Diem87: '07 Honda Civic 1.8 i-VTEC, Vivid Blue

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Diem87: '07 Honda Civic 1.8 i-VTEC, Vivid Blue

Salutare tuturor,

De curand mi-am luat jucaria, una bucata albastrie nu prea rulata pentru anii ei (108.000 km), destul de inchegata, "nu bate, nu troncane" si foarte placuta la condus.
    Pana cand voi reusi sa o inmatriculez (astept dovada minunata de la anaf), voi mai arunca stanga dreapta cu ochiul sa o mai infrumusetez.

Asadar la ce ma gandeam eu (nu prea priceput insa) si ce e nevoie neaparat:
    1. Schimbat burduf dreapta fata - in curand, azi maine se va intampla.
    2. Dupa constatare (Carpati Motors) mi s-a recomandat sa schimb filtrul de benzina si bujii (avand 100mii km). Am citit cate ceva si am observat pareri ca daca nu cere masina, sa nu schimb asa ceva. Sau trebuie? Sfaturi?
    3. Bara fata a fost pocnita putin, grila fiind impinsa 2 cm in spate si astfel bara s-a deplasat putin per total. Au sarit niste cleme. As vrea (nu eu, cineva mai priceput) sa dea bara jos, sa aduca grila la starea initiala si apoi sa puna la loc bara (poate chiar pus o clema ceva, daca se poate pentru a o mentine solida). Dar, am inteles ca e cu risc, sunt sanse ca dupa ce o pun la loc sa stea mai prost decat e acum. Sfaturi?
    4. Cruise control nu merge. Apare in bord cruise main, dar dupa ce apas pe set, nimic. La 90mii km a fost schimbat ambreiajul si am inteles ca ceva ar fi putut fi deranjat, un cablu ceva sarit. Sfaturi?
    5. Nuca, hidoasa. O vreau schimbata, ceva mai fin, finutz, elegant, cat de cat. Sfaturi?
    6. Sigla volan, un bejuliu intersectat cu urme palide de argintiu. Nu am rezistat si am dat cu oja. Arata ca dracu, dar nu ii mai vad bejul ala. Alte idei mai normale ati gasit aici cumva? Sfaturi?
    7. Detailing interior si polish va suferi imediat dupa, sper sa iasa bine. Fost propietar fumator.
    8. Navigatie 2din. Aci m-a dat pe spate suportul de plastic, 750ron. Sper sa ma conving in viitorul apropiat si sa ii pun si navigatia (chestie ce tine de piticul meu de pe creier in a ma bucura sa dau cu degetul pe ecran sa schimb o melodie si cam atat).
    9. Calitatea sunetului . Dupa navigatie vad cum se aude si probabil voi cauta ceva mai bun.
    10. Geamurile fata scartie. O gresare cred ca va ajuta.
    Spre final jante mai inchise la culoare pentru anotimpul cald.

In rest sunt foarte multumit de ea, facand comparatie cu prima iubire, Mazda 3, ce a fost vanduta recent.

Consumul dubios, adica placut. 7.5l pentru 500km, dintre care 100km prin Bucuresti si dat putin la ea. Senzatii placute, luv it!Click image for larger version

Name:	IMG_7738.jpg
Views:	1
Size:	82.9 KB
ID:	730031Click image for larger version

Name:	IMG_7741.jpg
Size:	81.8 KB
ID:	730032
    Click image for larger version

Name:	FullSizeRender.jpg
Size:	59.2 KB
ID:	730033Click image for larger version

Name:	IMG_7739.jpg
Size:	60.9 KB
ID:	730034
    Last edited by Diem87; 26-07-16, 13:51.

Strange niste banuti si schimba grila cu totul: http://www.coxmotorparts.co.uk/genui...011-p-547.html.
    O idee si pentru nuca: http://www.coxmotorparts.co.uk/genui...ed-p-1084.html
    http://www.corsportusa.com/2006-2011...-knob-6-speed/
    http://www.corsportusa.com/honda-acu...t-knob-type-i/.

