Acum s-a facut 472 RON manopera ptr schimbat placute, plus 480 RON cost placute pe fata, plus 430 RON cost placute pe spate. Plus ca mi-au schimbat filtrul de aer, desi il schimbasem acum 6 luni (iar in cartea de service spun ca se schimba la 4 ani), plus ca nu mi-au acordat reducerea de 20% ptr ca am facut a cincea revizie consecutiva la ei, plus ca nu mi-au dat voucherul de 5% din contravaloarea serviciilor de anul trecut. Sunt facilitati trecute clar in oferta de membru club Honda Fan, pe care vad ca nu le respecta. Deocamdata le voi face o cerere pe site-ul lor, sa isi repare greseala si sa imi returneze o parte din bani, asa cum scrie in contractul Honda fan si in conditiile de garantie. Daca nu primesc raspuns, voi face reclamatie la ANPC. (se face simplu, pe site-ul ANPC se scrie reclamatie si se incarca documentele).
VIZITATOR: '19 Honda Civic 1.6 i-DTEC Confort, Brilliant Sporty Blue Metallic
Collapse
X
-
Intre timp am schimbat placutele frana fata la Asko Chiajna. Dupa ce le-am dat jos pe cele vechi mi-am dat seama ca mai tineau ceva, abia ajunsesera la martorul de uzura (inca nu atinsesera tabla ca sa scartaie, dar ar fi inceput in curand). Asta e, am luat de buna ce mi-au zis cei de la Honda Nord cum ca placutele sunt uzate 95%, in realitate mai aveau cel putin 15% din carne. Pretul placutelor a fost 230 ron, de la magazinul SRC Piese auto si au fost ATE originale. Comportamentul este la fel cu cel al placutelor originale, din pacate manopera la Asko e coplesitoare: 226 manopera si 78 ron testul de frana.
Comment
-
zgomotul s-a accentuat, este un fasait ca de oala cu apa care fierbe la presiune. Se aude tare, acopera si scartaitul placutelor de frana. M-am programat la reprezentanta ptr diagnoza. Din cate stiu eu, ori pompa de combustibil din rezervor e pe duca, ori au montat invers filtrul de motorina la ultima revizie. Daca o fi pompa, sper ca intra la garantia extinsa (face parte din sistemul de alimentare).
Comment
-
Zgomotul este dinspre puntea spate si se aude doar cand masina e in miscare. Dispare cand apas frana si cand masina este oprita (cu motorul la relanti). Uneori se aude parca dinspre stanga spate, alteori si stanga spate si dreapta spate. Deja se aude tare, ii sperii pe alti participanti la trafic. Din ce am inteles de la atlii mai priceputi, astfel de zgomote sunt fie de la pompa de combustibil din rezervor, fie de la filtrul de combustibil montat invers. Am facut revizia acum o luna, deci se poate...alta schimbare a fost ca mi s-a curatat si resoftat filtrul DPF, o fi si de acolo, poate..
Comment
-
Am fost la reprezentanta si am aflat sursa zgomotului: placutele de frana spate ajunsesera la martorul de uzura si atingeau de disc. Se auzea un suierat metalic din acest motiv. Ciudat e ca zgomotul se auzea in mers (chiar daca nu apasam frana) si disparea cand franam (cica se modifica unghiul de apasare si tabla martorului nu mai atinge de disc, de aceea dispare). Acesti martori arata ca niste bucati de tabla, asezate paralel cu ,,carnea" placutelor de frana. Cand se ajunge cu uzura la martor, tabla atinge de disc si scartaie. La alte masini era invers, scartaitul aparea cand franam, nu cand acceleram. Ma rog, am schimbat placutele spate la reprezentanta, cost = 730 ron (416 ron placutele, 244 manopera, 60 test frana).
Comment
Comment