizie atunci când mai erau estimaţi 200 km.

                        Comment


                        • #57
                          Originally posted by vizitator View Post
                          Cu 30 zile inainte de data la care ar trebui sa faci revizia, iti apare in bord semnul de cheie, pe fond galben (martorul service), care apare la fiecare pornire a motorului. Daca intri cu cursorul pe acel martor iti arata cate zile mai ai pana la revizie (in cazul tau cati km mai ai pana la revizie).
                          Eu nu am estimarea în nr. zile, ci în nr. km. Nu e nevoie să intru "cu cursorul", e suficient să apăs butonul i de pe volan, deoarece în bord se aprinde şi avertizorul i portocaliu. Odată apăsat butonul i, pe bord apare motivul: numărul de km estimaţi până la revizie.
                          Dacă este nevoie, se poate circula cu estimarea până la revizie (km sau zile) afişată permanent în bord.

                          enopul
                          Senior Member
                          enopul
                          Te asigur că la o estimare de 3000 km maşina tace. Pe de altă parte, te invidiez: încă n-am trăit acel moment în care estimarea să crească, nu să scadă, indiferent de modul de conducere.

                          Comment


                          • #58
                            Am pus si eu Shell 100, nu am vazut diferente notabile, in 99% din cazuri , folosesc Mol 100. Consumul mediu pe cei 1900 km din drumul in Grecia a fost 6.25 si a inclus drumul pana acolo si inapoi si vreo 350 km fatza fazta de pe o plaja pe alta.
                            Honda Civic x 2020 1.5 182 CP

                            Honda Civic IX 2015 1.8 142 CP

                            Comment


                            • #59
                              La performanţe nu se simt diferenţe foarte mari, însă la o adică se pot simţi. La consum se simte mai bine. Consum instantaneu de 3% la viteza de 75 km/h, în treapta a V-a, nu am avut cu niciun combustibil din România. Doar cu OMV MaxxMotion am avut undeva pe la 3,6-4%, dar sortimentul ăsta se vinde, în România, la un preţ apropiat de cel al lui Shell 100 din Bulgaria. În Grecia benzina bună e nesimţit de scumpă, îmi spunea cineva că Shell 100 e mai scumpă decât în Austria.
                              Totuşi, la ralanti motorul este mai silenţios cu Shell 100 decât cu oricare alt combustibil de la noi. Chestia asta e valabilă şi pentru Primera, care are motor aspirat, total diferit. Acolo, diferenţele dintre Shell 100 şi ce avem noi (95-100) erau mult mai perceptibile, nu numai la consum, ci şi la dinamică.
                              Diferenţele între combustibili se simt cel mai bine în regimurile înalte, de la 5000 rot/min în sus. Dar nu merg decât foarte rar acolo, de regulă la o depăşire care ar pune probleme. Pentru rutina zilnică recomand benzina de 95 de la noi, dar şi din afară, de la mărcile cunoscute. E un echilibru bun între buget şi performanţe.

                              Comment


                              • #60
                                eu pun doar 100, de obicei mol ...am un card de reducere de 15 bani pe litru la ei si daca platesc cu cardul ing , mai am un 2-3 % reducere...
                                Honda Civic x 2020 1.5 182 CP

                                Honda Civic IX 2015 1.8 142 CP

                                Comment

                                Working...
                                X