If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Cum ai descarcat hartile?? Primesc si eu mesaj pe CB ca exista un update la harti, dar inca nu le-am descarcat.
Te poti descurca si singur, fara a merge la reprezentanta??
musai un stock de 16 gb, il formatezi in fat32 apoi mergi la masina in setari si la setari navigatie ai actualizari harti, iti vor transfera niste date pe stick referitor la model navigatie. apoi mergi la calculator intri pe garmin si trebuie descarcat un program care iti vede stick-ul , il imperechezi cu programul si dai descarcare harti. dureaza vreo 40 min asta. apoi mergi il bagi in masina si se descarca automat. e mai simplu
decat ma exprim eu
enopul .Am citit foarte târziu thread ul tău. Mi-a sărit in ochi discuția cu uleiul. Dacă citești la mine (threadul cu prezentarea și istoricul mașinii) vei găsii detaliat ce am sa spun mai jos:
am schimbat prima data uleiul la 5k km și era negru ars. Cât am fost in țara (cât și in Olanda) mi-am adus uleiul singur la revizii. Atâta timp cât norma uleiului corespunde cu ceea ce este scris in cartea tehnica a mașinii dealerul Honda e obligat sa se conformeze din punct de vedere legal. Eu am folosit din prima zi și pana azi Motul 0w30 ECO-nergy. Pe unde am citit am înțeles ca uleiul honda este de fapt produs de Mitasu și pare a fii semi syntetic.
nikkon Da, stiu ce zici cu uleiul adus de acasa si am sunat si eu la Honda sa ii intreb daca pot , au zis ca da dar sa fie in norma. Eu am faceliftul pe care este prezent si si dpf-ul si norma este ACEA C2 norma care nu este prezenta pe Amsoil . Folosesc Amsoil pe celalalt Civic , e drept ca la Honda Nord nu au auzit de asa ceva, dar il pun cu placere in motor ca doar e pe bani. In state, acelasi motor, foloseste norma API SN, in europa, nu, doar AACEA C2. Pe cutia de ulei honda spune ca daca vrei fisa tehnica , se da la cerere si evident am facut cerere dar dupa mai bine de 1 luna, nu am primit-o. BTW, inspirat de jurnalul tau am zis sa imi pun si eu un Catch Can , dau un mail la Honda sa le explic si ma suna cineva de acolo sa imi explice ca nu este nici o problema dar daca se intampla ceva, orice la motor, am pierdut garantia ca am adus modificari si ca de fapt nu e chiar cazul sa pun nimic pt ca motorul nu va face depuneri pe supape.
Uleiul pe motoarele turbo oricum se face negru instant, problmea mea este cat de bun este uleiul lor Honda, sa curete si sa mentina pelicula. Honda type 2 nu a aprut chiar ieri deci nu poti spune ca e un ulei facut special pt motoarele turbo, e asa, unul pt de toate si inca sunt curios ce specificatii are si mai ales ma intereseaza TBN -ul pt ca ala imi spune cat de rezistent este uleiul la poluarea cu benzina. Amsoil are 12, la orice alt ulei de tip 0w20 sau 0w30 , nu am vazut TBN peste 8.5. Si ca sa nu par carcotas, nu ma deranjeaza deloc ca e nevoie sa schimb uleiul de 2 ori pe an, fie si la 7500 km, oricum eu sunt obisnuit sa il schimb pe sezon vara -iarna dar nu mai mult de 10000.
Oricum, imi pare rau de patania ta, pare costisitoare si exact de asta mi-as fi dorit sa nu iau motor turbo dar na, dracu nu te lasa in pace si desi eram chitit pe Mazda 3 pt ca era singurul brand decent cu motor aspirat, ala negru si-a bagat coada si tot la Honda m-a dus
Honda Civic x 2020 1.5 182 CP
Honda Civic IX 2015 1.8 142 CP
dau un mail la Honda sa le explic si ma suna cineva de acolo sa imi explice ca nu este nici o problema dar daca se intampla ceva, orice la motor, am pierdut garantia ca am adus modificari si ca de fapt nu e chiar cazul sa pun nimic pt ca motorul nu va face depuneri pe supape.
Ai vorbit cu femeia de serviciu? Sau cu cei de la paza?
un diferentiator poate ca este dealerul. la asko nu am avut asemenea discutii si probleme.
e primul turbo si la mine si cand am ales uleiul m-am uitat la HTHS si punctele de flash, stiind cat de cald ruleaza un motor turbo.
Despre catch-can...mai am mix feelings. e nice. dar sa nu-ti imaginezi ca am prins kg de ulei. daca am scos in 10k km 100g - si cred ca e mult. motorul e bine gandit chiar daca e DI.
insa am vazut un motor de civic in Utah acum 2-3 ani care avea 500k mile si avea depuneri masive.
pentru mine catch-can e un moft pentru ca fac putini km. masina are azi 22k
nikkon , la asko nu am ajuns inca cu ea, nici nu vreau sa ajung curand. totusi la 500k mile cred ca si un motor aspirat are depuneri . pe mine ma streseaza injectia directa sau modul cum functioneaza si permite depuneri ce pot fi indepartate mai greu. 100 ml ulei amestecat cu depuneri de gaze e suficient sa faca mazga pe supape....in 100k km , e 1 litru de ulei pe care daca il amesteci cu 1 kg de pamant iti ies vreo 2 caramizi de cox...dar in 500 k mile cat ulei ai fi strans. noi sa fim sanatosi !
Honda Civic x 2020 1.5 182 CP
Honda Civic IX 2015 1.8 142 CP
X-ul e la mine de 3 luni . In astea 3 luni nu m-a dezamagit niciodata.
ce imi place fata de ix:
e mai spatios
se misca mai repede dar nu chiar din treapta 1-a
consuma mai putin
e mai stabila
ador directia
iubesc franele
depasirile sunt o placere
sistemul audio e mai bun, depinde de sursa totusi
suspensia independenta si adaptiva
suspensia mai bine adaptata drumurilor
pozitia la volan e mai joasa si pt mine e mai placut
farurile LED
ce nu imi place
nu are magic seats
scaunule fata sunt prea late, nu ofera suport lateral sau mai bine zis ofera submediocru
materialele bordului si textilul de pe scaune, cotiera si usi
sistemul infotaiment e ffff lent
un greiere in bord , in spatele tabletei, il sustin spre remediere la prima vizita in service
are rezervor mic
Atat mi-a venit acum in minte.
Intre timp am luat o piatra in parbriz, nu s-a spart, doar s-a zgariat, asa un mic sant.
Am pus Autohack versiunea PRO, sistemul se misca lent dar nu mult mai lent decat fara el. am pus doar waze si spotify, youtube nu ma interesaza, nici neflix. Cand deschid waze, pe ecranul mic din bord imi afiseaza mult mai fain indicatiile de navigatie, o busola si inca 3 parametri la alegere, eu am pus consumul mediu pe ultimul drum, distanta pana la urmatorul plin si cel mai mista, temepratura lichidului de racire. care in general sta la 80-82 grade dar l-am vazut si la 92 grade. Pe tableta, imi arata pemanent voltajul bateriei , astfel imi dau seama cand incarca si mai arata procentual cat de incarcata este memoria sistemului.
Drumuri bune!
Honda Civic x 2020 1.5 182 CP
Honda Civic IX 2015 1.8 142 CP
enopul
Referitor la scaunele de pe Civic X, versiunea fără facelift: un coleg de-al nostru a trecut la Mazda 3 exact din acest motiv, calitatea scaunelor. Nu s-a putut acomoda cu ele, avea şi nişte probleme medicale cu spatele.
Eu nu le pot compara, ca şi conducere, decât cu cele de la Primera; ei bine, acelea sunt mai confortabile la drumuri scurte, dar mai incomode la drumuri lungi. Nu ştiu să explic asta.
Însă, cele mai mişto scaune auto în care am stat până acum sunt cele de la Type-R. Nu am condus maşina, nu ştiu dacă se oferă la TD, însă, deşi nu erau reglate pe conformaţia mea (nici n-am vrut să le reglez, maşina era în showroom), m-am simţit bine în ele, chiar excelent.
Pielea Alcantara, din Type-R, nu m-a dat pe spate.
La interior, Type-R este exact acelaşi Civic ca şi cel normal; deşi are doar 2 locuri în spate, bancheta mi s-a părut a fi la fel de lată.
Referitor la rezervor: şi eu m-am speriat de volumul lui mic. Însă, ce să vezi: cu benzina Shell de 100, în Bulgaria, autonomia estimată pe bord este undeva între 680-720 km, depinde de modul de conducere. La Primera, cu consum mai mare şi rezervor mai mare (62 l), cu aceeaşi benzină, autonomia estimată era pe la 750 km. E drept, odată mi-a arătat 800 km, dar în timp ce conduceam, după 100 km autonomia a scăzut la 600.
