PSC: '19 Honda Civic X 5D, 1.5 T Sport Plus 6M/T, Polished Metal Metallic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Şi, fiindcă e la modă acum tehnologia hybrid, sâmbătă - adică mâine - voi fi la Asko pentru un TD cu CR-V hybrid, căci la modelul e (electric) n-am mai găsit loc. Dar tot voi căuta să merg la un TD cu e; va fi prima maşină electrică pe care o voi conduce.

    Încă ceva: am folosit şi Android Auto. Implementarea este foarte bună, singurul minus fiind lag-ul mare al sistemului maşinii (tabletei).
    Doar că, experienţa a fost umbrită de telefonul însuşi. Deşi este un Note 9, s-a întâmplat ceva la portul USB, căci în timpul mersului pierdea conexiunea cu maşina. Şi, ca să fie treaba completă, telefonul rămânea frecvent fără semnal, atât la telefonul în sine, cât şi la datele mobile. Altfel, Google Maps este peste sistemul de navigare al maşinii, despre care în continuare nu-mi dau seama ce metodă de rutare foloseşte, fiindcă traseele sunt dubios calculate: ocoliri inutile, rutări pe străzi pietonale, bucle etc.

    Comment


    • #17
      iti dau dreptate la scaune si la insonorizare: ambele sunt spartane. Pe mine ma iau durerile de spate dupa max 3 ore de condus, (chiar daca fac pauza) iar insonorizarea este acceptabila doar pe drumuri bune, (in rest, cum dau de un drum mai zgrunturos, cum nu ma mai inteleg la vorba cu pasagerii din masina).
      Drumuri bune sa ai!

      Comment


      • #18
        Da si eu sunt de aceeasi parere si am zis asta de cand am luat masina dar posesorii nu prea erau de acord. Unul din aceia da Civicul pe Mazda 3 acum sunt foarte curios de diferente ca si mie imi face cu ochiul CX-30. Sau CR-V.

        Comment


        • #19
          Eu am făcut invers: am renunţat la Mazda 3 pentru Civic. Nu am absolut nicio problemă cu spatele, de la scaun. Am condus 4 ore, chiar mai mult uneori şi n-am simţit alt disconfort în afară de lipsa de mişcare a corpului, în general (amorţeli pe la picioare).
          Cu Mazda 3 nu m-am obişnuit, din cauza pedalei de acceleraţie, care este prinsă în podea. La Civic e "suspendată". După 10 minute de TD cu Mazda 3 mă durea laba piciorului. Altfel, am mai spus-o: mi-a plăcut Mazda 3 ca ţinută de drum, este o maşină impecabilă. Doar că, traficul nostru nu permite să conduci lin, cu o viteză constantă şi fără ruperi de ritm, aşa cum cere Mazda 3 să mergi cu ea.
          Vecinul meu a optat pentru Mazda 3 în detrimentul Civic-ului pe motiv de confort pentru familie (are 3 copii). Dar şi acum, când ne întâlnim, se uită cu jind la Civic. Tot Deep Blue Crystal este şi a lui, o culoare peste care nişte "binevoitori" au desenat două linii curbe, pe capota motorului. Că aşa-i la noi; dacă unul îndrăzneşte să aibă altă maşină decât brand-urile consacrate prin târguri, repede cu cuiele pe ea, să se înveţe minte.
          Last edited by PSC; 25-09-20, 13:52.

          Comment


          • #20
            adica au tras dungi cu cuiul pur si simplu din cauza ca si-a luat omul masina noua?? Pai daca i-a vazut ii poate da in judecata ptr distrugere de bunuri, se pedepseste cu puscaria, doar ca judecatorul te intreaba la proces daca ai vazut tu cum ti-a zgariat-o ...(daca doar banuiesti ca X a tras dunga cu cuiul, nu se ia in calcul).
            Mie mi-au placut pedalele prinse in podea, de tip diesel, am avut 7 ani pe Octavia si mi-a parut rau ca nu mai am si la Civic.

