Am gasit si comandat a doua pereche de Sony XS160ES, urmeaza instalarea si revin cu feedback.
ENOPUL: '20 Honda Civic 1.5 i-VTEC Turbo M/T Sport Plus, Obsidian Blue (Lidiu)
Collapse
X
-
Azi am facut revizia, am cerut schimb ulei si filtru, restul le pun eu. S-au miscat foarte repede azi si interesant e ca oferta telefonica a fost 650 LEI, am cerut apoi pe mail iar oferta si mi-au dat scris 535 lei iar la caserie mi-au cerut 426; din ce am observat eu , uleiul era la super pret, 45 +tva . Superb as putea spune, Bravo Honda Nord. Totusi mi-au dat si vestile proaste: discuri fata uzura 100% zic ei, placute fata 75/80% insa pe spate sunt ok. Si pentru ca msina face in decembrie 3 ani , au zis ca si lichidul de frana trebuie schimbat....pfuu, numa probleme bai
. Am zis ca rezolvam in primavara la urmatoarea revizie desi eu stiu ca le voi schimba mai repede .
Am cerut si verificarea incalzirii la sofer, spira a lasat urme pe tapiserie si au fost draguti sa ceara inlocuire pe garantie. Vestea buna este ca radiatorul de AC e intreg, a scapat la revizia asta
Revenind la frane, masina are 53000 km, si mi se pare ciudat ca discurile sa fie duse la acesti km mai ales ca masina merge 70% drumuri exterioare. Placutele fata/spate au fost inlocuite la 26000 prima data.
Cei care ati mai schimbat, ati pus altceva in afara de originale? Recunosc, sunt foarte multumit de cum franeaza masina.
Ca fapt divers, uleiul mai avea viata 80 km, asa zicea bordul, fix 9479 km intre schimburi.
De bine la toti!
Comment
-
Cred că este foarte important stilul de condus. Dacă folositi mult si foarte des frana de motor, uzura e foarte mică. Dacă frânați mult, accelerați mult, mergeți mai agresiv, mai sportiv, se pot duce discurile și sub 30k km. Este foarte relativ totul.
Sunteți la a doua serie de plăcuțe de frână? Sau a treia? pentru că dacă nu ați schimbat plăcuțele până acum, devine comic, doar nu or fi discurile din plastilină. merită să faceți o încercare de intrebare și la alții...
Mulți Km frumoși in continuare!Ex: CR-V 2,2 Diesel Executive 2012
Ex: CR-V Elegance WP NAVI 2.0 A/T
Now: CR-V Elegance e:HEV (hybrid)
Comment
-
Ar fi al 3-lea rand de placute. De condus , conduc mai mult preventiv iar referitor la frana de motor, Civic nu are asa ceva, cel putin pe motorul de 1.5 frana de motor nu exista, poate doar in 1-a
Acum daca ma uit atent, discurile fata au o buza de 1 mm si cum sunt doua fete presupun ca si pe partea " invizibila" au inca 1 mm deci se incadreaza la discuri duse daca luam in calcul ca sub 2mm sunt depasite. . Asta e, le voi schimba, ATE sau Textar insa ma tot gandesc ca acum ceva ani pusesem pe Focusul de atunci discuri Brembo fata si TRW spate cu placute Brembo pe ambele punti si dupa 60k km am vrut eu musai sa schimb placutele dar ele mai aveau viata 50% fata si 75% spate...dupa 60 km iar discurile erau imecabile.....nu se mai face domle marfa de calitate.
Pe scurt urmeaza un set placute fata / spate, discuri fata si lichid de frana
Comment
-
Foarte repede ai terminat discurile la 53 000km. Nici nevasta-mea nu a reusit ,,performanta" aceasta la Opel, desi conduce numai in oras. Probabil ai un stil de condus cu multe franari bruste si la limita, altfel nu imi explic. La fosta masina (Octavia) cumparatorul a ajuns la 115 000km cu discurile originale si placutele schimbate de mine la 60 000km.
Referitor la placute, si la mine au tras cei de la Honda Nord sa le schimb; de atunci am mai facut 8000km si inca nu au inceput sa scartaie. Am zis ca in momentul in care aud primul scatratit la franare, merg sa le schimb. Deocamdata am 48 000km si inca mai tin (sunt cu placute si discuri originale).
Cei de la reprezentanta monteaza placute ATE si te vor costa 880 RON. Daca ti se pare scump, le poti cumpara de la Epiesa si monta in regie proprie. De curios, am simulat ca si cand as dori sa cumpar ptr Civicul meu, si un set de placute ATE costa 280 RON, iar un disc ATE tot 280 RON. Placutele se vand la set si discurile la bucata, deci ai nevoie de 2 seturi de palcute si 4 discuri (2X280 RON+4X280 RON=1680 RON). Este scump, intr-adevar, dar tot iesi mai ieftin decat la reprezentanta!
Comment
-
Sincer chiar nu am un stil agresiv, nu conduc deloc cu opriri la limita si de aia spun ca si eu sunt surprins de cat de repede s-au dus. e drept, au o buza de 1mm . Am comandat piese , discuri si placute fata ATE, am eu magazinul meu cu preturi mult mai bune decat epiesa si auto karma...le montez la Honda Nord dar surprinderea ramane ca s-au dus repede. La civicul celalalt am schimbat discurile la 80k si placutele pe la 40 k
Comment
Comment