ARAMIA2008: '08 Honda Civic 5D Sport 1.4, Orange Tangerine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
    Aramia2008
    Senior Member

• Aramia2008
    replied
    Salutam. Toate bune cu amandoua hondele de la mine din curte. Dar ma gandesc serios sa-mi pun gpl ca sa reduc costul carburantului. Merg mult si vreau sa mai fac niste excursii prin europa cu masina. Cum se comporta motorul tau pe gpl? Probleme ceva? O sa mai intru pe topicul tau sa vad ce-ai mai scris. A sorry am uitat ca am schimbat si un rulment. Acum mi-am adus aminte. Tata pe crv i-a schimbat pe toti dar el a ajuns la 200000 km.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Leave a comment:

• Robby_Alessio
    Senior Member

• Robby_Alessio
    replied
    ooo... lume "noua".
    Ce mai faci mane, totul OK?
    Ma bucur ca's toate bune si frumoase cu "aramia". Spor in continuare si numai bine

Leave a comment:

• Aramia2008
    Senior Member

• Aramia2008
    replied
    N-am mai intrat de mult pe aici. Aramia a ajuns la 123 000 km. Nici o problema. Reviziile nu le-am facut la reprezentanta si nu pot sa zic ca am fost foarte atent cu ea. Cu toate astea masinuta vrea sa arate ca e Honda si merge ireprosabil. In iarna am avut un accident cu un bmw si lunea trecuta am bagat-o in service pentru ca in 2 luni se termina casco si am vrut-o ca noua. O sa-i iau si un loc de cinste in smart parking-ul din spatele blocului ca sa nu mai risc s-o zgarii.
    Pentru colegul care vrea 1.4. numai de bine despre motoras consum si comportamentul masinii. Sunt in continuarea indragostit de ea dupa 4 ani.
    Am mers cu ea la Budapesta, Viena Praga, Nisa si Coasta de azur. Confort? Am condus 1200 km intr-o zi si m-am oprit doar de 4 ori. Tin sa mentionez ca am fost cu nasii mei si sotia, nasu peste 1m 90 si peste 100 kg iar nasa era insarcinata in luna a 5 a. Au dormit amandoi si nu s-au plans absolut de loc de confort. Nasu mi-a zis ca nu a stat niciodata intr-o masina mica si sa nu-l rupa de genunchi pe cel din spate. A fost imresionat de spatiul si confortul din masina.
    In alta ordine de idei. De la birou mi s-a dat saptamana asta un ford fiesta 1.4. nu stiu nr de cai putere cred ca 90. Masina are 102000 km rulaj si este terminata. Amortizor spate dreapta rupt, discuri deja schimbate, ambreiajul scapa in gol daca accelerez peste 2000 rpm ca si cum n-ar fi in viteza, confortul este groaznic, spatiul este incomparabil. I miss my aramia. Maine o primesc inapoi ca noua.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
    Aramia2008
    Senior Member
    Last edited by Aramia2008; 05-02-13, 13:23.

Leave a comment:

• sektor01
    Junior Member

• sektor01
    replied
    Sfaturi

Am citit in disperare acest forum, si sunt doritor al unui civic 1.4 dsi (nu am bani de un 1.4 ivtec). As dori info cu privire la confort (suspensii la gropi, manevrare, e.t.c) (cred ca este diferenta intre modelele confort si sport). Ceva info pentru piese uzulae de schimb. (cost, disponibilitate)

Leave a comment:

• mihainstef
    Senior Member

• mihainstef
    replied
    Sunt michelin pilot primacy ( cel putin la mine, cele de fabrica)

Leave a comment:

• mitrasca
    Senior Member

• mitrasca
    replied
    bine ca nu era geanta louis vuitton sau mai stiu eu ce ca atunci era mai naspa.Ce cauciucuri sunt michelin race pilot?Din cate stiu eu erau pentru motoare...nu masini.

Facand abstractie de astea...e naspa ca ti s-a taiat...dar daca ai casco poti sa il schimbi..

Leave a comment:

• Robby_Alessio
    Senior Member

• Robby_Alessio
    replied
    Originally posted by Aramia2008 View Post
    Astazi mi-am gasit masina pe geanta roata fata dreapta. Cauciuc cumparat acum o luna Michelin race pilot nou. Mi-a intrat un cui in spatele rotii pe diagonala si a iesit exact langa manta. N-au ce sa-i mai faca la cauciuc. Injur si acum. Ma oftic de mor.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
    Naspa...imi pare rau ...''ata ete'' se poate intampla ...dar totusi strazile ar trebui sa fie curatate din cand in cand

Leave a comment:

• mihainstef
    Senior Member

• mihainstef
    replied
    Si eu am calcat intr-un piron a 2-a zi dupa ce am luat masina... mi-a taiat toata laterala cauciucului, tara de kk si 600roni aruncati
    Zi merci ca nu ai cauciucurile uzate si sa ai 3 uzate si unul nou..