            Comment


            • #21
              Are dreptate @PSC.Si eu vin de pe Mazda3 si aveam aceesi senzatie de inceput de circei din cauza pedalei.Cu Civicul nu am o astfel de problema !

              Comment


              • #22
                Nu cred că este un capăt de drum, cu timpul se poate găsi o poziţie corectă pentru talpa piciorului, însă în urma unui TD de 10 minute nu m-am putut obişnui. Pur şi simplu, e vorba de "reeducarea" piciorului cu care, din 2007 încoace, conduc maşini cu pedala de acceleraţie suspendată.
                La Mazda 3, vorba populară "calc-o" se aplică la propriu, chiar trebuie să calci pedala cu toată talpa.

                Comment


                • #23
                  De aproximativ o lună conduc Civic-ul cu benzina Shell V-Power Racing 100 şi pot spune că sunt diferenţe enorme între acest combustibil şi ceea ce găsim pe la LukOil, Petrom şi OMV (de la alte staţii n-am încercat).
                  Aceste diferenţe sunt:
                  - frână de motor mai slabă în modul Econ (avantaj la consum);
                  - consum mediu mai mic;
                  - motorul este mai silenţios la ralanti;
                  - tot la ralanti, după reprize lungi de mers în Bucureşti ca după mort (mai mult subturat), motorul nu trepidează, iar după o repriză de mers turat (3500 rot/min), la ralanti motorul nu se simte şi nu se aude. Amuzantă a fost replica unui pasager (coleg) care mergea pentru prima oară cu Civic-ul meu: "Eeee... se vede că aveţi hibridă, acum e pe electric, nu?" "Nu, nu e hibridă." "";
                  - în accelerări viguroase nu se aude acel "ronţăit" (nu ştiu dacă e de la turbină sau din altă parte), ci doar sunetul frumos al motorului.
                  Dacă voi fi în Bucureşti atunci când autonomia estimată va fi de 150 km, cred că tot de la Ruse voi face plinul.
                  Last edited by PSC; 01-10-20, 10:28.

                  Comment


                  • #24
                    Recent am alimentat și eu cu Shell v power 100 in ungaria, când am mers spre Croația. Am mers cei mai multi km cu un plin, aprox 675 km. Consumul a scăzut cu 0.5 l fata de mol Ungaria 95, care a fost o îmbunătățire fata de Petrom. In toate aceste cazuri am avut autostrada libera în Ungaria/Croația, acc la 140. Sibiu intrare Ungaria, a fost cu Petrom 95, 6.7%. apoi mol Ungaria, 95, 6.5%, apoi spre ieșire din Ungaria, Shell 100, am ajuns in Croația cu 6.0%, și au fost și munți.
                    am sesizat și eu că motorul merge mai rotund și trage mai bine, diferențele nu sunt de la cer la pământ, dar le-am sesizat imediat. Păcat că nu avem și noi Shell.
                    Acum experimentez cu mol, 95, cel de la pompă zicea că ar fi din Ungaria, nu știu ce să zic, nu mi-am făcut o părere. Deocamdată strict pe oras la mers eco am 9.2 in condiții de trafic mediu.

                    Comment


                    • #25
                      "scoica" a fost si la noi prin anii '90 -mai am inca un briceag VICTOR dobandit pe fidelitate - iar v power mi-a dat deplina satisfactie.
                      Pacat ca,din motive binecunoscute,ne-au parasit !

                      Comment


                      • #26
                        Am fost nevoit să revin la benzina Petrom 99, deja sunt la al doilea plin cu acest combustibil.
                        La demaraje nu se simte diferenţă prea mare la motor, dar se simte la... buzunar - aprox. 7 lei/l faţă de aprox. 5 lei/l.
                        Foarte interesantă a fost autonomia estimată, din partea computerului de bord. Dacă la primii km făcuţi cu Petrom 99 după înlocuirea lui V-Power Racing, autonomia estimată era de 720 km/h, după primii 20 km parcurşi la drum întins autonomia estimată s-a "prăbuşit" instantaneu la 675 km/h, iar după 100 km parcurşi ajunsese la 500 km.
                        Cred că este cea mai bună dovadă că benzina de pe la noi nu e chiar ceea ce scrie pe pompă.
                        Nu vreau să-i laud pe bulgari, dar niciodată şi nicăieri, în România, pe drum orizontal, nu am avut 3,5% consum instantaneu în treapta a V-a la 75 km/h, cu ACC activ.

