S-LINE: '08 Honda Accord 2.0 i-VTEC M/T SSE, Carbon Bronze Pearl

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• S-LINE: '08 Honda Accord 2.0 i-VTEC M/T SSE, Carbon Bronze Pearl

Povestea masinii incepe cam pe cand am aflat ca se prevede al doilea bebe in familie. Mi-a fost imediat clar ca cei 75 cai ai martoagei frantuzesti de familie sunt insuficienti pentru a transporta decent greutatea suplimentara.

Am adunat cateva criterii pentru o noua achizitie - sa fie benzina, aspirat, macar 140 cai. Am exclus repede nemtoaicele si frantuzoaicele, apoi am cochetat cu oaresce variante peste 2 litri, dar mi s-a parut nejustificat de mare impozitul. Ceva mai tarziu am scos singura europeana ramasa pe lista - Alfa 159, fiindca in Ro nu gasesti nimic pe benzina si la import e prea mare taxa de mediu. Si uite asa, invingator la puncte a ramas Accord-ul CL7.

Pasul 2 a fost sa conving consoarta ca e suficient de mare portbagajul pentru a cara jumatate din marfa de pe mapamond, pe care planuim sa o caram in urmatorul concediu, si indeobste ori de cate ori ne deplasam in weekend undeva. Ca deh, frantuzoaica are curul mare, si cehoaica din vecini si mai si. Misiune dificila, dar cu ajutorul lui @cristi_xat, baiat de mare caracter, care a fost dispus sa ne arate masina lui prin partile mai putin esentiale, am primit aprobarea. Dau o bere la primavara la prima intalnire!

Cam la doua saptamani distanta am si gasit un Accord decent, putin in afara bugetului, dar cu marele avantaj ca era in Timisoara si nu trebuia sa umblu pe coclauri. Plus ca l-am cautat pe proprietar pe net (FB, linkedin,...) si avea un CV impresionant, deci o sansa in plus sa nu-si fi batut joc de masina.

Banuiesc ca dotarile si caracteristicile se stiu, nu le mai insir. Sa zicem doar ca masina avea 175k km cand am luat-o si e gri. Nu e un gri comun, ba chiar are tente frumoase, dar e gri. Iar culoarea jantelor de SSE nu se potriveste neam cu griul acesta.

De atunci am bagat vreo 2000 km, si pot sa zic ca doua lucruri mi-au intrecut asteptarile: cum dezvolta cuplul K20Z2-ul, si cat de liniste e in masina. Inca ma mai trezesc mergand semnificativ mai tare decat ma astept, si incetinind prea tarziu.

Suspensia de fabrica se simte destul de tare pe denivelari in oras, motiv pentru care ma asteptam sa stea mai ferm pe curbe in afara, dar nu sta. Ma rog, inca e devreme sa trag concluzii, astept vara sa ma joc mai mult. Poate o compar prea mult cu setupul Koni de pe batranul Prelude (care oricum are 300 kile in minus).

Se prevad deja niste investitii:
    - discuri frana + placute - aparent inca are discurile de fabrica, dar sunt cvasi terminate
    - cureaua de accesorii e cam zgomotoasa, in special dimineata
    - bujii, sonde lambda
    - jantele de fabrica sunt criminal de grele, ma gandesc sa le las de iarna si sa iau unele mai usoare de vara
    - garaj cu heliport - vad ca e la moda

Din categoria "asa face toate", m-am impacat cu lacul slab si cu CD changerul arhaic, cu reglaj de volum fie foarte incet, fie tare si foarte tare. Binecunoscutul furtun servo momentan tine, dar din ce citesc, trebuie sa-mi pregatesc psihic portmoneul...

Admisia si evacuarea vor ramane stock - cel putin pana cresc pruncaletii trebuie sa fie liniste.

Poze vor urma cand da putin soarele si ajung la spalatorie.

