ARAMIA2008: '08 Honda Civic 5D Sport 1.4, Orange Tangerine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sa nu crezi ca cineva incearca sa te convinga ca ai facut o alegere gresita. Fiecare isi cumpara masina de care are nevoie, motorizarea care i se pare cea mai potrivita, in functie de banii de care dispune. Ideea mea este ca nu trebuie sa ai o obsesie cu consumul si sa conduci gandindu-te numai la consum pt ca te stresezi degeaba. Mergand dupa beculetele ECO poate faci o economie de maxim 1 L. Se merita?? Trebuie sa te concentrezi la drum si sa mergi cum simti. Eu in 10000 de km nu am scos extern niciodata sub 8, altii scot si sub 6, totul e in functie de cum mergi, eu unul nu am putut sa merg niciodata cu 90-100 dar nu merg nici cu 160 pe DN-urile patriei. In legatura cu CB sa stii ca nu are eroare mai mare de 1 L - 1,5 L la nimeni de aici (cel putin eu nu am auzit si sa stii ca si eu am citit tot topicul). Vad ca totusi faci destui km, 1000 pe saptamana. Nu crezi ca era mai potrivit un diesel, mai ales ca e primordial consumul la tine?
    Honda Civic 5D 2008 - 1.8 M/T Galaxy Gray
    sigpic
    http://hondafan.etp.ro/gallery/v/bgdsta/

    Comment


    • Vezi, asa mai stam de vorba..............
      asteptam si alte impresii, povestiri, poze, aventuri
      multumesc!
      Iubesc masinile japoneze. Ele nu mint, nu inseala !
      ACURA & HONDA SUV FAN CLUB ROMANIA - http://daimyo.ro/index.php?action=forum

      Comment


      • De ce nu mi-am luat 2.2 diesel? Ok argumente pentru ca nu-mi place cum se aude dieselul, pentru ca e mai nociv, pentru ca, costa mai mult cu 5000 de euro si pentru ca impozitul este mai mare. Si pentru ca 1.4 are consum de diesel sau cel putin comparabil. Nu merg obsedat la consum. Doar la inceput sa-mi fac idee cam cat consuma minim. Usor usor nu ma mai uit dar e totusi o mare diferenta. La drum lung 6.2 la viteza de peste 100 km, pe autostrada cu 150 la ora 6.9 si in oras 7.5. ia dieselul mai putin? Vorbesc de Honda nu de Vw. Tata are 2.2. CRV si in oras ii ia 9. Bine greutate mai mare!
        http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/oprescutoma/

        Comment


        • si daca ne uitam pe postul despre consum sunt oameni kr spun:"nu stiu d ce ne-am mai chinuit sa luam diesel dk consuma in oras cat o benzinara".Eu totusi cred k si pe ei comp d bord ii insala atata timp cat nu arata consumul pe loc. muschetarilor la cat ati ajuns viteza maxima cu 1.4.? In talon scrie 170 dar cum v-am spus cu 3 persoane in masina pe drum drept pe autostrada nu in vale am luat 180 dar a trebuit sa opresc ca am avut un tir in fata. Cred ca se mai ducea daca shimbi de la inceput cum trebuie. Becurile la rev erau doar 4.
          Aramia2008
          Senior Member
          Last edited by Aramia2008; 24-03-09, 14:19.
          http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/oprescutoma/

          Comment


          • Totusi dieselul de la Honda are 140 de cai. Nu poti sa te astepti sa iti ia 3% afara, totusi e motor de 2.2 cu o greutate de 1400 daca nu ma insel. Cum ti-am spus, nu stiu cati de aici merg la consumul minim posibil. Cred ca si mi-e daca as merge 50 in localitate si 90-100 in afara mi-ar lua 6 dar as innebuni. Asa sunt eu, nu imi plac vitezele mari dar nici sa merg la consum pt cativa litri acolo.
            Honda Civic 5D 2008 - 1.8 M/T Galaxy Gray
            sigpic
            http://hondafan.etp.ro/gallery/v/bgdsta/

            Comment


            • Eu merg cu 140 pe autostrada si-mi ia in jur de 6.5 si in oras nu mai merg la consum si tot la 7.5 sta cu clima permanent. Da dieselul si 1.8. au puterea eu am consumul. i can live with that.
              http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/oprescutoma/

              Comment


              • eu am ajuns la peste 190 km/h. e drept ca mi-a trebuit o bucata lunga de drum. nici eu nu merg la consum si consider ca asta este ultima problema. cea mai mare durere a mea Toma, este vopseaua proasta si faptul ca, cand ploua nu pot lasa geamul intre-deschis ca imi intra toata apa in masina
                si ma mai deranjeaza si pozitia scrumierei (nu sariti, stiu ca este theard separat pt discutii despre scrumiera ) si mai sunt cateva chestii care nu imi plac, dar sunt multe mai multe parti bune decat rele.
                http://hondafan.etp.ro/gallery/v/caramalau/
                Nimic nu este ceea ce pare a fii !

                Comment


                • Originally posted by oprescutoma View Post
                  si daca ne uitam pe postul despre consum sunt oameni kr spun:"nu stiu d ce ne-am mai chinuit sa luam diesel dk consuma in oras cat o benzinara".Eu totusi cred k si pe ei comp d bord ii insala atata timp cat nu arata consumul pe loc. muschetarilor la cat ati ajuns viteza maxima cu 1.4.? In talon scrie 170 dar cum v-am spus cu 3 persoane in masina pe drum drept pe autostrada nu in vale am luat 180 dar a trebuit sa opresc ca am avut un tir in fata. Cred ca se mai ducea daca shimbi de la inceput cum trebuie. Becurile la rev erau doar 4.

