Formula 1 - 2005

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Marele Premiu al Romaniei la Formula 1 ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    In 3786 era viitoare.
    Without racing, there is no Honda

    Comment


    • #17
      Cost cutting ahead?
      FIA proposals coming in January


      Could F1 run on a control
      tyre in 2006?

      The FIA and team principles are scheduled to meet at the end of January to discuss further cost cutting measures. As it stands, there are no firm plans to restrict testing next year with original proposals outlined in Brazil having fallen by the wayside.

      It was suggested that testing would be limited to just ten days during the season, but this has since grown to 24 and as yet there is no agreement that this proposal will be adopted. Talk of all ten teams running on a control tyre is the next topic for debate.

      In 2005, each driver will have just two sets of tyres available for the whole Grand Prix weekend. Each driver is expected to test and then qualify with one set, leaving a fresh set for the race itself. In addition to this, each engine must now last two races, not the single race weekend as was the case in 2004.

      While these cost cutting measures are a step in the right direction, more radical changes will come against stiff opposition. The problem the FIA face is that they cannot force cost cutting measures through as they can with safety changes. Cost cutting measures need to be agreed by all ten teams if they are to become rule and invariably, one team or another will disagree with fresh proposals.

      The current Concorde agreement runs to the end of 2007 and until then, the FIA face the difficult task of getting the ten teams to agree on further cost cutting measures. The team are to meet with the FIA on January 28th.
      http://www.autospeed.ro - Setari ECU (MoTeC, AEM EMS, Apexi, reflash pt. EVO si Subaru )

      Comment


      • #18
        David Coulthard a semnat cu Red Bull. La fel a facut si Neel Jani, fost pilot de teste la Sauber, care a semnat tot cu Red Bull, dar ca si pilot de teste.

        Pentru al doilea loc la Red Bull se dueleaza Liuzzi si Klien.

        Mai sunt cinci locuri disponibile pe grila de start: unul la BMW.Williams si cate doua la Jordan si Minardi.

        Curios ca nici Jordan si nici Minardi nu au anuntat nici macar un potential candidat pentru 2005, cei care vor aduce cei mai multi bani urmand a pilota. Aceste echipe nu sunt totusi de luat in ras in conditiile in care platind sau nu opt din cei cincisprezece piloti de pe grila de start a anului viitor au debutat in F1 fie la Jordan: fratii Schumacher, Sato si Barrichello, fie la Minardi: Trulli, Alonso, Fisichella si Webber. Din acestia opt doar doi nu au castigat curse pana acum ...
        Without racing, there is no Honda

        Comment


        • #19
          Minardi a anuntat deja ca opteaza pentru Chritijan Albers ca prim-pilot. Al doilea se va alege in ianuarie.

          Tot in ianuarie, pe 6, se va stii care dintre Heidfeld si Pizzonia va fi coleg cu Webber si care test-driver.
          Without racing, there is no Honda

          Comment


          • #20
            Se pare ca il pole position pentru al doilea post la Minardi este Franck Montagny, ex-ul test driver de la Renault.
            Without racing, there is no Honda

            Comment


            • #21
              Timo Glock (care are spatele asigurat de DHL) si Robert Doornbos sunt favoriti in a semna cu Jordan pentru anul viitor. Primul a concurat deja la Jordan anul trecut, al doilea a fost pilot de teste dupa ce a fost concediat Pantano.
              Without racing, there is no Honda

              Comment


              • #22
                Diageo - compania care detine drepturile asupra marcii Johnnie Walker si care a fost aproape de a semna un contract cu BAR si apoi a semnat un precontract cu McLaren, a renuntat sa mai vina in Formula 1 pentru a nu crea confuzia ca o marca de whisky sa fie sponsor la o echipa de curse. Se pare ca decizia a fost luata dupa ce aceeasi companie a fost refuzata de catre Red Bull unde dorea sa intre cu marca Smirnoff.
                Without racing, there is no Honda

                Comment


                • #23
                  Ieri a avut loc la Londra o intalnire a reprezentatilor echipelor din Formula 1 cu FIA si Bernie Ecclestone.

                  Au lipsit cei de la Ferrari.

                  Restul de noua reprezentanti au hotarat sa nu semneze prelungirea Acordului Concorde asa cum a facut Ferrari saptamana trecuta. Mai mult s-a hotarat limitarea testelor la 30 de zile.

                  Ferrari a declarat ca nu vrea sa limiteze testele si personal le dau dreptate: au trei circuite ale lor (Fiorano, Viorano si Mugello) si daca au buget ... de ce sa il obligi sa nu limiteze.

