DRAGOSTAN (No.2): 06 Honda Accord 2.0 M/T, Executive, Arctic Blue Pearl

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sau vara... sa iti mangaie soarele crestetul capului... sau tot vara, uneori cand plecam de la spalatorie si doream ceva briza, intotdeauna deschideam trapa si nu geamurile(ca sa nu imi ramana urme pe geam dupa ce petrecut timp sa le sterg).

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
    BMW 340i F30 | ex BMW 535d F11 | Honda Accord CU2 |BMW 118d F20 LCI | ex BMW 120d F20 | ex Peugeot 307 T5

Comment

• Salutare. Incearca sa mai golesti casuta de PM. Stii ca am vorbit ceva in iarna la coasta de est.
      Ex: Honda Civic 1.8 i-VTEC

Comment

• A inceput si la mine sa scartaie pedala de ambreiaj. Sau mai exact, a inceput sa trosneasca pe final de cursa, cand ridic incet piciorul de pe ambreiaj, la plecarile de pe loc si la schimbarile normale.

Intrebarea mea catre cei cu CL, asta e vestitul scartait de pedala de care se plangea lumea pe aici? Se schimba pompa de ambreiaj sau cilindrul receptor? Le-am gasit de la ambele de la jackoparts(am inteles ca asta ar fi cel mai bun inlocuitor), pompa la ~250 lei si cilindrul la ~300. Multumesc.
        Accord CL7 Executive 2.0 M/T Arctic Blue Pearl
        Accord CL9 Type-s 2.4 M/T Carbon Bronze Pearl
        ex - Civic 5D Executive 1,8 M/T Milano Red

Comment

• Doar pompa centrala iti trebuie (master cylinder):
          http://www.epiesa.ro/pompa-centrala-.../item-1621911/
          Accord CL9 Type S CB 600 FA Hornet

Comment

• Si la mine face, dar o sa o īnnec in vaselina prima data

Comment

• Face de vreo 3 zile, ieri a tacut, aseara a inceput din nou, azi dimineata facea...iar pe drum a tacut. Mai studiez putin.

Comment

• Dragos la mine face de vreo cāțiva ani buni, nu m-a deranjat niciodată. Daca merge si așa chiar n-am nimic cu ea/el. Doar trebuie sa ai nervii tari si sa suporti anume sunete. Ma crezi ca eu nu mai aud, sau o aud dar nu bag in seama. Nu i-am dat cu vaselină, nu am uns nimic, am lăsat așa si asta e. Acum fiecare cu piticii lui.
                Honda Accord Type S 2.4 190 CP, Touareg 3.0 V6 240 CP
                epitesti.ro
                anunturi.epitesti.ro

Comment

• Corect Sorin. ) Eu nu am suportat scartaitul asta, dupa ce am uns cu staruinta vreo 4 ani, l-am schimbat cu unu jakoparts herth-buss. Pe cel mai ieftin l-am luat, sub 300 de lei am dat pe el, de atunci e liniste maxima la mine in masina. )

Comment

• Din pacate si eu am nervii foarte scurti, asa ca trebuie sa-l rezolv cumva. Azi a tacut, mai urmaresc putin problema sa vedem ce e de facut.

Comment

• Pana la urma am comandat si eu piesa de la Jakoparts. Initial am vrut sa iau Aisin, pentru 100 lei in plus, bazandu-ma strict pe renume. Pana la urma am mers pe mana colegilor care au pus Jakoparts si au fost multumiti. Acum sper sa reusesc sa o schimb saptamana asta.

Cat despre zgomot, am tot uns cilindrul ca sa taca, insa la un moment dat reusea sa se auda peste muzica la volum 10...asta pe langa feeling-ul horror al pedalei.