                  Am ajuns la 176 pe o portiune de drum scurta. Din pacate mi-a carait detectorul si am redus . Sigur mai ducea. Eram 2 persoane in masina. Apropos de radar : atentie hondarilor daca veniti in Piatra-Neamt dinspre Bacau !!! Sunt 3 posturi fixe de radar cu infra-rosu : 1 in Savinesti inainte de o benzinarie Petrom si 2 in Dumbrava. Nasol e ca drumul e f. bun , cu 4 benzi si ai tendinta sa-i dai. Detectorul o sa va avertizeze dar cand ajungeti aproape. Astia au prins 1039 de soferi in 2 zile !!! In ceea ce priveste sound-ul audio mi se pare ca e nevoie de ceva bas in plus si intentionez sa-mi achizitionez un subwoofer cat de curand. Astept o prima
                  '06 HONDA CIVIC 1.4 DSI SPORT BLACK PEARL

                  Comment


                  • Daca ai ajuns la peste 190 inseamna ca se poate ajunge si la 200. E formidabil pentru un motor de 1.4 83 cai! AM vazut ca 1.8 se duce cu greu la 215 220 doar unu se lauda ca a scos 235. LIVIUIRON Nu inteleg cu ce te afecteaza vopseaua. Ai zgariat-o? E posibil sa ti-o zgarie la spalatorie? Dupa ce am spalat-o am observa mici zgarieturi dar nu stiu daca erau sau nu. Atat de proasta sa fie vopseaua sa zgarie o carpa. Oricum pe negru se vede orice. Pe portocaliu e frumoasa si murdara.
                    http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/oprescutoma/

                    Comment


                    • Mie pe auto pitesti-buc mers lejer (batraneste chiar, si loganurile ma depasesc si se uita toti, mama ce ma amuza ) 116 -120 ia 5 spre 6 , eu zic ca e prea bine.
                      '08 Fn1 - Invidia Catback, CAI Injen w hydroshield, Omp front braces, Eibach prokit springs, Ferodo ds2500, Oz ultraleggera w Michelin Ps3, GP kit-front/rear

                      Comment


                      • Muschetare, in ceea ce priveste viteza maxima, am ajuns la 184 in Germania, cu benzina din Germania. La noi cel mai mult am mers cu 130 pe autostrada, 90 in afara localitatilor si maxim 50 in localitate (asta asa, doar, sa nu se sesizeze Politia Romana), desi daca as fi incercat, as fi ajuns la 177 pe A1, cu benzina de la noi :P
                        Bafta tuturor!
                        Honda Civic 5D, 2007, 1.4 iDSI, Sport
                        http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/johannbis/

                        Comment


                        • 209 pe A2 cu carrera 95

                          Comment


                          • Intrebarea era adresata muschetarilor adica pt cei care nu stiu celor 4 hondari 1.4. de pe forum. Goodspeed mie 5 imi ia la 122 fara cruise control si 6 imi ia si la 135 cu 4 becuri eco aprinse. Nu am cruise control desi am varianta de echipare sport nu stiu de unde a luat masina fostul proprietar ca in ungaria si romania si germania sportul are cruise. si ma oftic ca ma chinui pe autostrada sa mentin o anumita viteza asa sa nu ma plictisesc. 1.4 peste 200 nu cred ca ia si nu cred ca am nevoie de viteza asta. Eu am luat saptamana trecuta la noi pe A1 178 cu 3 persoane in masina benzina petrom 95 vant din fata. Deci se mai ducea in alte conditii dar am franat din cauza unui tir beeeeeeeeeeeeeeeeeeep. pentru cei carora li s-a bagat un tir in fata in depasire la viteza mare. Era si noapte dar m-am simtit in siguranta. Masina s-a comportat impecabil.
                            http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/oprescutoma/

                            Comment


                            • Originally posted by oprescutoma View Post
                              Intrebarea era adresata muschetarilor adica pt cei care nu stiu celor 4 hondari 1.4. de pe forum. Goodspeed mie 5 imi ia la 122 fara cruise control si 6 imi ia si la 135 cu 4 becuri eco aprinse. Nu am cruise control desi am varianta de echipare sport nu stiu de unde a luat masina fostul proprietar ca in ungaria si romania si germania sportul are cruise. si ma oftic ca ma chinui pe autostrada sa mentin o anumita viteza asa sa nu ma plictisesc. 1.4 peste 200 nu cred ca ia si nu cred ca am nevoie de viteza asta. Eu am luat saptamana trecuta la noi pe A1 178 cu 3 persoane in masina benzina petrom 95 vant din fata. Deci se mai ducea in alte conditii dar am franat din cauza unui tir beeeeeeeeeeeeeeeeeeep. pentru cei carora li s-a bagat un tir in fata in depasire la viteza mare. Era si noapte dar m-am simtit in siguranta. Masina s-a comportat impecabil.
                              A mea e varianta sport adusa de la un dealer din Belgia si nu are viteza de roaziera. M-am uitat pe diferite site-uri inainte de a o cumpara si nu prea am vazut cruise la 1.4. O fi , nu stiu. Da' la ce drumuri avem ...Eu am condus un Type S asta vara pana la Bucuresti si n-am apucat sa folosesc viteza de croaziera desi eram pe european. Oricum, mi se pare ca ajunge destul de usor la 170 (vb. aici de civicul nostru de 1.4) si nu cu pedala la fund. Motorul pare ca mai duce lejer inca 30 in plus.
                              '06 HONDA CIVIC 1.4 DSI SPORT BLACK PEARL

                              Comment


                              • Muschetarii cat ulei intra la Civic 1.4 4,5l sau 3,5l sa stiu ce bidon iau. ce fel de ulei indicativ 5W-40 o fi bun
                                http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/oprescutoma/

                                Comment

                                Working...
                                X