ARAMIA2008: '08 Honda Civic 5D Sport 1.4, Orange Tangerine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
    dumiflo
    Senior Member

• dumiflo
    replied
    Originally posted by Rares View Post
    True, se simt imediat 1-2 persoane in plus la motorul de 1.8.
    Toma, mai aveti un pic si ma faceti sa-mi para rau ca nu am ales motorizarea de 1.4. Economiseam si cateva mii bune la achitie, o caruta de bani pe combustibil si ma alegeam si cu o racheta. Damn, ce idiot am putut fi.

eu acum ma apuc sa vad cat e un 1.4 SH...in conditiile de mai sus, e o adevarata afacere

Leave a comment:

• Rares
    Senior Member

• Rares
    replied
    True, se simt imediat 1-2 persoane in plus la motorul de 1.8.
    Toma, mai aveti un pic si ma faceti sa-mi para rau ca nu am ales motorizarea de 1.4. Economiseam cateva mii bune la achizitie, o caruta de bani pe combustibil si ma alegeam si cu o racheta. Damn, ce idiot am putut fi.
    Rares
    Senior Member
    Last edited by Rares; 31-12-09, 10:23.

Leave a comment:

• ramm
    omu cu warnu'

• ramm
    replied
    Eu exagerez??? Oameni buni, mai cititi ce se scrie pe aici...Stiu ca si motorul de 1.8 are probleme daca masina este incarcata (hai sa zicem cu 3 oameni, cum s-a dat exemplul mai sus).

Astept sa-mi raspunda cineva la provocare.

Leave a comment:

• w33bb0
    Senior Member

• w33bb0
    replied
    Liviu, tare mi-as dori sa ne intalnim la urmatoarea Nationala, ca s-avem si timp si chef si unde sa bagam aer in sticle

In ceea ce-l priveste pe colegul ramm, nu te supara prea tare. S-a cam saturat sa citeasca pe-aici lucruri prea greu de crezut, iar uneori mai exagereaza si el (ramm, citesti?) la nervi.

Leave a comment:

• Den1GRator
    Senior Member

• Den1GRator
    replied
    Toma sa stii ca nu-i frumos sa scrii aiureli, mai citesc oameni pentru a se documenta inainte de a cumpara o masina iar tu ii induci in eroare. Sunt convins ca nici tu n-ai fi fost prea incantat daca ti s-ar fi spus ca masina are 100 de cai si dupa ce o cumperi sa descoperi ca are 83, deci te rog sa te gandesti bine si daca nu esti sigur eventual sa mai intrebi pe altii inainte sa scrii.

Toate cele bune.

Leave a comment:

• liviuiron
    Senior Member

• liviuiron
    replied
    pur si simplu cand scrii tu - ramm, eu ma simt jignit ... anyway....

w33bb0 : cu cea mai mare placere , sper ca in primavara sa ajung pe'acasa, daca nu cel mai probabil ca la urmatoarea nationala , unde cel mai probabil ca vin cu "motorasul asta de barca teleghidata" - alias Honda Civic 1.4 , in opinia lui ramm .

Leave a comment:

• escobar
    Senior Member

• escobar
    replied
    Nici 1.8 nu te infige in scaun, pur si simplu nu e suficient cuplu si oricum curba de cuplu e facuta tocmai in asa fel incat sa se intinda pe toata plaja de turatii. Sunt convins ca tipul cu Skoda a considerat ca 175km/h e deja cam mult pentru o intrecere si a renuntat.

Leave a comment:

• Aramia2008
    Senior Member

• Aramia2008
    replied
    Oricum ideea era ca 1.4. consuma si se infige foarte bine pentru puterea si cuplul pe care il are. Nu te dezamageste decat daca esti invatat si vrei sa te infiga masina in scaun. Asta recunosc sincer ca nu o face!

Leave a comment:

• Aramia2008
    Senior Member

• Aramia2008
    replied
    De 6000 am trecut mai mult ca sigur si nu e limitata. Se vede si in filmul cu 0-100 pe care l-am facut cu varul meu. Se poate sa fi fost linia de 6500 6800 si eu sa cred ca am depasit 7000. Asa am ramas cu impresia. Dar mai mult ca sigur am mers pana mi s-a taiat gazul pe a II a. Lupo de ce te-a provocat la liniute soferul skodei daca nu avea experienta sa calce acceleratia aia!? Nu prea se leaga! Oricum a luat bataie de la un motor mai slab in linie organizat cu plecare de pe loc!