Comment

• Incepuse si a mea sa scartaie din cand in cand iar in martie cand am facut revizia ,am expus problema. Mecanicul mi-a zis ca de la mizerie si praf se mai intampla sa scartaie. A curatat si gresat ceva pe acolo si de atunci e liniste totala. Ce-i drept ,la Civicul meu nu era foarte deranjant

Comment

• Originally posted by dragostan View Post
                          A inceput si la mine sa scartaie pedala de ambreiaj. Sau mai exact, a inceput sa trosneasca pe final de cursa, cand ridic incet piciorul de pe ambreiaj, la plecarile de pe loc si la schimbarile normale.
                          Nu vreau sa te sperii. Acelasi scartait l-am avut si eu la CRV insotit de troznitura pe final de cursa. Am ajuns de la cilindru la discul de ambreiaj ,care era praf, si le-am schimbat pe amandoua. Masina avea 60 de mii dar o fortasem eu cu diferite ocazii..zapada...noroi...etc..etc. Sper sa nu fie la fel si la tine. Vezi cursa la pedala cum este acolo poti simti prima oara ambreiajul. La mine tinea f jos, dupa schimbare alta viata...sus ca noua.
                          Our AWD differential is too weak to propel the car when front traction is lost.....

Comment

• E ok, merci de info, de ambreiaj sunt convins ca e ok. Atata timp cat e gresat cilindrul, totul functioneaza ok, pedala e moale, ambreiajul tine in primul sfert de pedala. Doar ca trebuie gresat zilnic

Comment

• Atunci e bine. N'ai decāt cilindrul de schimbat si ai scăpat.
                              Our AWD differential is too weak to propel the car when front traction is lost.....

Comment

• Sa mai scriem si pe aici ca a trecut ceva vreme.

Am ajuns la 169.000km. De cand nu am mai scris pe aici am schimbat cilindrul de ambreiaj(povestea de mai sus) si am refacut caseta de directie care pierdea ceva lichid pe langa coloana de directie.

Cilindrul nou este cel recomandat mai sus pe colegi, care a mers perfect doar cateva mii de km, dupa care a inceput si el sa scartaie usor. L-am gresat cu Shin-Etsu si a tacut de atunci. Si pe cel vechi am incercat sa-l tratez cu Shin-Etsu, dar la el n-a functionat.

Caseta de directie...aici e mai complicat. Caseta mea pierdea lichid pe langa coloana de directie, o chestie destul de rara. De obicei buba apare la unul din capetele de bara, din cauza gropilor. Una peste alta am reconditionat-o complet, cu piese OEM si cu manopera la Vali Cand am luat masina avea la servo ATF in loc de PSF. Asta a fost primul lucru inlocuit la masina dupa ce am luat-o. Tind sa cred ca a avut si asta un rol in uzura prematura a simeringului ala de la coloana.

Recent a primit un polish complet si un tratament hidrofob pt geamuri, in asteptarea toamnei.

Pentru iarna am hotarat sa trec la roti pe 16", dupa 5 ani de 17". Dupa 2 ierni linistite dpdv al evenimentelor neplacute, iarna trecuta am spart 2 anvelope intr-o groapa, ceea ce combinat cu faptul ca oricum trebuia oricum sa schimb gumele de iarna sezonul asta, a dus la decizia de a trece la 16.

Ca atare am achizitionat un set de jante pe 16" OEM din echiparea executive, exact ca cele cu care a venit masina, de la colegul Bigfoot23ro. Iar ca si anvelope am ales Falken Eurowinter HS449 205/55/16 91H pe care le-am prins la un super pret: 266lei/buc de la cauciucuridirect. Ca idee, asa arata feedback-ul de pe tyrereviews uk: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Fa...nter-HS449.htm. Din ce am cautat eu au de departe cel mai bun raport calitate/pret in momentul asta.

Urmeaza revizia de 170.000km cu ulei, filtre, curatare electromotor si reglaj de tacheti, undeva prin noiembrie cred. Tot pana in iarna trebuie sa rezolv si o ciupitura aparuta in pielea de pe scaunul soferului. Nu stiu exact daca a crapat pielea sau daca am agatat-o eu cu ceva, cert e ca e ciupita si ma enerveaza. Inca nu stiu daca schimb doar bucata aia de piele sau retapitez tot scaunul. Mai studiez.

Cateva poze facute chiar dupa polish:
                                dragostan
                                Senior Member
                                Last edited by dragostan; 06-10-15, 10:25.

Comment

Working...
                                X