Referitor la greieri: cel din plafon este singurul dominant. Uneori, imediat după pornire, se aude altul, care ar fi ascuns sub difuzorul central de lângă parbriz, apoi tace. La drumuri proaste mai scârţâie plasticele... să vedem, poate se va renunţa la plastice de acum înainte (dar stai, că Civic-ul se va produce în Japonia, uzina din Swindon se va închide pe motiv de Brexit).
Referitor la piatră în parbriz: ciobitura mea este mai bine vizibilă acum, decât când a lovit piatra. Parbrizul nu s-a fisurat.
Una peste alta: materialele folosite la fabricarea maşinii (cele care nu ţin de mecanică şi electrică/electronică) sunt de proastă calitate, chiar foarte proastă.
Plec azi in Grecia, am pe lista oprire la shell Sofia
da, ai dreptate par proaste materialele dar nici nu stau toata ziua cu mana pe ele sa vad cat de tare este plasticul. Vara fiind , mi se lipeste genunchiul de consola de palstic .
o sa urmeze o revizie dupa ce ma intorc, vad atunci ce zic baietii de zdranganitul din bord. in rest , benzina sa fie
Honda Civic x 2020 1.5 182 CP
Honda Civic IX 2015 1.8 142 CP
musai un stock de 16 gb, il formatezi in fat32 apoi mergi la masina in setari si la setari navigatie ai actualizari harti, iti vor transfera niste date pe stick referitor la model navigatie. apoi mergi la calculator intri pe garmin si trebuie descarcat un program care iti vede stick-ul , il imperechezi cu programul si dai descarcare harti. dureaza vreo 40 min asta. apoi mergi il bagi in masina si se descarca automat. e mai simplu
decat ma exprim eu
Salut şi pe topicul tău.
Am citit informaţiile din link. Acolo se spune şi ceva ce tu n-ai menţionat, şi anume:
- stick-ul trebuie să fie musai de 16 GB ca şi capacitate, nici mai mult, nici mai puţin;
- 16 GB capacitate înseamnă, în realitate, mai puţin de 15 GB (sau cam pe acolo);
- cică, dacă nu sunt exact 16 GB, va apărea mesajul de eroare "spaţiu de stocare insuficient";
- motorul trebuie să fie menţinut pornit pe durata actualizării, adică în jur de 60 minute - ceea ce nu mi se pare OK, mai ales dacă motorul e rece.
Sigur nu am ținut motorul pornit, am apăsat pe start 1 data, echivalentul poziției 1 la cele cu cheie. Legat de 16 GB, da, m am exprimat sumar, dar bine ca ai găsit informația și în alta parte.
Honda Civic x 2020 1.5 182 CP
Honda Civic IX 2015 1.8 142 CP
Ei zic acolo că "vehicle must be turned on" - de unde eu înţeleg că trebuie să fie în poziţia ON, nu ACCESORY. Adică, dacă ar avea cheie clasică, să fie cheia rotită în contact (în poziţia 2, dacă presupunem că poziţia 3 ar fi cea în care "dai la cheie", adică acţionezi electromotorul ca să porneşti motorul). În poziţia ON, cu toate cele funcţionale pe maşină (inclusiv ventilaţia, dacă nu o opreşti), nu ştiu dacă acumulatorul ţine o oră întreagă - de unde şi necesitatea de a porni motorul, ca să te bazezi pe alternator. OK, hai să presupunem că te organizezi şi începi update-ul după ce ai făcut un traseu şi motorul a fost adus la temperatura de regim. Dar cât de OK este să funcţioneze motorul la ralanti 60 minute sau mai mult?
Pe de altă parte, pe tot mai mulţi cu motoare diesel (dar nu numai - însă diesel-ul era majoritar) i-am observat că stau cu motorul pornit, la ralanti, ca să aibă răcoare în maşină cât timp aşteaptă pe cineva. Inclusiv cei cu autobuzele procedează aşa, la capetele de linii. Nu ştiu cât e de OK pentru motoare chestia asta şi cât de sănătos e pentru noi.
Revenind - tu zici că ai pus maşina în modul ACCESORY şi ai făcut update-ul în acest mod. Voi încerca, mai ales că îmi dă mesajul privind actualizarea de aproape un an.
Comment