CLOSCHKUTZA: '18 Honda Civic Sport Plus 1.5 I-VTEC Turbo M/T, Orchid White

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Salut,

Asa a facut si la mine. Cateva sute de km a aratat liniute, acum s-a calibrat si arata vreo 9000 km.

Comment

• Mda. E foarte ok o revizie la 10.000 de km; eu o voi face pe a 4-a in 26.000 km (cam costisitor). Aseara am cautat putin pe net si am dat peste articolul asta:

https://www.wildehonda.com/honda-mai...der-system.htm

Citez: " For most people who combine city and highway driving will need maintenance at approximately 6,000 miles" = ~ 9600 km.

Avand in vedere ca majoritatea km ii fac in buc acum inteleg de ce ma trimite la revizie intre 6000 - 7000 km (desi consumul mediu este 7.8 = cred eu ca atesta faptul ca nu omor motorul).

Comment

• Salut,

La mine, la a doua revizie s-a trecut la sistemul in zile, inainte era in km. Sistemul in km ma trimitea la revizie la aproximativ 6-7000 de km, cel in zile deocamdata pare ca scade aproape in timp real, au trecut 60 de zile de la revizie, imi arata ca mai am 300 de zile. Nu am schimbat stilul de condus sau rutele pe care le parcurg.

Comment

• P3trrru si la tine tot la Honda Nord? Sunt curios daca am putea sa intram in posesia circularei/TBS-ului de transfer a Maintainance Minder-ului din Km in Days.

Comment

• Originally posted by GeKados View Post
            P3trrru si la tine tot la Honda Nord? Sunt curios daca am putea sa intram in posesia circularei/TBS-ului de transfer a Maintainance Minder-ului din Km in Days.
            Nu am facut revizia la Honda Nord, am fost la Autoklass Ploiesti, dar circulara pe care au primit-o ar trebui sa fie aceeasi la toate reprezentantele, cred. Oricum, cel putin in cazul meu, sistemul de calcul nu mai e acelasi, parametrii pe care ii foloseste sunt aproape neschimbati (stilul de condus, distante, etc), totusi rezultatul e diferit.

Comment

• Am observat si eu ca distanta in km ramasa pana la revizie cam fluctueaza, imi lasa impresia ca ii place atunci cand merg mai tare cu masina si imi mareste intervalul pana la schimbul de ulei.

Comment

• Pai si nu e normal? Daca faci 100km mergand cu 100km/h => 1h functionare motor vs 100km facuti cu 20km/h = > 5h functionare motor.
                Ca regula generica, cu cat se baga mai mult urban + drumuri scurte cu atat se merge mai des la revizie. Ma gandesc ca daca s-ar merge 95% autostrada / drum lung, intervalele de service s-ar duce lejer spre 15.000km. Ambele sisteme tin cont de asta, atat cel in km cat si cel in zile.

Comment

• Ba da. Logica ta este foarte ok. Numai ca e cam scump

( 900 ron X 4 = 3600 Ron / 26.000 km => 14 ron / 100 km)

Comment

• Originally posted by GeKados View Post
                    Ba da. Logica ta este foarte ok. Numai ca e cam scump

( 900 ron X 4 = 3600 Ron / 26.000 km => 14 ron / 100 km)
                    Senzorul ala indica doar necesitatea schimbului de ulei din ce stiu. Care e vreo 450-500.

Comment

• Chiar si cu filtrele de aer, eu am platit 710 Ron, in total.

Uleiul + FU + Manopera nu cred sa sara de 450 Ron = > ~7 Ron / 100km, facuti in conditii grele, sa zicem asa. In conditii normale (~10.000km / schimb) costul scade la 4.5Ron / 100km.

Comment

• Asa ma gandeam si eu, ca ii trebuie ceva pana sa se calibreze, dar baiatul din service mi-a spus ca ar fi trebuit sa arate ceva inca de la resetare. N-am mai verificat, dar ma uit, sa vad daca arata ceva. Nu am mers foarte mult de atunci.

770 lei a fost la mine, la Autoklass Constanta, ulei Honda 0W20 si filtru (6 l, au intrat 5.4 cu tot cu filtru).
                        '24 Honda Civic Type-R FL5, 2.0 VTEC Turbo, 329 HP, Championship White
                        '10 Honda Civic Type-R FN2, 2.0 i-VTEC. 201 HP, Championship White

"Without music, life would be a mistake" - Friedrich Nietzsche

Comment

• In ultimele 2 saptamani, de cand vremea s-a mai indreptat (in sensul ca s-a mai uscat) am bagat din nou hondoiul in serviciu regulat (dupa ce facuse vreo 50-60km intr-o luna).
                          Km sa tot fie pe la 13.600, zero dude in continuare. Astazi mi-am aruncat un ochi pe sub capota pe la lichide, completat cu vreo 50-100ml de antigel sa-l aduc la maxim si pana in 100ml de ulei, era cam 2mm sub maxim si el pe joja. Am vreo 3600km de la revizie, majoritatea facuti in frecus in jurul Bucurestiului si prin interiorul sau, 230 zile estimate pana la urmatoarea revizie. Abia astept s-o scot la o plimbare mai lunga, de cateva sute de km, sunt sigur ca-si doreste sa isi intinda muschii la un drum lung.
                          Media de consum e in continuare la 5.8 litri / 100km (media de la km 0 pana acum) iar consumurile per plin se situeaza tot pe acolo, variind intre 5.6 si 6.1.

Comment

• Odo: 14.600km, probleme in continuare zero.
                            A venit caldura, a inceput sa scada consumul, scoate niste avioane de nici mie nu-mi vine a crede. Doua exemple mai jos, de vineri seara.

https://imgur.com/a/RwKPeSO
                            - Current Drive: Corbeanca - > Pipera (Pompei), vineri seara, ~30 minute durata;
                            - Previous Drive: Corbeanca -> Pipera (Pompei) - > Corbeanca, vineri dimineata, ~1h 15 minute durata deplasare;

https://imgur.com/a/JLt7UaT
                            - Curent Drive: Pipera (Pompei) -> Corbeanca via A3 - > Balotesti, vineri seara, ~35 minute durata deplasare si cu vreo cateva talpi pe autostrada (140-180); - Previous Drive: este "Curent Drive"-ul de mai sus.

Altfel, avand in vedere mai sus mentionata incalzire, saptamana asta trecem la jantele + anvelopele de vara, n-are rost sa le tocesc pe astea de iarna la 15 grade sau mai sus.

Comment

• Cumva joi seara pe la ora 17:00 ieseai din Pipera spre autostrada A3 pe ciotul nou construit?
                              "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
                              "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

• Joi nu mai stiu pe unde am mers spre casa insa sigur nu era 17:00, la ora aia eram inca la birou. De ce, vazusi una alba pe acolo?
                                Sotia imi zicea ca mai e una identica in parcarea de la ea de la firma, posibil sa fi fost aia.

Comment

Working...
                                X