VIZITATOR: '19 Honda Civic 1.6 i-DTEC Confort, Brilliant Sporty Blue Metallic

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ok, multumesc. Am studiat si eu ofertele de pe emag si vad ca sunt soferi care si-au pus becuri led, dar pe faruri cu lupa. Inteleg ca lupele ar disipa lumina oarecum...totul este sa iti iei ceva care nu da eroare in bord de bec ars (cu canbas). As vrea sa il comand pe acesta, te rog sa imi spui ce parere ai.
    https://www.emag.ro/set-2-leduri-h8-...orite_products
    ar mai fi si temperatura de luminozitate a becului. Inteleg ca 6000k este alb rece, adica o culoare orbitoare. I-as orbi pe cei din fata daca mi-as pune un astfel de led?
    vizitator
    Senior Member
    Last edited by vizitator; 15-12-22, 10:23.

Comment

• Deci din punct de vedere legal e simplu.
      ”Legislaţia rutieră interzice montarea la autovehicul a altor lumini ori dispozitive altele decāt cele omologate (exact asta spune textul de lege). Asta īnseamnă că orice modificare a sistemelor cu care maşina a fost echipată de producător (din fabrică) necesită obţinerea unei omologări individuale de la RAR. Altfel spus, strict din punct de vedere legal, fapta de a monta alte sisteme/dispozitive de iluminare decāt cele cu care a fost echipată maşina de producător şi pentru care nu există omologare individuală, este o faptă sancţionată de legislaţia rutieră.
      Sancţiunea prevăzută de lege este amendă īmpreună cu reţinerea certificatului de īnmatriculare pānă la remedierea deficienţelor.”
      Altfel, temperatura de culoare, adica acea culoare mai albastră sau mai galbenă, nu are nimic comun cu orbirea. orbirea celor din față vine de la faptul că ledul nu se află in centrul optic al reflectorului, si asta duce la multe raze parazite, care orbesc.
      Deci nu uitați: chiar dacă toată lumea o face ...
      Art. 87. -
      Este interzisă montarea la autovehicule, remorci sau semiremorci a altor lumini, a luminilor de altă culoare decīt cele stabilite la art. 85 şi 86, ori de altă intensitate decīt cea prevăzută prin construcţie.
      Ex: CR-V 2,2 Diesel Executive 2012
      Ex: CR-V Elegance WP NAVI 2.0 A/T
      Now: CR-V Elegance e:HEV (hybrid)

Comment

• Am pus un bec Philips Night Vision +30%...e mai chior decat fostul Osram night Breaker. Am fost de revelion plecat in vacanta, orbecaiam pe serpentinele de pe Valea Prahovei..
        Insa intre timp am observat altceva: o usoara scadere de putere a motorului; apas acceleratia si motorul urca greu in ture si in viteza. Oricum, ca inainte nu mai este. Am observat acest lucru dupa niste ploi sanatoase care m-au facut sa intru cu masina prin balti (desi nu stiu daca e vreo legatura).

Comment

• PHILIPS Racing Vision GT200 H7

Asta pun eu pe civic IX , , sunt la al 2lea rand si e ok. Stiu ce inseamna orbecait prin noapte ca am vazut ce poate farul ala cu becul de fabrica
          Honda Civic x 2020 1.5 182 CP

Honda Civic IX 2015 1.8 142 CP

Comment

• Adica pui Philps sau Osram Night Breaker? Mie parca mi s-au parut mai bune Osram.
            Despre usoara scadere a puterii motorului nu are nimeni nicio parere? Am totusi doar 50000km, e prea devreme sa am probleme la motor.

Comment

• Cu puterea motorului... de mers la tester bun, de văzut compresia la cilindri, chestii ușurele ca să se vadă ce ar putea fi. Eventual jocul la supape...
              pentru un motor care totuși ar trebui să facă probleme după 500k Km, e ciudat.

Comment

• Eu personal de vreo 15 ani am pus doar philips pe focus, swift si pe civic ix. Am in portbagaj vreo 4 cutii cu cate un bec in ele pt ca de cate ori se ardea unul , le schimbam pe ambele. ultima data, am folosit unul la nimereala din seif pe civic ix

Cu puterea motorului, ai schimbat benzina? Incearca ceva diferit , gen puneai de la mol , incerci de la omv o tura, puneai 95, incearca o benzina de 98. Eu am aprox 54k cu civic x, pun doar mol evo 100 plus si nu vad diferente de putere dar recunosc ca ma enervez cand ma face cate un logan la semafor . Incearca totusi si o diagnoza cum zicea vizitator , cauta-l pe Marius alias Rally Honda pe facebook, are un atelier si a lucrat la Asko inainte. Daca nu te descurci, iti dau eu numarul lui

Comment

• eu am diesel (120 CP), nu benzina. Cel mai bine masina mergea cu motorina OMW premium, dar nu mai pun de acolo de cand Austria ne-a interzis intrarea in Schenegen. Pun Rompetrol premium, si nu sunt multumit. Am observat ca dupa o ploaie teribila motorul nu mai trage ca inainte...in afara de asta am avut si filtrul de particule colmatat, l-au desfundat la reprezentanta, greu de crezut ca s-a colmatat din nou in 10 000km.