                        La motor, cea mai mare diferenţă se simte la turbină. Cu benzina Petrom 99 turbina, în sarcină, se aude mult mai tare decât se auzea cu V-Power Racing. De ce cred că e de la turbină sunetul? Deoarece, în modul Econ, sunetul dispare aproape de tot, la fel şi efectul turbinei, maşina devenind mai puturoasă, dar mai economică la mersul în frână de motor - modul Econ este ideal pentru parcurs Valea Prahovei, în Buşteni şi Comarnic (nerecomandat celor slabi de inimă şi cu talpa grea ).

                        Astăzi am tăiat Bucureştiul în două, ocazie cu care am putut experimenta aproape mereu acel sunet al turbinei. Am acumulat 15.940 km şi până la a doua revizie mai am 4.000 km estimaţi.
                        Ar rezulta o revizie la fiecare 10.000 km, în regim de condus mixt (şi puţin sportiv, şi urban bară-la-bară, şi economic, şi normal). În realitate, prima revizie a fost după vreo 12.000 km, iar acum va fi după, probabil, 8.000 sau 9.000 km. Dar până la această a doua revizie am condus şi puţin mai agresiv, respectiv cu accelerări puternice, fiindcă a trebuit să tranzitez muntele Pelion, precum şi alte trasee montane similare (de ex. drumul naţional Sparti-Kalamata, în Peloponez, sau un drumuleţ pe la baza muntelui Olimp).

                        Despre Shell, la un moment dat auzisem că şi-ar fi vândut afacerea din Grecia altui brand, nu mai ştiu acum care, pare-mi-se că MOL. Cu toate astea, numele şi sigla Shell vor continua să rămână afişate. Ca simplu client, n-am simţit nicio diferenţă; poate, doar, cu o singură excepţie: numai la bulgari am întâlnit promoţii în urma alimentării a minim 20 l de benzină V-Power Racing (câştigai, la o tombolă, o maşinuţă metalică Ferrari a cărei vopsea roşie era cea folosită pe maşinile reale), la greci nimic.

                        Comment


                        • #27
                          Ma intreb si eu...ce treaba o avea turbina cu combustibilul? Apoi, cum poate o masina sa devina mai economica in frana de motor cu o benzina, in comparatie cu alt combustibil?
                          "Liniutele sunt pentru masini rapide, curbele sunt pentru soferi rapizi" - un film

                          '08 Civic Sedan ES 1.8 M/T Neutron Blue

                          Comment


                          • #28
                            Poate, prin faptul că arderea este mai eficientă?
                            Diferenţele nu pot fi negate. Cu benzina Petrom sunt diferenţe şi între cea de 95 şi cea de 99, ambele de la aceeaşi staţie. Mai am o maşină cu motor aspirat, acolo diferenţa dintre Petrom şi Shell este aproape colosală.

                            Comment


                            • #29
                              In frana de motor toate masinile moderne au acelasi consum, adica 0%
                              Insa, consumul difera in functie de tipul de carburant folosit. Aditivii pe care Shell ii pune in combustibili fac diferenta. Si eu am remarcat ca motorul se infige mai bine si e mai silentios cu motorina V Power fata de Petrom 99 (care e cea mai slaba de pe la noi, in opinia mea).

                              Comment


                              • #30
                                Salutare din nou, colegi de forum şi de marcă.