Leave a comment:

• lupo
    replied
    Am ajuns la 175 in linie cu Skoda. De la 150 m-am apropiat de el si l-am depasit dupa aceea. Probabil din cauza greutatii (incomparabil mai mari ) si a lipsei de experienta a soferului . Pt. cei care inca se mai iau dupa datele tehnce scrise in carte : civic-ul de 1.4 (care de fapt poate fi asimilat ca 1.3 pt ca are 1339 cmc) ajunge la 178 km/h full de bagaje si cu 4 pasageri. Oricum , ne revedem in primavara dupa ce ii fac resoft . Nu o sa am mai mult de 95 de cp dar o sa am un cuplu mai mare si o sa se simta. Ii schimb si evacuarea . Va salut pe toti si va urez inca o data sarbatori fericite si un an nou fara incidente !!!

Leave a comment:

• Aramia2008
    Senior Member

• Aramia2008
    replied
    eu parca am trecut de 7000. Hai ca mai incerc o data cu prima ocazie ca sa fiu sigur. Asta e! A fost o provocare intre 83 cai si 105 pe 1.5 km. A batut civicul! Probabil ca a ajuns mai repede la 170!

Leave a comment:

• Den1GRator
    Senior Member

• Den1GRator
    replied
    Originally posted by oprescutoma View Post
    .....Eu am schimbat si la 7200.
    Asta nu prea aveai cum sa o faci, motorul de 1.8 este limitat la 6800 si ma indoiesc ca al tau a trecut peste...doar daca ai alt soft pe masina.

le: Daca imi aduc aminte bine ar trebui sa ai limita undeva in jurul la 6000 rpm.
    Den1GRator
    Senior Member
    Last edited by Den1GRator; 30-12-09, 14:48.

Leave a comment:

• dragostan
    Senior Member

• dragostan
    replied
    Ala cu octavia 1,9 tdi nu stia sa mearga, cel mai probabil

Am mers si eu cu civicul de 1,4. E ok, dar nu are nicio treaba cu 1,9 tdi. Despre tdi-uri poti sa spui orice, ca papa ulei, ca-s tractoare, ca au tehnologie de acu' 5 milenii, dar nu ca-s puturoase raportat la puterea lor. Ala de 105 cai merge ca un motor de 105 cai, adica mai bine ca unul de 83, ambele puse pe caroserii comparabile ca greutate

Leave a comment:

• bossake
    replied
    Nu are cum sa fie niciodata o skoda 1.9 tdi mai usoara decat un civic 1.4 benzina.
    La primavara poate te hotarasti sa iesim pe a1 sau a2 si vedem ce si cum :P.

Pe de alta parte: http://masini.ro/skoda/masini-noi/oc...motorizare.htm
    viteza maxima 189... civicul de 1.4 are vreo 175 sau ceva de genul asta. Cam greu de crezut ca bate civicul(mai ales ca pe 400m pierde, iar de la viteza mare conteaza mai mult nr de cai in sine iar 101>84,greu de crezut ca recupereaza) dar na,,, nu te pui cu motoarele astea de 1.4 ca sunt date naibii.

@oprescutoma Sarbatori fericite si la multi ani si tie...

Leave a comment:

• Aramia2008
    Senior Member

• Aramia2008
    replied
    Lupo se pare ca masina ta e limitata! Eu am schimbat si la 7200. Mi s-a innecat motorul o data la inceput pe a II a. Bravo tie! Ai facut skoda de 105 cai cu un cuplu aproape de 2 ori mai mare, ca al tau pe distanta mare! Ce zici Bussake de asta! Parerea mea e ca nu e relevant in 400 cu motorizari mici, ci pe distante mai mari! Plus ca skoda pe langa avantajele motorizarii mi se pare ca e mai usoara si are jante pe 15 iar tu le ai pe 16! Salutare LiviuIron! Yohanbis nu am mai auzit de mult o veste de la tine!? Mai traiesti! Tin legatura cu tehmouse! In conditii de condus extrem schimbat numai la 5000 are consum de 9.4. in oras! Se pare ca am avut dreptate cu consumul! Stiu sunt obsedat! Sarbatori fericite la toti in continuare! Si celor mari (1,8, 2.2) si celor mici! La multi ani!
    Aramia2008
    Senior Member
    Last edited by Aramia2008; 30-12-09, 01:55.

Leave a comment:

Working...
X