ASTRUL: '08 Honda Accord 2.0 SE M/T, Dark Mocha Pearl

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
    astrul
    Senior Member

• astrul
    replied
    Super tare sa faci iarna cu garda mica la sol. Poate ma plateste statul pe post de plug...

Leave a comment:

• astrul
    Senior Member

• astrul
    replied
    Am ajuns in sfarsit acasa. In 150.000 km facuti pe-afara am facut 2 pene. Ambele in Venetia, cred ca de la cioburile de Murano.
    In rest, toate bune, o bag saptamana viitoare la un schimb de ulei si filtre si e ca noua.
    Am descoperit un nou drum mult mai bun decat cel prin Drobeta. Dupa Belgrad, se continua pe autostrada vreo 140km, dupa care intri in Bulgaria, mai mergi vreo 30-40km si ajungi la Calafat. Intre Calafat si Craiova sunt vreo 60-70 km, mult mai putin fata de Drobeta, plus ca drumul de la Belgrad pana la Calafat e ca-n palma, drum european de minim 100 la ora, semnalizat bine si fara serpentine. Ultima portiune de vreo 20km prin Bulgaria e mai urata, dar nu se compara cu cei 100 si ceva de km facuti prin defileul Dunarii pe la sarbi, mai ales ca e rupt, plin de pietre si foarte virajat.
    Cred ca de-acum toate drumurile spre Italia le fac pe la Calafat, mai ales cu noul pod deschis de curand.
    Doar ca mai este o granita in plus.

Leave a comment:

• astrul
    Senior Member

• astrul
    replied
    214.000 km. Cred ca pana ajung acasa mai bag vreo 2000 pe putin, dar inca rezista.
    Desi e plina ochi de bagaje si cumparaturi si cu greu mai bagi un pachet de tigari sub ea, consumul a fost mai mult decat satisfacator, bine, nici n-am gonit-o prea tare ca n-am unde. Azi aveam 7.9 pe 5500 km, dupa Napoli si Roma unde am capitulat in traficul cotidian.
    Regret ca nu mi-am luat bidon de rezerva, stiu ca pe 0w-20 il mananca mai repede, dar inca e la jumatate si destul de curat.
    In 3-4 zile ajung si eu sa-mi odihnesc oasele ca m-a nenorocit tara asta plina de dealuri, piatra cubica si scari

Leave a comment:

• astrul
    Senior Member

• astrul
    replied
    Am ajuns si la capat de linie: Palermo. As fi vrut sa-l vizitez in toamna, dar am ales Toscana pentru distanta mai scurta. Cea mai buna decizie, desi am inchiriat pt 2 nopti un apartament in centru, cred ca mai stau vreo 3 in plus. E superb, o combinatie intre strazile si cladirile Parisului, vegetatia si clima din sudul Spaniei si... siclienii care au un mod aparte de a te face sa te simti.
    Primul lucru cand intri in Palermo te izbeste un miros de mancare, de paste, de pizza, sos de pommodori, oriunde mergi ti se face foame. Este un oras minunat, merita vizitat.
    Renuntati la Grecia, litoral si mergeti macar o data aici. E alta Europa.

Leave a comment:

• astrul
    Senior Member

• astrul
    replied
    Pe unde am umblat eu n-ai ce face cu ei. Basta un Fiat sau un Smart, e mai usor de condus printre stradute.
    Dupa ce-am vazut si ceva din Sicilia, acum sunt in Siracusa/Ortegia, m-am decis ca restul vacantelor sa le petrec in It.
    Nu exista termen de comparatie si punct. Mi-a luat 7 ani si peste 130.000 km batuti prin Europa sa ajung la concluzia pe care oricum o stiam.
    Cine va spune ca sudul Italiei si Sicilia este tiganie inseamna ca nu s-a dat jos din aeroport. Roma/Milan/Venetia sunt frumoase, dar nu-i asta Italia pe care o stim.
    Daca te tine, data viitoare te iau. Dar pe langa, nu iau pasageri si nu sunt pasager in masina altuia, poate doar daca are remorca pentru bagaje

Leave a comment:

• razvan p.
    Senior Member

• razvan p.
    replied
    umbli ca zabaucul!la urmatoarea poate ne organizam!!!..si am sa ti dau sa conduci noua mea bestie H...295cp iti ajung???

Leave a comment:

• astrul
    Senior Member

• astrul
    replied
    Cu greu am ajuns la poalele Etnei. Din pacate nu pot escalada in seara asta, cica e gheata si cenusa. Maine la 8 sunt sus pe el cu Bestia. Tangajul de pe ferry catre Messina m-a naucit. 20 minute de stomac in gat dar a meritat.
    Sudul Italiei nu se compara cu nicio alta zona sau tara.

Leave a comment:

• astrul
    Senior Member

• astrul
    replied
    Stiu cum e Corsica. D-aia si planuiam o excursie acolo. Insa sunt la mana a 3 feriboate si vin furtunili. Eu stiu...

