If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Nu ştiu dacă am mai menţionat problema asta, insă a devenit parte din rutină. Atunci cand parchez langă o altă maşină, sau alt obstacol, senzorii de parcare bipăie - comportamentul lor normal - plus avertizarea vizuală de rigoare (colţuri, faţă, spate - depinde de situaţie). Dacă maşina străină pleacă, in schimb a mea rămane parcată, atunci cand plec şi eu senzorii continuă să "vadă" maşina aceea langă Civic, ca şi cum ar fi incă acolo. Nu este ceva temporar, deoarece, pană nu ies de pe locul de parcare, avertizarea sonoră şi vizuală nu incetează.
Trebuie să parcurg minim 1 m pentru ca avertizarea să dispară.
Odată mi s-a intamplat ca, oprit fiind la un semafor, eu cu Brake Hold activat, maşina din faţă cu franarea activată şi stopurile aprinse, senzorii din faţă să detecteze deplasare şi să inceapă să bipăie, cu avertizare vizuală verde, apoi portocalie, ca şi cum m-aş apropia de maşina din faţă sau aceea ar da cu spatele. Insă ambele maşini erau oprite şi franele active.
Legat de problema cu incetinirea pe ACC, cred că nu m-am făcut inţeles: maşina nu a incetinit, ci A OPRIT singură. Adică, la viteze de la 29 km/h in jos, cand ACC deja era dezactivat, deşi am scos-o din viteză, franele au acţionat in continuare şi maşina s-a oprit complet. Franarea a fost lentă, ca şi cum aş fi franat eu in mod normal, nu acea franare de urgenţă (nici nu s-au aprins luminile de avarie). Noroc că in spatele meu nu era nimeni, nu prea e plăcut să te pomeneşti cu cineva care franează (opreşte) fără motiv.
Am ajuns la 41.202 km rulati (nu-mi vine sa cred ca i-am facut), iar pana la revizia urmatoare mai sunt estimati 3.900 km. Ultima revizie tehnica a fost la 33.488 km, pe 9 august.
LE. Am editat mesajul, deoarece nu apar corect caracterele i din a şi i din i. Cred că PC-ul este de vină (nu e al meu), sau e o problemă a forumului. Eventual voi renunţa la diacritice.
S-ar putea sa nu mai aiba masina, a fost luata in rate cu imprumut in doua locuri. S-a inchinat la scamdemia coivid, teste, termoscanari, autoizolati in casa, conformari, vaccinuri, apoi si-a pierdut pozitia la locul de munca.
Sper sa fie bine. O avea si pe sotie cu probleme de sanatate.
Amandoi vaccinati pana in dinti.
Da, sper sa fie bine amandoi si poate mai vine pe aici
In 2019 i-am spus ca masina visurilor nu se ia pe datorii ca a 2-a masina ca nu stim ce vremuri vin. Am insistat. Mult. A luat-o. Alta culoare si cu un pavilion de sticla pe care nu si l-a dorit. In fine.
Nu trece 1 an si vine scamdemia distrugatoare de locuri de munca, ca de sanatate niciodata, singurul virus real a fost prostia omeneasca.
Salutare tuturor.
De pandemie am scăpat cu bine, fără să ne vaccinăm. Problemele de sănătate ale soţiei se menţin, din păcate.
Maşina... rezistă mai bine decât noi!
Am schimbat plăcuţele de frânare la rulajul de 115.000 km, fiind singurul client Honda (de la reprezentanţa de unde am cumpărat maşina) care a atins această performanţă cu acest model, în acest nivel de echipare. Discurile sunt cele originale, în continuare.
A mai fost schimbat şi un simering pe partea stânga faţă.
Am reparat o ciobitură în parbriz, acum nu se mai cunoaşte locul unde s-a produs. Parbrizul, în schimb, are deja urmele de la ştergătoare pe el.
Farurile încep să se mătuiască.
Alte probleme tehnice nu au fost.
Greieraşi... unii mor, alţii se nasc, după un timp mor şi ei... ca la orice maşină de aproape 6 ani vechime.
Rulajul acumulat este de aprox. 126.800 km fără nicio problemă la motor.
Dacă voi fi ocolit de restructurarea care se va produce la noi în companie, atunci voi face trade-in pentru un Civic XI e:HEV Advance, roşu. Culoarea a ales-o soţia, echiparea, eu.
Iar echiparea am ales-o pe un criteriu la care nu mă aşteptam: scaunul şoferului.
Iniţial voiam varianta Sport, era mai convenabilă la preţ. După ce am mers 300 m printr-o parcare cu ea (era maşina unei cunoştinţe), mi-am dat seama că scaunul este mai incomod decât la Civic-ul meu X. Mă durea spatele şi-mi amorţeau mâinile. N-am stat să aprofundez detaliile, ci m-am urcat din nou într-o Advance şi parcă aş fi luat loc într-un fotoliu, atât de mare este diferenţa de confort.
Dacă totul va merge bine şi voi fi ocolit de avalanşa schimbărilor, atunci voi începe o nouă etapă de viaţă în Civic-ul XI e:HEV Advance. Şi, poate, jurnal de bord (deşi observ că forumul cam apune...).
