CLOSCHKUTZA: '18 Honda Civic Sport Plus 1.5 I-VTEC Turbo M/T, Orchid White

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Eu am simțit diferența la direcție între hatch si sedan la civic x. Sincer mi-a plăcut mai mult la Sedan, la hatch se simțea o idee mai asistata, mai ușoară, iar efectul de multiplicare era mai pronunțat de la un punct, poate 20-30%, la Sedan feeling fiind mai liniar. Diferențele sunt mici , dar eu le-am.simtit, conducând cele 2 masini una după alta.
    Am auzit că mazdele au o direcție f buna, dar sunt mulțumit de direcția de la civic Sedan.
    Banuiesc că la Mazda ta rafinamentul overall este net superior (antifonare, suspensie, interior). invidiez răspunsul la pedala de la aspirat mare și manual(eu având civic cvt, da confort in detrimentul feeling ului, omorând chiar și din fun și potențialul motorului). Mi se pare excelent feelul la pedala și de la i30 manual 1.4 100 cai ce îl avem în familie, instant. Îmi face plăcere să îl conduc din când în când, dar chiar daca răspunsul e acolo, e ok pe oras, afara la depășiri nu face treabă . Cam trebuie calculate bine depășirile.

    Am condus recent o Toyota Corolla hatch, 2020 de 2.0 hybrid 184 cai, cu pachet Gr și jante pe 18, cam 150 km pe DN.
    Se simțea o generație în fata la civic, avea și confort de la cvt, dar fiind e cvt pe planetare nu avea efectul de elastic al cvt de la honda, care mai e și coroborat cu turbo lag.
    La viteze mici era f silențioasă, până la 60km/h, electricul merge până la 120-130, taie motorul de nu știu câte ori pe minut. După 60 km/h nu pot sa zic că mi s-a părut mai bine antifonata decât civic, Toyota având gume falken, 225 45 18. Suspensia cam la fel de tare, dar poate o idee mai rafinată la denivelari, în sensul că părea mai robusta, la civic mai aud cate un zgomot ce nu mă aștept.
    La toyota pe lângă că ai și aspirat de 2.0, mai ai și motor de electric de 110-120 cai și cuplu electric înstant, fac că răspunsul sa fie foarte bun și f fun. Am condus mașina doar pe sport, cu depășiri și m-am simțit bine, consumul a fost de 5.2, cu multe kickdown.
    Nu mi-au plăcut scaunele, chiar daca au fost cele sport, scoica, cu suport lateral bun, șezutul a fost chiar mai scurt decât la civic x, iar suportul lombar nu m-au mulțumit. Padelele erau degeaba, chiar nu aveau nici o treabă , mașină făcea tot ce știa ea, chiar și pe sport.
    La civic pe sport se comporta ca o secvențiala, raspunsul 3-4-5 chiar e misto.
    Totuși civic în sport, și mai ales pe kickdown are explozie mai mare, se simte că decolează, și trage tot mai bine. Toyota trage bine de tot imediat, apoi liniar, și apoi parca se plafonează. Îți faci treaba f ok cu Toyota, e genul de mașina pe care o conduci like you stole it, consuma 5.5-6 max, și da senzația de robustețe, că și cum îți spune -doar asta poti. Nu aceiași părere o am și despre cvt Hondei, care nu prea îmi inspiră încredere la un condus similar.

    Chiar așa este destul de ok matchuit cvt ul cu motorul asta, fiind gandite împreună, cutia făcută de honda. Sper sa și țină ok după 100k km .

    Așteptăm impresii pe măsură ce te împrietenești cu Mazda.
    Sănătate !
    bobescu25
    Senior Member
    Last edited by bobescu25; 30-09-20, 18:18.

    Comment


    • O părere despre scaunul Civic-ului, cel al şoferului - motivul pentru care
      closchkutza
      Senior Member
      closchkutza ne-a "părăsit":
      Am constatat că îmi amorţeşte mâna stângă pe volan, la drumuri mai lungi. Am mutat scaunul mai în faţă cu o treaptă de reglaj şi l-am ajustat şi cu reglajul lombar (electric). Pentru picioare a fost o mică surpriză, în sensul că prima apăsare pe pedala de frână a fost mai viguroasă. Însă m-am simţit o idee mai confortabil în scaun şi o idee mai bine sprijinit lateral.
      Nu aş crede că asta se datorează scaunului, ci mai degrabă conformaţiei mele. La reglajul volanului n-am vrut să umblu, eu având picioare lungi. Evident, a trebuit să reglez din nou şi oglinda retrovizoare.
      Avantaj: nu mai îmi amorţeşte mâna stângă absolut deloc după primii 100 km parcurşi.
      Dezavantaj: dacă în cei 100 km folosesc mai des pedalele, picioarele îmi obosesc mai repede (dacă nu, nu e nicio problemă, nu există dezavantaj).

      Comment


      • @bobescu: asa sunt motoarele hibride (aspirat benzina+motor electrc): cand pleci de pe loc sau cand ii dai un impuls tare din acceleratie, intra motorul electric care, cu cuplul lui instantaneu, te impinde puternic inainte. Apoi ramai cu motorul aspirat, cu comportamentul lui liniar.
        @closchkutza: si mie mi s-a parut ca Mazda iti da mai mult feedback la directie, mai ales Mazda 6.

        Comment


        • Originally posted by closchkutza View Post

          Sper sa ajunga pe mana cuiva care sa se bucure pe deplin de Hondac, poate chiar din Bucuresti, poate il mai vad prin trafic (are semn distinctiv, usor de recunoscut).

          Pentru cine este interesat, masina este deja listata pe site-ul Asko, sectiunea de masini rulate (http://honda.asko.ro/blog/anunturi/h...ic-proprietar/) . Odata cu masina am lasat si setul de jante de iarna + anvelope.
          Aparent Asko a reusit in sfarsit sa vanda masina, dupa aproape 6 luni de cand am lasat-o eu la ei. Am verificat in weekend si aparea Sold (am verificat aproape saptamanal). Sunt curios daca noul proprietar va ajunge pe aici si / sau daca o sa vad masina prin Bucuresti .

          Jurnal de bord la Mazdoi nu am facut inca, nu stiu cat de mare ar fi cererea de asa ceva pe un forum Honda. Daca sunt doritori destui, promit ca o sa fac.

          Acum chiar ca poate fi inchis topicul .

          Comment


          • Felicitari! Orice jurnal de bord e binevenit.

            Comment


            • Orice impresii la prima mana si experiente pot fi utile, indiferent de marca.
              Eu daca faci topic il citesc.
              "Ethics. That's always so inconvenient."
              Cal Lightman

              Comment


              • Idem si eu. Sunt in cautare de viitoare masina. Vedem ce mai scoate mazda. Am vazut pe afara cx 40.

                Comment


                • Neaparat sa faci un jurnal de bord pentru Mazda 3. Poti sa il intitulezi ,,Juranl de bord alte marci: Mazda 3".

                  Comment

                  Working...
                  X