Leave a comment:

• octi_b
    Senior Member

• octi_b
    replied
    Tu nu ai vazut deloc Turul Frantei anul asta? Primele etape, inclusiv startul, au fost in Corsica, si este superba. N-am stiut ce zace in insula aia pana nu am vazut imaginile - mai ales cele din elicopter, erau bestiale!
    Bine, cred ca vara si toamna alta e atmosfera, oricum, Turul a facut o reclama fantastica insulei, care va fi foarte aglomerata anii urmatori.

Leave a comment:

• astrul
    Senior Member

• astrul
    replied
    Multam mult.
    Maine la 4 o tai spre ferry, am 450 km de facut si 9 ore pe barcuta.
    Frumoasa Atena, o combinatie intre Turcia si Italia, atmosfera de vacanta de vara, oameni relaxati, mancare buna si pietre.
    Am un sentiment negativ cu privire la Corsica si Sardinia, mai am 2 saptamani sa ma gandesc daca sa mergem sau nu.
    Am invatat cu timpul sa-mi incred instinctele si de fiecare data am iesit cu bine.
    Maine stiu ca ajung in Italia dar nu stiu incotro o apuc. Bari, Arbelobello, Lecce cred ca sunt primele pe lista.

Leave a comment:

• Toyboy
    Senior Member

• Toyboy
    replied
    drumuri bune iti doresc mane

Leave a comment:

• astrul
    Senior Member

• astrul
    replied
    De la Sofia e autostrada pana in Grecia. cool!
    Le. E pe dracu, in 5 min m-a scos. Sper in 3 ore sa ajung in Atena.
    astrul
    Senior Member
    Last edited by astrul; 23-12-13, 06:41.

Leave a comment:

• astrul
    Senior Member

• astrul
    replied
    Stii cum e cu socoteala de-acasa. La un calcul simplu o sa sui Bestia de cel putin 9 ori pe ferry, faza urata este ca nu circula decat in anumite zile, uneori doar o singura data pe saptamana intre anumite porturi. Cea mai mare durere e in Sicilia unde mafia controleaza tot iar tarifele sunt pe masura. De exemplu, sa ajungi in Malta. Exista ferry doar seara, ajungi aproape in noapte in Malta. Musai trebuie sa te cazezi, a doua zi vizitezi dar ai ferry abia a 3-a zi dimineata la 6. Practic platesti 2 nopti ca sa stai o singura zi....
    Nu mai zic, ferry intre Grecia si Bari costa 120 euro, mergi vreo 7-8 ore si pentru 1,5 ore pana in Malta platesti 200.
    Pentru Corsica si Sardinia nu-mi raman mai mult de 3 nopti, Sicilia/sudul Italiei 10 nopti si restul in zona Napoli. Pana si vizita in Atena trebuie s-o scurtez pentru ca n-am ferry pana pe 29 spre It. O sa fie ceva batai de cap, dar sper sa ma descurc.
    astrul
    Senior Member
    Last edited by astrul; 20-12-13, 04:23.

Leave a comment:

• BlackMagic
    Senior Member

• BlackMagic
    replied
    Originally posted by astrul View Post
    De la o vreme m-am cam saturat de alergat dupa obiective, prefer sa stau la o terasa, sa urmaresc oamenii, sa gust din bucatele lor traditionale si sa ma bucur de excursie fara a mai transforma totul intr-o alergatura.
    O decizie inteleapta

Leave a comment:

• astrul
    Senior Member

• astrul
    replied
    Click image for larger version

Name:	sicilia.jpg
Views:	1
Size:	61.4 KB
ID:	717109Click image for larger version

Name:	napoli & coasta amalfina.jpg
Size:	61.0 KB
ID:	717110Click image for larger version

Name:	corsica & sardinia.jpg
Size:	63.6 KB
ID:	717111Click image for larger version

Name:	italia.jpg
Size:	79.4 KB
ID:	717112

Duminica o tai din tara, ma intorc dupa 15, maxim 20 sa fiu inapoi. Am aproape o luna la dispozitie.
    Traseul va fi prin Grecia, cu pit-stop in Atena pentru 2-3 zile, unde petrecem si Craciunul la ortodicsi, dupa care feribot pana in Bari.
    Apoi intentionez s-o iau spre sud in Sicilia, unde fac un tur de insula, sper sa prind vulcanul Etna in toane bune caci vreu sa urc pe dansul.
    Urcam spre Napoli pe coasta Amalfina, Pompei, Herculaneum, Vezuviu, Isla Capri si apoi trecem cu ferry spre Sardinia si Corsica.
    Dupa care ne intoarcem pe aceeasi ruta dar pe coasta estica prin Bari si Alberobello.
    Sper/cred ca o sa fie o excursie interesanta. Nu plec cu programul de-acasa, doar cu orasele pe care intentionez sa le vizitez si puncte strategice de vizitat, mancat/baut si shopping (nu d-ala pur romanesc).
    De la o vreme m-am cam saturat de alergat dupa obiective, prefer sa stau la o terasa, sa urmaresc oamenii, sa gust din bucatele lor traditionale si sa ma bucur de excursie fara a mai transforma totul intr-o alergatura. Traseul nu e foarte lung, desi pare, daca ma incadrez in 8-10.000 km e parfum.
    Sper doar sa prindem vreme buna, am ales sudul Italiei pentru vremea mai calda.

Leave a comment:

Working...
X