Ma bucur ca esti bine. 115 000km cu un set de placute de frana mi se pare imens de mult, eu le-am schimbat la 52 000km ptr ca deja ajunsesera la martorul de uzura si scartaiau. Cele noi deja le-am schimbat pe spate la 82 000km, si va urma si pe fata. Insa eu am o alta intrebare: este diferenta intre scaunul de la varianta Sport si Advance? Mie cel de la Sport intr-adevar mi s-a parut la fel de prost ca la Civic X, dar sa fie mai bune scaunele de pe Advance?
Ei bine... acum, că în sfârșit conduc o Honda Civic XI e:HEV Advance, pot spune că DA; este o diferență foarte mare între scaunele acestei echipări și cele de pe echiparea Sport.
Ca idee, doar cât am stat în ea în showroom, scaunele de pe varianta Elegance (cea de bază) mi s-au părut mult mai incomode și decât cele din Civic X Sport Plus, și decât cele din Civic XI e:HEV Sport.
Cele din Civic XI e:HEV Sport mi s-au părut chiar mai incomode - dar nu cu mult - decât cele din Civic X Sport Plus; sau poate pentru că eu am stat 5 ani pe scaun și cumva mi-a memorat forma mea anatomică...
Scaunele față - căci despre ele este vorba - care vin în varianta de echipare Advance sunt foarte aproape de cele de pe CR-V. Nu vorbim, totuși, despre aceleași scaune, însă cele din varianta Advance au ceea ce Honda numește „Body Stabilizing Design”, o tehnologie implementată de Honda pentru scaunele mașinilor din echipările superioare (de top). Doar varianta Advance are scaune cu această tehnologie și ea constă, pe lângă puncte de sprijin suplimentare, toate reglabile electric, într-un fel de rășină injectată cumva pe sub perne și care ajută și mai mult la susținerea corpului, mulându-se după particularitățile anatomice ale fiecăruia.
În manualul mașinii se recomandă a nu se folosi perne sau alte asemenea accesorii în cazul în care șoferul nu poate ajunge confortabil la pedale sau la comenzi.
Nu știu alte detalii privind acea rășină. Însă, spre deosebire de Civic-ul X Sport Plus pe care l-am avut, când m-am așezat în scaunul variantei Advance parcă aș fi luat loc într-un fotoliu.
Uite că nu m-am interesat niciodată cât de confortabile erau scaunele față din Civic X Executive, varianta de echipare de top; ele aveau tapițerie din piele, posibil să fi avut tehnologia asta cu rășină. Așteptăm proprietarii, dacă mai sunt pe aici, să ne spună ce și cum.
Aș fi schimbat eu plăcuțele de frână, la Civic-ul X, la 120.000 km, dacă aș fi putut. Însă în 2023 am pus de câteva ori frâne puternice din cauza unora care n-aveau ce căuta pe stradă, nici măcar ca pietoni. Asta e viața, nu le poți avea pe toate.
Ti-ai luat Civic XI Advance? Bravo tie, chiar ca esti dedicat marcii; la cat a ajuns sa coste un Civic Advance multi si-ar fi luat Audi. Sa o stapanesti sanatos si fara incidente, sper sa fie confortabila pana la final. Cand schimba masina multi oameni se plang de dureri de spate ptr ca la fosta masina scaunele iau oarecum forma coloanei vertebrale si ajung sa se muleze una peste cealalta. Cand treci la una noua ai nevoie de timp de adaptare a coloanei cu scaunele. Apropos, cat ai dat pe masina?
35.500 euro:
- 8.670 km;
- incluse anvelope de iarnă (fără jante);
- inclusă protecţie ceramică pe caroserie (necesită refacere, aştept să treacă uraganul din portofel);
- inclusă protecţie hidrofobă pe geamuri (încă rezistă);
- livrată cu covoraşe din pluş, pe lângă cele din cauciuc ale maşinii (care acum stau pe post de tăviţă de portbagaj până la achiziţia uneia, deocamdată nu am găsit ceva care să-mi placă).
Am devenit un fan al mărcii Honda, dar fără să îmi doresc asta. Cu toate astea, încă nu ştiu nici măcar cum arată toate generaţiile de Civic, le identific corect doar pe cele între 8-11.
Asta nu înseamnă că îmi displace altă maşină (am, totuşi, modele pe care nu le agreez, cum ar fi Kia Sportage şi BMW X6). Fiecare are părţi bune şi părţi mai puţin bune.
Mulţumesc!
Fără incidente neplăcute nu se poate, din păcate. Sunt mulţi care încă merg cu ochii-n telefon, mulţi care nu se uită când deschid uşile sau când manevrează cărucioarele la supermarket, ca să nu mai pun la socoteală ciorile (păsările) care se urcă pe ea şi unele se semnează pe plafon la aterizare. Fostul proprietar a colantat, însă, plafonul cu un colant negru, ca să dea bine trapa şi, deşi iniţial nu mi-a plăcut, acum îl felicit în gând ori de câte ori am ocazia. Un găinaţ deja a mătuit colantul, iar iscăliturile unor ciori ar fi fost tot atâtea zgârieturi în sufletul meu, dacă acel colant nu ar fi fost acolo.
Dar astea fac parte din rutina zilnică, asta e.
Comment