Leave a comment:

• Aramia2008
    Senior Member

• Aramia2008
    replied
    Astazi mi-am gasit masina pe geanta roata fata dreapta. Cauciuc cumparat acum o luna Michelin race pilot nou. Mi-a intrat un cui in spatele rotii pe diagonala si a iesit exact langa manta. N-au ce sa-i mai faca la cauciuc. Injur si acum. Ma oftic de mor.

Leave a comment:

• Robby_Alessio
    Senior Member

• Robby_Alessio
    replied
    Naspa ......oricum nu cred ca a fost asa tot drumul...altfel CRED ca-ti pocnea pastila din cauza caldurii excesive sau chiar discul intr-un episod mai tragic
    Ai rezolvat? Ai trecut ITP-ul?

Leave a comment:

• Aramia2008
    Senior Member

• Aramia2008
    replied
    Din pacate m-am bucurat prea devreme. Azi mi-am facut itp-ul si m-au trimis la service sa-mi verifice roata stanga spate. Placuta era mancata mai mult ca celelalte, discul era putin afectat si de o culoare diferita de celelalte 3. La service mi-au spus ca discul atingea de placuta din cauza etrier stanga spate care a ramas blocat la actionarea franei de mana si atingea de disc. Nu se stie de cand merg cu el asa dar nu vreau sa-mi imaginez ca am mers pana la Nisa si inapoi cu el asa. Baietii au incercat sa mi-l curete, au facut teste ce au iesit oarecum ok, dar nu garanteaza ca nu mi se va mai bloca. Piesa costa 1600 lei. O trecem la prima problema majora la 115.000 km

Leave a comment:

• Robby_Alessio
    Senior Member

• Robby_Alessio
    replied
    Atunci te astept...PAna acum nu am avut probleme si sper sa nu am nici de aici incolo.
    a

Leave a comment:

• Aramia2008
    Senior Member

• Aramia2008
    replied
    Cu tine chiar mi-ar placea sa stau la o cafea. Cum mai merge gpl-ul pe Honda? O sa intru sa mai citesc. Multam de urari!

Leave a comment:

• Robby_Alessio
    Senior Member

• Robby_Alessio
    replied
    Eheheeee...welcome back.
    Bun asa......succes in continuare si traditionala urare "casa de piatra" (parca asa se spune nu?...daca gresesc sorry)
    ------
    Daca nu uiti pana la anu' ...si daca te hotarasti sa vii in IT cand treci prin centru ''da-mi o sarma'' si ne gasim la o cafea
    Oricum pana atunci mai este

Leave a comment:

• Aramia2008
    Senior Member

• Aramia2008
    replied
    Salutare! N-am mai intrat de mult insa am ceva ce merita povestit. Am ajuns la 110 000 km. Nici o problema pana acum majora. N-am nici macar un greieras. Reviziile le-am facut la 15 000 km si nu m-au costat mai mult de 600 de lei niciodata. Consumul nu mi-a depasit 7.5 desi merg 80% Bucuresti.
    M-am insurat si am plecat in luna de miere( a doua parte )cu masina cu destinatia Nisa. Am trecut si pe la Venetia 2 zile. Am traversat toata Italia si am intrat pe Coasta de Azur. Am condus intr-o saptamana 4500 km din care 1200 i-am facut intr-o singura zi. Masina a fost nu grea, ci foarte grea pentru ca am fost impreuna cu nasii si nasul are 1.97 si o greutate de peste 110 kg iar nasa e insarcinata in 5 luni si ajunge si ea la o greutate considerabila. Portbagajul. A fost plin si roata de rezerva cu aer conditionat non stop. In conditiile de fata masina s-a descurcat foarte bine. Am simtit insa nevoia de mai multa putere in pantele abrupte din Muntii Alpi insa a fost ok. Viteza pe autostrada 130 140 in munti 80-100. Consum pe 4500 km 6.5 6.7. Nasul mi-a zis ca masina mea e printre putinele unde a putut sa lase scaunul pe spate sa stea comod fara sa-l rupa pe cel din spate de genunchi. BENZINA M-A COSTAT CU TOT CU PLIMBARILE PRIN Nissa, Monte Carlo, Cannes Eze si Carros unde am stat vreo 430 E la care se adauga taxele si vignetele de vreo 100 E. MI-A PLACUT FOARTE MULT DRUMUL SI LA ANUL VOI INCERCA SA AJUNG IN SUDUL ITALIEI LA SORENTO. TOATE BUNE!

Aramia2008
    Senior Member
    Last edited by Aramia2008; 08-08-12, 14:42.

Leave a comment:

Working...
X