DAN101: '04 Honda Accord 2.4 i-VTEC Executive A/T, Carbon Bronze Pearl

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Dan101 View Post
    Chiar nu mai sunt doritori la track day-ul de Sambata 1 noiembrie ? Este la Circuit Motorpark Romania , Adancata, Giurgiu. Eu am sa fiu in bucuresti de Vineri, deci si prezent la meet-ul clasic Hondafan.
    Adancata, Ialomita that is.

Eu deja am trecut la gume de iarna, ca si pe mine ma manca pielea sa bag un track-day, dar era sa o comit sambata si am zis pas gumelor de vara.
    '02 Accord Type-R CH1 / '07 Accord CL7 Elegance / ex '10 Civic Type-R FN2 LSD / ex '14 C Coupe AMG

Comment

Originally posted by dinoc View Post
      Pai o fi ok pe vremea asta, cu ce pneuri mergi?
      Ma risc si vin cu gumele de vara , oricum nu cred ca o sa mai ninga...iar temperaturile cresc...pe track nu a nins deloc in weekend.
      Anyone can go fast in a straight line. It takes skill to go fast around corners.
      '04 Accord 2.4 A/T CL9

Comment

Asa cum ne-am propus, am ajuns si la bucuresti. A fost o mare placere sa-i cunosc pe Dinu (dinoc) ( sorry din nou cu intarzierea ) , Mihai ( mhh39) si Dragos Stan. Am mai primit sfaturi , ne-am mai consultat, a fost o intalnire frumoasa, chiar daca frigul era in putere max. Sambata am testat circuitul de la Adancata Motorpark Romania unde am avut ocazia sa-l intalnesc pe Alex Rosiu ( alexrosiu ''s2000 track spec'' ) care m-a ajutat cu o casca nefiind de inchiriat decat una la ora la care am ajuns iar noi in masina fiind doi. Multumesc frumos inca odata ! Am scos un timp destul de slab 2:04 iar amicul meu cu bmw-ul 330ci 1:55, adevarul este ca va dau dreptate, e grele cu AT-ul pe track, nu dadea inferioara cand aveam nevoie, iar suspensia oem sport este ok pt strada, compromisul perfect, dar pe track masina se simtea putin ''barca'' . Anul viitor primul mod o sa fie sway bar-uri + o suspensie coilover in caz ca tot nu am sa fiu multumit. Target-ul anul viitor in primavara este sa scot sub 1:55. Ca review: franele ( oem discs , placute mai mari decat oem Textar + ate typ 200) au fost ok, din 8 lap-uri doar 1 am racit franele, motorul nu a tusit deloc pe track si s-a comportat excelent, la fel si cutia care ma asteptam sa se supra incinga si sa mearga cu lag, iar gumele sunt senzationale , o sa vedeti si in poze cum cauciucul nu se inclina aproape deloc pe janta iar presiunea o aveam 2.2 fata + 2.1 spate. + ceva poze de la event
        Attached Files
        Anyone can go fast in a straight line. It takes skill to go fast around corners.
        '04 Accord 2.4 A/T CL9

Comment

Felicitari Dane, ti-am vazut masina live si arata foarte bine, iar lista de upgrade-uri este foarte buna!
          Pentru track, ideal ar fi niste rapoarte mai scurte (AT-ul le are cam lungi)

Comment

Thumbs up! Faina masina, Dan! Mi-ai dat idei cu spoilerul ala de pe luneta. Arata foarte bine.
            Poate ne mai vedem cu alta ocazie si mai stam de vorba.

Cheers!

