ASTRUL: '08 Honda Accord 2.0 SE M/T, Dark Mocha Pearl
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Guest repliedMadrid. Ole!
-
Guest repliedOriginally posted by KMR View PostSi eu sunt unul dintre cei carora le-a placut Lisabona. am fost de 2 ori si mai vreauAbia astept
Leave a comment:
-
Guest repliedDeci, pentru cine vrea sa vada cu adevarat Spania, sa meraga in Sevilla sau Cordoba. M-am plimbat pana la 4 dimineata pe stadute.
Gata, am si uitat de Lisabona si tigania de pe strazi, cladirile naspa si sentimentul comstant de a fi acolo unde n-ai sta nici macar pentru cateva ore.
Cine vrea sa ma creada pe cuvant sa o faca, cine nu...sa se ia dupa altii.
Eu cand vad o femeie frumoasa, cu tate mari si cur, ma doar la basca ce culoare au pantofii sau poseta. Cam asa e si cu orasele frumoase. Cand femeia e uratica, fara forme, incepi sa vezi cum bratara se asorteaza cu dracu stie ce.
Nu trebuie bre sa cauti nimic, nu trebuie sa scorobaiesti prin toate manghernitele ca sa gasesti un cartier frumos cu case misto. Am vazut si eu destule prin Lisabona, dar, daca imi spune cineva ca ar bate 4000 km ca sa vada nu stiu ce rezidentiale, in loc sa vada frumusetea orasului, daca exista, l-as impusca pe loc.
Uite, la o aruncatura de bat, acelasi destin, aceleasi ocupatii, romane, maure, alta mancare de peste. De ce? Pai e simplu, intr-o parte sunt spaniolii, intr-o parte tiganii.
Da, stiu, bugetul, bla, bla....apoi, daca vrei turism trebuie sa si dai turism. In fine, am avut o zi mult prea frumoasa ca sa ma mai gandesc la asta.
De Sevilla si Cordoba n-am prea multe de spus. Sevilla e splendida, e frumusetea Spaniei la fiecare colt de strada, iar Plaza D'Espagna este ceva scos din cartile cu povesti.
Doar un sfer din aia daca gaseam in Portigalia plecam de-acolo fericit. Cel mai mare regret il am ca mi-am pierdut 5 zile in cocina si acum am facut fugitiv, unele dintre cele mai frumoase orase pe care le-am vazut pana acum.
Cel putin, Sevilla, il aduc la rangul Pragai, dar mult mai cochet, mai curat si cu oameni care stiu sa faca turism. Stiu sa faca acel om care le calca pragul orasului sa se simta bine ca a ajuns acolo. Asta inseamna ma civilizatie. Asta cautam eu de fapt. Sa ma simt bine. Daca toata excursia s-ar rezuma strict la ziua de azi, tot a meritat efortul.
Cordoba e o mica cetate care aduce un pic a Venetia, dar fara canalele cu apa. E superb cu stradutele inguste si vechi, cu casele darapanate, dar intretinute. N-o costa mult un sac de var si-o bidinea, dar trebuie sa mai si puna cineva osul la treaba.
Deci, ba, care cititi p-aici si vreti sa vedeti Spania, Andaluzia scrie pe voi, Flamenco, mancare Tapas de-ti musti degetele, inghetata cum n-am mancat nicaieri, curatenie, ce sa mai, splendid! Va luati sotiile de mana si le duceti aici, o sa fie lesinate de frumusetea oraselor, a magazinelor, a cafenelelor si a restaurantelor. In Sevilla sunt cele mai multe baruri din Europa/cap de locuitor, dar n-am vazut betivi pe strada. Ba chiar mi s-a parut un oras in care te-ai putea plimba linistit la 2 noaptea fara griji.
Daca nu e asa ca mine, intrati aici si ma injurati ca v-am trimis acolo. Dar n-o s-o faceti ca n-are cum.
Leave a comment:
-
Guest repliedAm cazare in Cordoba dar inca sunt in Sevilla. As dormi aici pe strazi daca s-ar putea....
Leave a comment:
-
Si eu sunt unul dintre cei carora le-a placut Lisabona. am fost de 2 ori si mai vreauAbia astept
Leave a comment:

Guest

Guest

Guest

Guest
Leave a comment: