Salutare tuturor!
Vă scriu din Ploiești, iar pe la finalul lui 2018 am devenit posesorul acestei mașini, fiind al doilea proprietar. Am preluat-o pe la aproximativ ~190.000 km și este prima mașină diesel pe care o cumpăr. Am fost încurajat de achiziție pentru că mașina a aprținut unui cunoscut, are carte service actualizată, iar ei au vândut-o pentru a cumpăra noul Civic. Este o mașină bine întreținută de fostul proprietar, dar vârsta începe să își spună cuvântul, iar vopseaua cred că este cea mai sensibilă din câte am întâlnit.
De-a lungul anilor, se pare că a avut niște probleme cu climatizarea (nu funcționa nici la mine, dar după mai multe vizite la diverși mecanici fără rezultat, am decis să merg la ASKO iar eu ai au schimbat micro releul de la panoul de siguranțe ), diverse probleme estetice pe care urmează să le remediez, dar și un zgomot ciudat în cutia de viteze care s-a soluționat prin înlocuirea unor rulmenți OEM + înlocuirea pompei de ambreiaj. La un moment dat, am 'pierdut' unul din ornamentele de pe grila centrală, mașina a rămas știrbă
o vreme, dar am comandat elementul și l-am montat între timp. La un moment dat am găsit apă în mașină, în zona stâlpului de la parbriz, iar în urma unei vizite la firma care a montat parbrizul s-a constatat o fisură în masticul aplicat, pe unde se infiltra apa. Problema a fost remediată rapid.
Încet-încet, mă apropii de revizia de 210.000 km și în aproape un an de condus cred că am reușit să identific niște aspecte cu care rezonez cel mai tare:
Keep in touch!
Jantele de iarnă, Borbet:

Jantele de vară, OEM:
Vă scriu din Ploiești, iar pe la finalul lui 2018 am devenit posesorul acestei mașini, fiind al doilea proprietar. Am preluat-o pe la aproximativ ~190.000 km și este prima mașină diesel pe care o cumpăr. Am fost încurajat de achiziție pentru că mașina a aprținut unui cunoscut, are carte service actualizată, iar ei au vândut-o pentru a cumpăra noul Civic. Este o mașină bine întreținută de fostul proprietar, dar vârsta începe să își spună cuvântul, iar vopseaua cred că este cea mai sensibilă din câte am întâlnit.
De-a lungul anilor, se pare că a avut niște probleme cu climatizarea (nu funcționa nici la mine, dar după mai multe vizite la diverși mecanici fără rezultat, am decis să merg la ASKO iar eu ai au schimbat micro releul de la panoul de siguranțe ), diverse probleme estetice pe care urmează să le remediez, dar și un zgomot ciudat în cutia de viteze care s-a soluționat prin înlocuirea unor rulmenți OEM + înlocuirea pompei de ambreiaj. La un moment dat, am 'pierdut' unul din ornamentele de pe grila centrală, mașina a rămas știrbă

Încet-încet, mă apropii de revizia de 210.000 km și în aproape un an de condus cred că am reușit să identific niște aspecte cu care rezonez cel mai tare:
- scaunele: le consider niște fotolii mai mici
super confortabile la drum lung, iar reglajul lombar face toți banii
- materiale/plastice din interior: au un aspect plăcut, solid, rezistent în timp și îți oferă încredere
- compartimentare: mașina e prevăzută cu foarte multe locuri de depozitare, toate ascunse și poziționate foarte bine
- direcție: am avut ocazia să conduc diverse mașini de-a lungul vremii, dar sistemul de direcție de pe Accord-ul din generația asta m-a impresionat, iar felul în care mașina stă pe drum mă uimește mereu într-un mod plăcut, direcția fiind foarte responsive și precisă
- sistemul audio premium: o plăcere să asculți diverse genuri muzicale, iar CD-urile masterizate corespunzător amplifică senzația asta... uneori simți că trupa stă pe bancheta din spate și performează în timp ce conduci
- motorizarea: cuplul și puterea acestui 2.2 diesel mă surprinde mereu plăcut, fiind în trecut șofer de mașini pe benzină. Mi se pare un motor sigur, pe care te bazezi în depășiri.
- insonorizarea: un alt lucru de care m-am minunat, a fost izolația fonică a mașinii... uneori te trezești pe autostradă la 130 - 140 KM/M, fiind nevoit să ții muzica la un nivel normal, iar dacă închizi sistemul audio nu sesizezi zgomotul de afară
- design: deși fabricată în 2009, generația asta de Accord îmi pare încă actuală, o mașină cu forme interesante și atipică, interiorul fiind ergonomic din punctul meu de vedere
- sticla ambelor proiectoare este crăpată, intenționez să le schimb, momentan nu am găsit nimic OEM prin dezmembrări, iar o altă soluție ar fi înlocuirea cu aftermarket, urmează să decid
- mașina are lacul sărit pe capotă și în alte zone, plănuiesc o vopsire a elementelor respective
- se apropie un schimb de ambreiaj, în urma unei verificări la ASKO s-a confirmat acest lucru
- am luat în calcul montarea unei folii autorizate, cu transparență în intervalul 50%-30%
- cred că este ultimul sezon al anvelopelor de iarnă, mașina fiind dotată cu două seturi de jante o să iau în calcul achiziția unor anvelope noi pentru sezonul rece
- o sesiune foto corespunzătoare
Keep in touch!
Jantele de iarnă, Borbet:
Jantele de vară, OEM:
Comment