Comment

De 2-3 zile tot auzeam un zgomot ciudat pe sub masina, ma gandeam cum mama masii, ca doar evacuarea toata (header-back) are 6-7 luni, astazi am avut timp si am fost la o verificare, se pare ca o sudura a cedat pur si simplu, si nu de la un SOC sau ceva, nu am atinso pe nicaieri pana acum. Baietii de la service mi-au zis ca a fost sigur greseala de fabricatie sau ceva....sudura proasta, ma bucur macar ca nu a fost ceva la serpi ( eram speriat sa nu fie flex pipe-urile ) ci a fost mai mult la toba pt drone care este atasata paralel ( poza mai jos incercuita ) HKS Products of Japan, m-am convins...aviz amatorilor. Sper sa nu mai fie probleme pe viitor. Ajung acasa toate bune ( no farts pe sub masina ) , opresc masina , deodata vad fum alb iesind de sub capota undeva in dreapta ( la pasager ), deschid capota, a 2 a surpriza pe azi, furtunul de la servo are un leak serios la un joint ( ma bucur ca a ajuns doar o picatura pe serpi si nu a crapat in spate cum coboara pe langa header, asa vazusem ca patesc cei mai multi , mai lua foc de la contactul direct pe header- no heatshield clar ) . Zicea un user pe forum ca este alt part number mai strong prin state .... astept poate vede postarea mea, eu nu am gasit nimic legat de asta....doar PN-ul 53713-SDC-A02 care ar fii pe masina mea. Am alt furtun SH de rezerva dar ''you never know'' nu scap de stres sa pun alt furtun care pare ok dar tot 10 ani are....si presupun in timp aceeasi problema o sa apara sau una mai grava. Am atasat mai jos si o poza cu locul unde am leak-ul, oare se poate repara ? deci nu e din furtun ( cum am vazut ca au patit toti ) ci din joint, este fix joint-ul de langa suportul furtunuli de pe motor. Am sa revin maine cu poze de la operatiunea ''furtun spart'' astazi de la evacuare nu am mai apucat, sorry guys. Seara faina va doresc !
              Attached Files
              '04 Accord 2.4 A/T CL9

Comment

Noul numar al piesei OEM este 53713 SDA A52. Verifica totusi compatibilitatea cu masina ta:
                http://www.hondapartsnow.com/Page_Pr...lorLabelIDs=-1
                "In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is."

Comment

Mc fr, dar cred ca este o problema, in US Acura TSX = Honda accord din EU, la ei honda accord este altceva, si pe acura tsx PN-ul este 53713-SEC-305. Vreau sa stiu cine a mai schimbat pe ce cod a mers mai mult ( nu vreau sa fac experimente ) . Multumesc frumos!
                  '04 Accord 2.4 A/T CL9

Comment

Dan, vezi la mine pe topic sau topicul dedicat furtunului servo, prin aria tehnică. Ai acolo și poze și PN la furtunul revizuit din US.
                    -------------------
                    There is no point of having if you can't share.

Comment

Eu tot din US l-am luat, nu OEM ci Gates. Merge fara probleme.
                      '07 Honda Accord 2.0 i-Vtec A/T, Executive

Comment

N-am mai vazut pe nimeni sa pateasca asa cu HKS (la FN2 am urmarit doar), si eu sunt setat tot pe evacuare HKS...da acuma stau un pic sa ma gandesc. Fuck.
                        http://hondafan.etp.ro/gallery/v/den1grator/

Comment

Originally posted by BlackMagic View Post
                          Dan, vezi la mine pe topic sau topicul dedicat furtunului servo, prin aria tehnică. Ai acolo și poze și PN la furtunul revizuit din US.
                          Gasit, citit tot, Mc fr de info!!

Originally posted by balaurul View Post
                          Eu tot din US l-am luat, nu OEM ci Gates. Merge fara probleme.
                          Am sa raman pe OEM, si asa in state l-am gasit cu 100$.

Originally posted by Den1GRator View Post
                          N-am mai vazut pe nimeni sa pateasca asa cu HKS (la FN2 am urmarit doar), si eu sunt setat tot pe evacuare HKS...da acuma stau un pic sa ma gandesc. Fuck.
                          Shit happens! La fel am reactionat si eu ...poate am fost ghinionist si nu a fost sudata portiunea respectiva bine. Oricum am rezolvat problema la un baiat din IS care a lucrat la TopGear in BUC, a iesit sudura exact cum a si fost new. Mi-a mai sudat si o intaritura acolo, o mica bara de inox, just in case.
                          '04 Accord 2.4 A/T CL9

