Michelin se retrage din F1

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Michelin se retrage din F1

  Michelin se retrage din Formula 1

  Producatorul francez de pneuri Michelin a anuntat ca se va retrage din Formula 1 la finalul editiei din 2006 a Campionatului Mondial. Decizia a fost motivata de hotararea Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) de a impune un singur furnizor de pneuri incepand din sezonul 2008. In urma acestei decizii, singurul furnizor de pneuri in Formula 1 va ramane producatorul japonez Bridgestone. In 2005, Michelin a furnizat pneuri pentru sapte din cele zece echipe participante la CM de F1, restul fiind echipate de Bridgestone. In 2006, fiecare producator va avea cinci echipe, dupa ce Williams si Toyota au decis sa renunte la Michelin.

  Yupiiiiii!!! :lol:

 • #2
  =D> =D> =D>

  Nu pot decat sa aplaud decizia lor. Este cea mai inteleapta decizie pe care au putut sa o ia vreodata. Sa speram ca daca pana acum nu am avut parte de nici un accident grav, cauzat de pneurile lor construite in regimul "daca rezista sunt perfecte, daca crapa, crapa, nu e vina noastra ca echipele ne-au ales pe noi partneri", nu vom avea nici in 2006, anul de dinainte de retragere.

  Si acum cateva mici clarificari.

  1. FIA a specificat ca va exista un singur productator de pneuri, ceea ce este foarte bine pentru ca bugetele testelor se vor reduce cu aproximativ 75% (acest procent din totalul testelor este dedicat pneurilor), dar nu a specificat ca este Bridgestone.

  2. Michelin va furniza pneuri la sase echipe in 2006, a sasea fiind STR.

  Inca o data =D> =D> =D> pentru decizia Michelin.
  "Forget about Boxster, SLK, Z4. They are cars for ladies. Honda S2000 is a car for real men..." Jeremy Clarkson, TopGear guru.

  Comment

  Working...
  X