P.S. Am luat la rand in tot acest proces nemuritorul thread "Vreau Accord" - incredibil de multe balarii scrise acolo, dar printre randuri si oaresce informatii utile.
    '08 Honda Accord 2.0 i-VTEC M/T
    EX '89 Honda Prelude 2.0i-16
    '99 Subaru Forester S-Turbo M/T
    '07 Dacia Logan 1.4 MPI Laureate

Suspensia zdruncina putin si nu-si face treaba foarte bine pe viraje pentru ca e la final de viata. Aceeasi situatie si la mine, tot la 175.000km. Ai nevoie de amortizoare noi, ca si mine.
    Accord CL7 Executive 2.0 M/T Arctic Blue Pearl
    Accord CL9 Type-s 2.4 M/T Carbon Bronze Pearl
    ex - Civic 5D Executive 1,8 M/T Milano Red

Comment

S-o stapanesti sanatos. Ma bucur ca nu sunt singurul care a avut ca ultime variante alfa 159 si honda accord.
      Ex: 06' Honda Accord 2.2 i-cdti
      Current: '02 Peugeot 206 2.0hdi/ '10 Fiat 500 1.2L/ '02 Smart 42 0,6/ '07 Mitsubishi Outlander 2.0DiD

Comment

Sa ai noroc de el.

Da, la Vreau Accord trebuie puricat nitel de balarii.
        '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Comment

Sa o stapanesti sansatos si cati mai multi km fara incidente...
          Ca si Sindrom, suntem pe aceeasi lungime de unda...159, Cl7 in finala...la mine a picat 159 din cauza spatiului spate insufficient.
          Frumos si Prelude-le ce il ai ...model ce imi place ff mult.

Comment

Sa o stapinesti sanatos si multi ani fara probleme.

Sint al treilea care a avut in finala 159 si CL 7
            "In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is."

Comment

sa o stapanesti sanatos si fara evenimente neplacute!
              '08 Jaguar XF 3.0 V6 Premium Luxury A/T
              Ex: 09 Honda Accord 2.4 CU2 EXEC A/T & '07 Honda Accord 2.0 EXEC M/T

Comment

Daca tot se discuta pe alt topic de starea bujiilor, iaca asa arata ale mele - inainte si dupa. Cele vechi au umblat mult de tot.
                Attached Files

Comment

S-o stapanesti sanatos !
                  Honda CR-V 2.0 i-VTEC A/T Executive, 2008, Black Pearl.
                  "Gândiţi pentru voi înşivă şi nu urmaţi paşii celorlalţi. Când rămâi fără vise, viaţa nu mai are nici un sens. De aceea mă voi strădui până la moarte să ating un scop.Trebuie să continui să îţi urmezi visele." Soichiro Honda
                  "Vreau să ştiu cum gândeşte Dumnezeu. Restul sunt detalii fără importanţă." Albert Einstein

Comment

Daca tot e moda cu cutii de carton...

Enkei Yamato, 7Jx17 ET40, 8.2kg

Sa vedem cum alearga cu astea...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Comment

Cat e halatul?
                      '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Comment

Dincolo a fost mai ieftin

Cu tot cu transport si cei 38 EUR inghititi cu nesimtire de ING, 595 EUR.

Comment

S-LINE: '08 Honda Accord 2.0 i-VTEC M/T SSE, Carbon Bronze Pearl

Originally posted by s-line View Post
                          cei 38 EUR inghititi cu nesimtire de ING
                          cam mult, am platit si eu recent niste piese din Polonia prin transfer bancar pentru care Transilvania mi-a luat 25EUR (ca idee am bifat OUR)
                          InjectoR
                          Senior Member
                          Last edited by InjectoR; 11-04-16, 23:47.
                          Acest fenomen a fost deja observat si studiat de către oamenii de știință si psihologii din Marea Britanie. S-a scris chiar si in Wikipedia".

… Jazz do it ...

Comment

Daca faceam transfer bancar, as fi inteles. Dar am platit cu card de EUR direct pe ebay, cum as plati la orice POS. Am impresia ca au convertit EUR-RON-EUR, la cursuri defavorabile. Data viitoare o sa platesc cu card de lei.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Comment

Acest fenomen a fost deja observat si studiat de către oamenii de știință si psihologii din Marea Britanie. S-a scris chiar si in Wikipedia".

… Jazz do it ...

Comment

Working...
                              X