Comment

• Am fost cu masina la revizie, mi s-a spus ca placutele de frana sunt uzate 90% si ca trebuie schimbate. Sincer, nu as face tot la ei, mi se par foarte scumpi. Cele originale sunt ATE, imi puteti da o recomandare de unde sa cumpar si la ce service sa le montez? Deocamdata vad ca nu scartiaie, nu ar trebui sa aiba un martor de uzura? alta intrebare: se pot monta in orice service? Ma gandesc sa nu fie vreo codare, care doar la reprezentanta sa poata fi facuta.
                    vizitator
                    Senior Member
                    Last edited by vizitator; 27-01-23, 09:24.

Comment

• eu am luat ATE , discuri si placute de la https://www.srcpieseauto.ro/?gclid=C...caAltFEALw_wcB , magazin pe care il stiu de foarte multi ani si ti-l recomand pt sfaturi si preturi

montajul l-am facut la Honda Nord, pret total mai mic decat alte 3 oferte service multimarca

Mie tot asa mi-au spus la revizie ca discurile sunt duse 90%, placutele fata 70% si cand le-am scos, iti spun sisncer ca discurile erau departe de acel 90% si mai duceau relaxat inca un set de placute dar deja imi bagase ideea in cap ca e cazul sa le schimb si orice faceam ,gandul doar la asta era.

Comment

• da, insa de data asta inclin sa ii cred ca nu ma mai tin plauctele. la revizia trecuta mi-au zis ca sunt 75% cu ele uzate, de atunci am mai facut 10 000km, e greu de crezut ca mai tin 10000km pana la urmatoarea revizie. In mod normal ar trebui schimbate cand ajuns sa aiba grosime mai mica de 0.5 cm, dupa cum arata pare ca nu mai au. Ciudat este ca nu aud zgomote suspecte, gen scartaieli si scrasnituri de metal pe metal, zgomote specifice la uzura placutelor de frana.
                        PS: de obicei comand la Epiesa, dar acum nu au ATE pe stoc.

Comment

• M-am uitat pe acest site, intr-adevar sunt mai ieftine decat erau la Epiesa: un set ATE pe fata costa 290 ron, si un set de placute spate ma duce la 200 RON. Deci cam la 500 ron cu totul. (la Honda Nord mi-au cerut aproximativ 750 ron, daca nu ma inseala memoria). Te rog sa imi spui cat costa manopera la Honda Nord ptr schimbat placute. Ar fi o varianta sa iau de la ei si sa le schimb la Honda Nord, daca o sa accepte sa aduc piesele mele.

Comment

• Intre timp am fost la Honda Nord pentru revizie, si vad ca au schimbat atitudinea cu 180 grade, si din super-serviabili au devenit super-gretosi. Problemele au aparut de la faptul ca nu vor sa imi faca unele lucrari pe garantia extinsa a masinii. Masina mea are 3 ani si 8 luni, deci se incadreaza in garantia extinsa Honda (3+2 ani)
                            -1)au pus masina pe tester, au primit mesaj de ,,replace battery" dar nu vor sa o schimbe pe garantie pe motiv ca garantia extinsa nu acopera bateria;
                            -2)s-a aprins martorul DPF, acesta trebuia curatat, au facut acest lucru dar mi-au incasat operatiunea, pe motiv ca nu e vina lor ca ,,soferul conduce subturat sau pune motorina proasta"; mentionez ca schimb la 2200 turatii sua mai mult si motorina am pus doar premium de la OMV si Rompetrol;
                            -3)scaunele fata scartaie ca naiba...au decis ca trebuie gresata sina de la suportul lombar, dar nu au gresat-o pe motiv ca garantia extinsa nu acopera viciile de fabricatie
                            -4)tapiteria scaunelor fata s-a murdarit luand forma spirelor de la incalzirea in scaune. Iarasi au refuzat sa schimbe husele scaunelor, pe motiv ca garantia extinsa nu acopera viciile de fabricatie.
                            Intrebare: unde pot gasi conditiile garantiei extinse? Cand am cumparat masina, m-au asigurat ca garantia extinsa acopera fix aceleasi elemente ca si cea normala, daca este altfel acest lucru se numeste inselatorie si ma voi adresa ANPC.

Comment

• https://honda.asko.ro/garantie-extinsa/

Comment

• 400 lei am platit manopera pt schimb discuri si placute fata la HN. Maine am programare pt inlocuirea husei sofer , se vad urme de la spira de incalzire. am iesit din garantia de 3 ani insa am facut sesizarea cu 1 luna inainte sa iasa din garantie. eu personal insa sunt multumit de HN, e drept ca nici nu am facut mari operatii la ei insa mi-au schimbat de 2 ori radiatorul AC, schimburi ulei, placute de 2 ori. oricum sa nu te astepti ca in alta parte sa primesti alt tratament, am fost cu civicul ix la asko giulesti si la fel mi-au spus ca este o eroare pe baterie si mi-au cerut 800 lei pt inlocuire din care 350 lei erau pt codarea bateriei!!!!. oferta la inlocuire kit ambreiaj s-a tradus prin deviz de peste 4000 lei. deci nu te astepta sa fie cineva prietenos, toti vor banii tai si daca te prind in dispozitie sa ii dai, nu au nici o jena sa ii ia.
                                Daca te gandesti ca alte marci fac altfel nu faci decat sa te amagesti , nici macar cele premium. Am un coleg cu Volvo, pe langa faptul ca o revizie costa cam 1800 lei, are oil dilution de ii schimba uleiul la 3000 km si reprezentanta spune ca e normal, producatorul ofera solutia inlocuirii uleiului si urmarirea cu atentiei a nivelului de ulei. diesel 2 l, ulei 0w20 !!!

Comment

Working...
                                X