ALEX2680: ‘15 Honda Civic Elegance 1.8 M/T, Orchid White Pearl

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ALEX2680: ‘15 Honda Civic Elegance 1.8 M/T, Orchid White Pearl

Salut baieti.

S-au facut nu mai putin de 3 ani de cand am renuntat la Accord si la Civic. Asa ca am zis sa revin la vechea dragoste.

Am luat de la un prieten un Civic Elegance 1.8 MT, alb, inmatriculat in decembrie 2015, 31.000 km, garantie inca 26 luni. De prima data cand m-am urcat in ea, am simtit ca asta este masina pe care trebuie sa o cumpar pt oras.
    Nu vroiam diesel, mai ales ca masina am luat-o pentru sotie care va merge doar in Bucuresti cu ea. Fara batai de cap cu regenerari DPF la 200-300 km cum ma dispera pe mine masina mea. Cand iti e lumea mai draga, intra regenerarea DPF si iti strica planurile pentru urmatoarele 15-20 minute.

Initial incepusem sa caut un Audi A3 2017-2018, Golf 7 facelift, Mazda 3. Insa cand m-am urcat in Honda, mi-a revenit iar zambetul pe buze si dupa 10 minute de mers cu ea, am zis ca asta este.

Deja am facut ieri 250km, masina merge impecabil. Putin ciudata senzatia pe care ti-o da motorul aspirat, deoarece pana acum am avut doar diesel. Insa m-am invatat repede sa il tin peste 3500 rpm in caz ca vreau sa fac vreo depasire mai rapida.
    In rest, ft ft confortabila fata de Civicul 2008 de l-am avut, materiale mai bune la interior, consum ft ok la mers pana in 150-160.
    alex2680
    Senior Member
    Last edited by alex2680; 01-10-18, 06:47.
    ex.Civic i-CTDi ; Accord i-DTEC & X6 3.0d

Foarte frumoasa! Felicitari!

Comment

Multumesc. Intrebare: pentru a pune folie pe geamurile spate, trebuie neaparat date jos fetele usilor? Fostul proprietar asa mi-a spus, drept pt care a renuntat la idee. Luneta este neagra din fabrica

Comment

Salutare. In primul rand s-o porti cu placere , am una exact ca a ta si sunt tare incantat de ea
        Despre folii, da, trebuie date fetele de usa jos, proces care este foarte simplu, singurul risc este sa se rupa acei braduleti ( clipsuri ) de plastic care fixeaza fata de usa de portiera dar un service care se respecta ar trebui sa aiba clipsuri de inlocuit sau poti comanda de la
        bekxy
        VIP Member
        bekxy un set, asta ca sa stai linisitit .
        Exista si posibilitatea montarii foliei pe geamuri fara sa se dea fata de usa jos, asta daca insisti, am mai auzit cazuri dar sincer n-as recomanda asa ceva. Pe langa faptul ca o sa se vada pe la margini ca folia nu acopera in totalitate suprafata vitrata, se si va dezlipi mai repede in urma frecarilor cu chederele ( eu am mai vazut pe la unii ce aveau folia jupita pe margini )
        La mine se fac deja 2 ani de cand am pus folia si pana in prezent n-am nici-o problema. Folia arata foarte bine si nici nu m-am ales cu greieri sau elemente de pe fata de usa rupte sau avariate in vreun fel in urma procesului de demontare/montare.
        Trebuie doar sa te asiguri ca nu mergi chiar la orice bodega de service sau vreun Nea Caisa care pune el folie in garajul din spatele blocului.
        PaulCCraciun
        Senior Member
        Last edited by PaulCCraciun; 01-10-18, 07:18.

Comment

Welcome back si sa o stapanesti cu placere ! La 31k de km practic ai luat masina noua .Vs diesel vezi ca la asta turatul pana in red line da dependenta

Comment

M-am programat pentru miercuri. Sper sa iasa bine.

botz
            Senior Member
            botz Deja ma face sa zambesc mereu cand sar de 4500 rpm👍

Comment

Sa o stapanesti sanatos. Eu la toate masinil am avut montata folia fara sa demontez nimic si niciodata nu s-a agatat sau alte probleme de genul. Cum zicea mai sus
              PaulCCraciun
              Senior Member
              PaulCCraciun daca o faci la un service autorizat si cunoscut, nu ai cum sa ai probleme.

Comment

Felicitari pentru achizitie!
                Sa o conduci cu placere!!!

Eu mi-am montat folie si la montarea foliei au fost scoase fetele usilor si demontate/scoase geamurile (fata si spate). Nu au fost probleme de functionalitate sau greieri dupa montaj.
                Pe geamurile fixe (luneta si geamuri laterale spate - in cazul Tourer-ului) folia a fost montata pe pozitie.
                Am montat folia la kaf.ro.
                Info suplimentare gasesti in thread-ul meu.

Comment

Multumesc, baieti!

Mi se pare ft ft misto masina. Ieri s-au facut vreo 45-50km in Bucuresti. Mers linistit de femeie, consum 8.5%. La fostul Civic 2.2 i-ctdi, la pariu ca tot 8% aveam.
                  Aseara am luat-o la o tura, sa-mi bucur putin urechile. E senzational sunetul dupa 4000 rpm. Sau cel putin asa mi se pare mie, avand pana acum doar dieseluri. Parca mi se pare mult mai fun to drive.

Se poate anula functia Start-Stop? Spre exemplu, la mine la Audi memoreaza ultima apasare.
                  alex2680
                  Senior Member
                  Last edited by alex2680; 02-10-18, 05:50.

Comment

Sa ai noroc de ea!
                    '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Comment

ticker
                      Administrator
                      ticker Multumesc

Deja am inceput sa inteleg aceasta motorizare. Am facut 500km extraurban cu ea, sotia a mers cam 300 prin Bucuresti. Venind dupa diesel, initial mi-a lasat senzatia ca nu ar avea mai mult de 90-100 cp, poate nici atat. Si asta am resimtit pe DN sau judetene unde ca sa faci o depasire la 90-100 km/h, trebuie sa treci din 6 in 4 sau chiar 3.Ca daca incerci in tr 6, nu prea ai sanse. E lesinata rau masina.
                      Obisnuit de pe A6 TDI cu Stronic, unde instant iti este livrat cuplul si faci depasirea imediat, aici trebuie sa ii dai neaparat 4000+rpm, altfel plangi langa ea.

Una pesta alta, sotia e ft incantata. Pana la urma ea o va folosi 90% din timp.

Consumul pare ft bun, in Bucuresti 8.5-9.5% in functie de trafic (condusa de sotia mea, probabil mie mi-ar lua 1l in plus) iar afara 6-7% pe DN si probabil 8% pe autostrada.

Comment

Unde pot gasi o unitate cu touch screen si rama aferenta pt consola centrala? Si ce model s-ar potrivi? Asta asa, ca sa mai schimb ceva la ea.

Comment

Originally posted by alex2680 View Post
                          Unde pot gasi o unitate cu touch screen si rama aferenta pt consola centrala? Si ce model s-ar potrivi? Asta asa, ca sa mai schimb ceva la ea.
                          Vezi postarea mea> https://hondafan.ro/forum/forum/my-h...e-orchid-pearl

Comment

Working...
                          X