Comment

S-o stapanesti sanatos!
      Iti raspund mai pe sarite: Cruise Control nu functioneaza din cauza unui contact pozitionat pe mecanismul pedalei de ambreiaj. Cel mai probabil a intrat unsoare in el si nu mai face contact - o alta cauza ar fi mufa care intra in acel contact (CC Switch, parca asa se numeste). Se curata si n-ar trebui sa mai faca belele.
      La geamurile fata trebuie schimbate (cf reprentanta) nu stiu ce masti (sunt aprox 20 EUR pe bucata). Daca nu te da zgomotul afara din masina, nu te stresa prea tare.
      Navigatia 2din are efect ok daca e combinata si cu schimbarea difuzoarelor si insonorizarea macar a fetelor de usi. S-au obtinut rezultate bune in ceea ce priveste calitatea sunetului doar din insonorizarea usilor, comparativ cu aranjamentul de fabrica. Oricum, e o senzatie ce difera de la om la om- ma refer la sunet. Daca treci de 4000 rot/min s-ar putea sa nu te mai intereseze aspectul asta (se aude mult mai frumos motorul )
      Daca te apuci sa dai jos plasticaraia de pe fata (bara, ornamente, grila etc) e recomandabil sa fie cald afara (a se citi vara e cel mai ok). Iarna plasticele devin extraordinar de casante - am reusit sa schimb un ornament de la aripa pe tema asta (m-a mancat in loc umbrit sa desfac bara fata cand erau 10 grade afara).
      In ceea ce priveste polish, mergi la un atelier de detailing care a mai lucrat pe modele Honda, chiar daca e un pic mai scump. Lacul de pe masina e foarte sensibil (e "eco"), un "baietas" cu o rotativa il poate face zdrente cat ai clipi - daca auzi pe vreunul "...Bo$$, 200 lei si iese ca noua..." fugi cat poti.
      Bafta!
      Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...

http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/Andrei+V/

Comment

In primul rand, sa o stapanesti sanatos!!!
        Eu nu inteleg cum naiba de se cojesc grila de pe volan si nuca de la schimbator in halul ala? Dupa 7 ani, la mine erau perfecte.
        Attached Files
        My cars:
        2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC A/T
        ex.: 2007 Honda Civic Sport 2.2 i-CTDI M/T

Comment

Si la mine s-a cojit emblema de pe volan, desi nu am multi km parcursi. Am avut grija sa pastrez volanul curat, probabil de la solutiile de curatare...
          Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...

Comment

Originally posted by Wagner View Post
            S-o stapanesti sanatos!
            Iti raspund mai pe sarite: Cruise Control nu functioneaza din cauza unui contact pozitionat pe mecanismul pedalei de ambreiaj. Cel mai probabil a intrat unsoare in el si nu mai face contact - o alta cauza ar fi mufa care intra in acel contact (CC Switch, parca asa se numeste). Se curata si n-ar trebui sa mai faca belele.
            La geamurile fata trebuie schimbate (cf reprentanta) nu stiu ce masti (sunt aprox 20 EUR pe bucata). Daca nu te da zgomotul afara din masina, nu te stresa prea tare.
            Navigatia 2din are efect ok daca e combinata si cu schimbarea difuzoarelor si insonorizarea macar a fetelor de usi. S-au obtinut rezultate bune in ceea ce priveste calitatea sunetului doar din insonorizarea usilor, comparativ cu aranjamentul de fabrica. Oricum, e o senzatie ce difera de la om la om- ma refer la sunet. Daca treci de 4000 rot/min s-ar putea sa nu te mai intereseze aspectul asta (se aude mult mai frumos motorul )
            Daca te apuci sa dai jos plasticaraia de pe fata (bara, ornamente, grila etc) e recomandabil sa fie cald afara (a se citi vara e cel mai ok). Iarna plasticele devin extraordinar de casante - am reusit sa schimb un ornament de la aripa pe tema asta (m-a mancat in loc umbrit sa desfac bara fata cand erau 10 grade afara).
            In ceea ce priveste polish, mergi la un atelier de detailing care a mai lucrat pe modele Honda, chiar daca e un pic mai scump. Lacul de pe masina e foarte sensibil (e "eco"), un "baietas" cu o rotativa il poate face zdrente cat ai clipi - daca auzi pe vreunul "...Bo$$, 200 lei si iese ca noua..." fugi cat poti.
            Bafta!
            De cruise voi intreba la service sa se uite.
            La geamuri mai pot astepta, nu e f mare deranj.
            Navigatia am programat pt sambata la dvd--auto.ro. La 4000-5000 si mai sus e o placere sa fie inchisa muzica.
            Pt plasticarie astept niste priviri mai agere la un service (cunostinte) inainte de a o da jos efectiv, zilele astea.
            Detailing si polish tot la o cunostinta ce lucreaza foarte minutios ce mi-a facut si mazda (aceeasi vopsea eco avea)

Acum astept sa vad cu acel filtru si bujii care e treaba sa le schimb sau nu cu burduful.