                                Am fost absent o lungă perioadă, în principal din cauza Covid-19. Nu se putea să rămân pe dinafară, să nu fiu şi eu în pas cu moda, să nu intru în statisticile cazurilor noi.
                                Din fericire, după o perioadă de 10 zile de spitalizare, începută la jumătatea lunii noiembrie 2020 şi terminată la sfârşitul acelei luni, am revenit acasă şi apoi la volan. Am avut câteva episoade ciudate, să le zic aşa, care m-au adus în pragul depresiei. Văzându-mă din nou la volanul Civic-ului, am tras o repriză sănătoasă de lacrimi (în spital am ocolit la limită intrarea la ATI şi intubarea). Nu am plecat nicăieri atunci, doar am intrat în maşină şi am dat drumul la muzică (în modul Accessory), la un volum pe la 30, ca să uit de spital şi de echilibristica făcută pe marginea prăpastiei. Nu eram în stare să conduc, eram la a doua zi de la externare; totuşi, a trebuit să conduc, mai târziu în aceeaşi zi, după ce m-am liniştit, ca să merg la o farmacie pentru a cumpăra medicamentele prescrise.

                                Acum, în afara faptului că obosesc foarte repede indiferent ce aş face, totul este normal. Mi-am reluat activitatea şi condusul maşinii.

                                Am ajuns la 23.829 km, fără aproape nicio problemă tehnică din partea maşinii. Spun "aproape", deoarece a fost una singură: reglarea capotei motorului.
                                Tocmai am făcut a doua revizie, în care am plasat şi rugămintea de a verifica foarte atent maşina deoarece simţeam nişte trepidaţii în mers, pe anumite şosele bucureştene. Mă gândeam că s-a ovalizat vreo jantă, sau ceva de genul. Ei bine, maşina nu are nimic, iar aceleaşi trepidaţii le simt acum şi cu vechiul Nissan, care are jante pe 16", anvelope de alte dimensiuni şi alt tip de suspensii.
                                Pe de altă parte, pe străzile din Predeal am văzut aievea cum se rupe asfaltul sub roţi.
                                România nu se dezminte nici de data asta.

                                Ultimele trei alimentări la plin le-am făcut de la OMV, odată cu 100 şi de două ori cu 95. Cu benzina de 95 motorul este mai vioi decât cu Petrom 99, ceea ce mă face să renunţ la acest brand, deşi tot sub pălăria OMV este cuibărit. Pe de altă parte, staţiile OMV sunt mai ospitaliere, de unde şi aglomeraţia mai mare (mai ales pe A2).

                                M-am jucat de câteva ori cu maşina, acum, iarna (peste tot pe unde am avut carosabil uscat), urcând până la 5000 rot/min, ca să văd cum este. Consider că motorul este rodat şi para-rodat, aşa că am băgat câteva reprize scurte de condus aproape sportiv. Spun "aproape", deoarece evit pe cât posibil să folosesc frânele inutil. M-am învăţat cu maşina, ştiu cum trebuie făcută frâna de motor astfel încât frânarea din pedală să o fac dacă trebuie să opresc efectiv. Evident că nu se poate mereu, dar atunci când se poate, aşa procedez.

                                Motorul sună bine la 5000 rot/min, iar cu benzina de la OMV motorul are un sunet mai firesc. Nu este la fel ca şi cu benzina Shell de 100, dar se apropie destul de mult de aceea. La revenirea de pe Valea Prahovei, între Câmpina şi Ploieşti am reuşit un consum record de 4,1% (cu OMV 95), cel mai mic consum înregistrat de mine în România. Ştiu că drumul coboară, însă cu benzina Petrom nu scădeam sub 5%.
                                Ceea ce nu sună deloc bine, la 5000 rot/min, este vocea copilotului din dreapta. Ea încă este obişnuită cu motoarele aspirate, acele motoare pe care le rogi tu să se accelereze. Motorul Civic-ului te roagă el să-l accelerezi, ca să nu uiţi că e şi el acolo, sub capotă. După o repriză de condus susţinut, în turaţii normale (2000-3000 rot/min), la oprirea maşinii pe loc, motorul nu se aude când funcţionează la ralanti aproape deloc; doar se simte o vibraţie slabă, tot aşa, ca să ştii că motorul e acolo, nu a rămas în urmă. Acest lucru se întâmplă aproape imediat ce am trecut de la Petrom la OMV.

                                Comment

                                Working...
                                X