CCI: '07 Honda Accord 2.0 Elegance M/T, Alabaster Silver Metallic

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Da, am verificat încă de la inceput de când au aparut primele simptome. De acum aproape 2 ani cred.

OK, sincer nu cred că este ceva în roată. Se simte înfrânat dar de la motor / senzori / transmisie. La început senzația de neputință era rară (se întâmpla lunar sa zicem). Acum e săptămânal, ceva avansează / se uzează accelerat.
    Mazda 6 Kombi, 2.5l, 192 CP, Soul Red

Comment

• Eu aș face cum spune _41_, mers fără frână câțiva km, vezi dacă se încălzește vreo roată. Oricum, nu văd de ce e așa dificil s-o ridici pe cric/elevator și să testezi roţile. E un test simplu și destul de concludent.
      -------------------
      There is no point of having if you can't share.

Comment

• Ce am zis mai sus de vă face așa aprigi în a da vina pe etrieri / frână?

Dacă ar fi după mine, ar fi ceva înainte de CV joints. [Când n-are chef motorul se aude plictisit și fără să fie în viteză, deci turat în gol.] Sau înainte de motor - ex. air intake blocat, PCV cu probleme, EGR sticky. Dar astea nu prea ar explica de ce nu face mereu figuri.

Comment

• Pentru ca mersul infranat de obicei vine din trenul de rulare, si e si cel mai usor de verificat. Dar poti continua sa schimbi si alte piese, valve, etc., mecancii iti vor da card de client fidel
          -------------------

Comment

• Asa nu-mi plac mecanicii de la Honda - asta e unul din motivele pentru care cred ca voi cauta altceva cand schimb masina.
            Ei vor eroare clara pe diagonza - altfel totul e OK pentru ei.
            In cel mai bun caz fac 1-2 ture cu masina - in turatii inalte si zic ca e totul in regula si ma trimit apoi la plimbare. Asa de incompetenti sunt (si astia din Germania).
            In perioada asta service-urile sunt foarte ocupate, dar dupa anul nou o duc macar la verificarea etrierilor / discurilor de frana.

E clar ca ceva nu e in regula, dar masina aluneca la fel de bine (cu ambreiajul apasat) si nici nu sunt discurile chiar fierbinti in ambele cazuri: nici cand merge bine si nici cand trage prost.

Exemplu recent: pana vineri seara am avut consum de 12.5% pe 50km atunci - ca mersese aiurea toata ziua de vineri (cand probabil a consumat 14%, nu am facut calcule).
            In weekend masina a mers super, doar prin oras am facut inca 36 km - deci la 86km in total - consumul a scazut la 10.8%!
            Din calcule -> consumul pe ultimii 36 km este 8.5% (e drept ca a fost lejer traficul de weekend, dar tot au fost semafoare la care am asteptat - in plus nu am mers pe distante mai mari decat de obicei).
            Dar nu consumul ma deranjeaza in mod special ci faptul ca nu poate merge mereu asa bine. Care o fi cauza? E inca un mister!

Am doua variante daca ma supar:
            A. o vand (stiu ca iau f putin pe ea si nu vreau sa fac credit pe perioada prea mare pentru alta noua)
            B. Schimb ambreiajul, sonda de oxygen... eventual si discurile de frana pe fata (daca nu pot fi rectificate macar).

L.E. Am mai mers in seara asta până la totalul de 102km, consumul a scăzut la 10.5%... din calcule înseamnă 7.8l / 100 km prin oraș de vineri până acum.
            cci
            Senior Member
            Last edited by cci; 21-12-14, 17:39.

Comment

• Eu as rezolva prima data treaba cu sonda lambda, si dupa 100% mersul masinii se va imbunatatii

Comment

• Sonda lambda a fost testata la IASI si au zis ca e in parametri (evident doar in anumite zile ceva nu mai e "in parametri").
                Si nicio eroare pana acum, cred ca daca ar fi fost vreo eroare trebuia sa fi ramas memorata, nu?

Acum sunt 2 sonde lambda la Accord Cl7 cel putin - poate una o acopera pe cealalta?
                Am citit pe net niste articole ca poate ceda asa de lent sonda lambda incat electronica sa nu detecteze probleme... dar totusi cum se face ca la masina mea nu merge prost mereu?

Ar mai fi knock sensorul... a avut cineva așa ceva de schimbat?

Câteodată cred ca e doar un contact electric imperfect, dar tot trebuia sa apară eroare zic meșterii Honda...
                cci
                Senior Member
                Last edited by cci; 21-12-14, 23:37.

Comment

• Nu neaparat ramane memorata, exista situatii ca a ta cand doar face figuri si nu se inregistreaza nimic, cand se va strica de tot vei avea si check engine.
                  Sondele se mai verifica si empiric, stii, cum faceau dinozaurii odata
                  Fa rost de un manual de reparatie si vei injura si mai mult mecanicii de la Honda !
                  Bafta, te asteptam cu un feedback !

Comment

• În speranța că voi afla precis dacă este sonda lambda sau altceva, am achiziționat de pe ebay un modul de diagnoză bluetooth OBD2 (ajunge mâine la mine). Am instalat deja de pe Google Play diverse softuri. Care v-ați mai jucat cu așa ceva, îmi puteți recomanda ceva anume?

Din ce am citit pe net trebuie să cumpăr sau să caut apk-urile pirat, alea free nu oferă toate funcțiile.

Ideea de bază este să observ parametrii normali, când merge bine și să îi compar cu momentele cand merge greu sau rarele zile când merge absolut perfect. În plus sper că dacă va fi vreo eroare chiar și o fracțiune de secundă, interfața să o comunice smartphone-ului.

Comment

• Eu folosesc Torque Pro spre exemplu.
                      -------------------

Comment

• Ok, îl am deja free. Costă 3.55€ varianta pro, îl voi cumpăra.

Comment

• Te-ai gandit s-o duci si la un tuner? Sa-ti masoare toti parametrii in load.

Comment

• Nu, nu văd de ce aș face asta. Nu vreau s-o tunez.
                            În plus de câte ori am făcut programare la service/doctor a fost bine la teste de drum, diagnoză etc.
                            Așa că vreau să am pregătite niște numere de comparat pentru când va merge greu.

Comment

• De masurat ziceam, nu de tunat.

Comment

• La diagnoza Honda nu se vede nimic, am fost de 3-4 ori în ultimii ani.
                                Trebuie prins exact când ceva nu merge bine, de asta sper sa vad ceva cu diagnoza personala. As fi fericit sa vad ceva in neregulă cu lambda/oxygen sensorul sau altceva si să-l schimb (fără a mai schimba "la ghici" ca până acum).

Comment

Working...
                                X