Comment

Revin cu feedback, review operatiunea furtun servo! Se pare ca nu curgea pe la joint-ul acela cum preconizam, cel putin asa se vedea de sus cum ma uitam la motor, ci pur si simplu dedesubt furtunul a format niste crapaturi pe unde curgea lichidul ( poza mai jos ). Am citit la colegul BM pe topic + pagina special creata cu problema si am ajuns la urmatoarele concluzii: 1. Se pare ca doar baietii din US au fost destepti si au facut problema recall, la noi in EU se vinde acelasi PN ( piesa ) care o avem si pe masina, si nici nu beneficiem de recall sau noua piesa. 2. Codul din EU 53713-SDC-A02 ( adica furtunul de pe masina ) se gaseste si in US la 100$ ( la noi in tara 1.300ron +, este penibil pt aceeasi piesa-PN, ma face sa ma gandesc prin cate tva-uri taxe + ''maini'' trece o piesa pana ajunge aici la noi la un cumparator, daca in us este 100$ si mai castiga si ei ceva acolo, deci de la '' mama honda'' pleaca la price-ul de 50 $ f*ck that! ) , iar cel revizuit de US este 53713-SEC-305 , am mai citit pe tsxclub de problema si se pare ca furtunul in sine este acelasi. Pur si simplu noul cod de us este acelasi furtunul doar cu o protectie un manson ( prezervativ ) care sa ajute in caz de cedeaza sa nu ajunga uleiul pe header si sa ia foc masina. Cam asta e tot. Codul de US este 200$ vs 100$ furtunul normal fara manson, eu unul o sa-mi comand acelasi furtun ( si asa asta a masinii a tinut 10 ani deci sunt super multumit + ca am sesizat repede problema nu sunt nesimtit sa nu vad ca iese fum de sub capota sau miroase a ars, stati fara griji ca nu ia foc instant, nu este ulei de motor...mie mi-a curs direct pe header-ul incins fara heatshield si a fost doar fum atat ) ca protectie in plus am sa-mi confectionez singur un manson de genul la noul furtun sa stau si mai linistit pe viitor( nu are sens sa dau 100$ in plus doar pt un manson de 2 lei ), momentan cel SH care il aveam de rezerva merge fara probleme, l-am schimbat cu un prieten mecanic chiar si fara elevator ( mai exact in fata curtii ), este destul de easy. Am sa imi comand furtunul din US la finalul lunii ( just in case ) sa am timp si sa-l pregatesc heavy duty, ca fapt divers am un amic in US si o sa-l trimit la el, daca mai are nevoie cineva de piese pt accord il ajut cu mare placere si impartim transportul ( scapam de vama si multe altele), pe TSX sunt aceleasi coduri la suspensie bucse tot... eu imi fac toate cumparaturile pt masina de acolo ( si ajung la pret de producator de aici piesa OEM de acolo, sau chiar mai moca ) nu am incredere sa pun bucse bielete de tot felul de natii nemtesti china la baza, asa mi-am tratat ''hondita'' mereu. Sper sa va fie de folos ! P.S. Cei care vreti sa mergeti pe varianta sh, este oricum mai buna decat sa incercati sa reparati furtunul pierzand bani si ulterior creand alte probleme la pompa sau altele cum au patit alti colegi ( sorry for them ), practic nu se poate sertiriza sau alt procedeu, presiunea este prea mare, si nu poate copia '' Costica '' furtunul japonezului clar. VA RECOMAND sa va luati simeringul care vine la prinderea pe pompa, este 5 lei la noi in tara OEM( pn-ul este 91370-SV4-000 ), altfel se umezeste la prinderea cu pompa, asta am patit eu acum. Asta na...pentru cei chisati ca mine...nu suport sa fie umed de ulei pe la motor. Seara faina va doresc !
                            Attached Files
                            Dan101
                            Senior Member
                            Last edited by Dan101; 10-11-14, 00:26.
                            '04 Accord 2.4 A/T CL9

Comment

Frumoase pozele de pe circuit ! Felicitari si bafta cu modificarile in continuare.
                              Iubesc Bmw-urile.....japoneze ! http://www.hondafan.ro/forum/album.php?u=13001

Comment

Working...
                              X