@el_hakim ce bine arata la tine.

@vtin interesanta grila. iar de nuca type-r arata bine

Ms.

Comment

Originally posted by Wagner View Post
              Si la mine s-a cojit emblema de pe volan, desi nu am multi km parcursi. Am avut grija sa pastrez volanul curat, probabil de la solutiile de curatare...
              E posibil. Eu am sters intotdeauna volanul doar cu o carpa si atat. Fara solutii, fara nimic.
              @diem87: acum nu mai arata, ca am dat-o

Trimis de pe al meu LG-H815 folosind Tapatalk
              My cars:
              2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC A/T
              ex.: 2007 Honda Civic Sport 2.2 i-CTDI M/T

Comment

sa ai noroc de ea!
                '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Comment

Originally posted by El_Hakim View Post
                  E posibil. Eu am sters intotdeauna volanul doar cu o carpa si atat. Fara solutii, fara nimic.
                  @diem87: acum nu mai arata, ca am dat-o

Trimis de pe al meu LG-H815 folosind Tapatalk
                  Corect, ti-am vazut masina la vanzare.

@ticker multumesc.

Comment

Daca respectivul ti-a facut detailing la Mazda si a fost ok, in mod sigur nu vor fi probleme...
                    Bujii gasesti OEM la pret bun (pe cox in UK - aici pe forum e un topic dedicat pentru group-buy, posibil si pe la noi - la epiesa am vazut la un moment dat preturi bune).
                    Pt schimbarea filtrului de benzina (ma rog, a ansamblului respectiv cu rol de filtru) este recomandat sa mergi la o reprezentanta, e destul de laborioasa operatia. De asemenea, atunci cand mergi sa il schimbe, sa ai cat mai putina benzina in rezervor. In prealabil poti sa incerci si un tratament (aditiv) cu rol de curatare a sistemului de alimentare/injectie - eu am folosit cu succes acest produs. Se foloseste de obicei la un drum lung. Nu uita de calitatea benzinei de la noi (de la majoritatea pompelor)...

Comment

Să o folosești sănătos!

Gesendet von meinem SM-N910F mit Tapatalk

Comment

S-o conduci cu placere.
                        Nuca si emblema s-au uzat si la mine, tot din 2007 e masina si s-au rezolvat asa: nuca imbracata in piele si emblema acoperita cu una identica de la 3M.
                        Ambele au iesit f ok.
                        Legat de bujii si filtru benzina nu cred ca are rost sa le schimbi decat daca ai probleme.
                        Bafta si frumoasa culoarea!

Trimis de pe al meu GT-I9070 folosind Tapatalk

Comment

Multumesc frumos.

Ma gandeam pt emblema la asa ceva: http://www.ebay.co.uk/itm/Js-Racing-...8AAOSwT~9WlwkR
                          Si nuca: http://www.ebay.co.uk/itm/HONDA-CIVI...oAAOSwMpZUp-NG
                          http://www.ebay.co.uk/itm/Car-Round-...EAAOSwll1WwvJ2

Acea piele se lipeste pe interior oare ca nu ma imi dau seama?

Am gasit asa ceva doar ca nu cred ca se aplica la mine : https://www.youtube.com/watch?v=SmbdjJ5jROY
                          Last edited by Diem87; 28-07-16, 15:38.

Comment

Lasa-mi un pm cu adresa de mail sau nr de mobil, cum vrei si iti trimit 2 poze ca tocmai l-am fotografiat pt cineva de pe forum.

Comment

Originally posted by happa View Post
                              Lasa-mi un pm cu adresa de mail sau nr de mobil, cum vrei si iti trimit 2 poze ca tocmai l-am fotografiat pt cineva de pe forum.

Ai pm.

Comment

Working...
                              X