                  In alta ordine de idei Ferrari a anuntat ca va construi un tripost de Formula 1, asemanator cu cel Arrows-ul de acum ceva timp.
                  Without racing, there is no Honda

                  Comment


                  • #24
                    pai ideea era ca prin limitarea testeleor vor reduce costurile, pentru ca se fac zeci de mii de km in teste pe care nici macar nu-i vede lumea.
                    si Honda au vreo doua circuite in Japan, dar asta nu inseamna ca nu au si singurul simulator din lume care simuleaza circuitele, nu doar motorul, ci intreaga masina. :roll:

                    ferrari au fost acuzati ca au negociat in secret acordul concorde cu FIA, si FIA ca de obicei ii favoriezeaza cu regulamentul pe ferrari, pentru suportul lor oferit catre FIA.

                    Ferrari cand cer ceva se proba, pe cand altii pot sa ceara ca nu-i baga nimeni in seama, de ex. daca toate echipele vor limitarea testelor si ferrari nu, DE CE NU SE APROBA ? ...ptr. ce ferrari ii ling undeva pe astia de la FIA si lor le place asta
                    http://www.autospeed.ro - Setari ECU (MoTeC, AEM EMS, Apexi, reflash pt. EVO si Subaru )

                    Comment


                    • #25
                      Nu sunt deloc pentru reducerea costurilor. Cine nu are bani de Formula 1 sa mearga in karting sau in campionatul de automodelism. Formula 1 este competitia regina si e si normal ca nu oricine sa aiba acces la ea.

                      Ferrari a facut o investitie foarte inteligenta construind Fiorano si cumparand Viorano si Mugello pentru ca asa ei nu cheltuie nimic pe relocare (decat atunci cand merg in Spania) si acei bani sunt directionati tocmai catre teste.

                      Cat despre faza cu linsul mai degraba FIA ii linge undeva pe cei de la Ferrari si nu invers, desi eu spun ca nu se linge nimeni pe nimeni. Fara suparare dar cine afirma ca succesele Ferrari din ultimii sase ani se datoreaza celor de la FIA si FOM este un naiv.

                      Cu toate acestea e pe undeva normal ca FIA sa asculte de Ferrari pentru ca fara Ferrari campionatul ar fi un mare zero si, din acest punct de vedere, castiga si restul echipelor pentru ca Ferrari este cea care aduce audienta si nu Minardi, Jordan sau Sauber.

                      Problema este asa: Ferrari are un asemenea nivel de organizare si de resurse incat ei sunt cei care pot reactiona cel mai rapid la orice modificare de regulament. Mult mai rapid decat alte echipe. De aici se creeaza iluzia ca Ferrari e avantajata, dar nu e. Cel putin nu e asa cum cred unii.

                      Chiar si Honda Racing ar putea lua lectii de organizare manageriala de la Ferrari! Sa nu uitam ca Jean Todt a avut nevoie de sase ani si jumatate pentru a cuceri un titlu mondial, iar Honda il da afara pe Richards pentru ca nu s-a castigat nici o cursa in 2004. :-#
                      Without racing, there is no Honda

                      Comment


                      • #26
                        Nu sunt ferrari chiar asa de straluciti cum par, au avut si ei noroc cu strategia si cu niste modificari la masina care le-au scapat la altii, Formula 1 a fost chiar mai de success decat acum si in ani cand ferrari au fost varza. Iar faze cu regulamentul am vazut si anul trecut cand honda au vrut sa vina cu cutia CVT ferrari au sarit imediat cu plangeri la FIA, ca schimbatul vitezelor trebuie sa aiba cateva milisecunde pauza, si FIA imediat a reactionat.

                        Nu cred ca ar fi cineva in stare (Ferrari sau oricine altcineva) sa le dea lectii manageriale la Honda, aici a fost vorba de BAR si de incurcaturile lor cu BAT si nu de Honda.
                        Honda Racing a concurat si a castigat curse de la IRL, F1, barci cu motor, Motocross, touring car si pana la MotoGP, ceea ce nu a reusit nici un constructor din lume pana acum. Honda lupta pe mai multe campuri de asta nu e chiar asa de usor. Dar sa ma scuipi daca in max. 3 ani nu le vor da lectii la ferrari si la toti ceilalti.

                        Honda il da afara pe Richards si din alte motive, a fost faza cu button ca nu l-a platit, etc. Au ei motivele lor, nu cred ca succesul a venit numai din cauza lui Richards.
                        http://www.autospeed.ro - Setari ECU (MoTeC, AEM EMS, Apexi, reflash pt. EVO si Subaru )

                        Comment


                        • #27
                          [quote="Chiar si Honda Racing ar putea lua lectii de organizare manageriala de la Ferrari! Sa nu uitam ca Jean Todt a avut nevoie de sase ani si jumatate pentru a cuceri un titlu mondial, iar Honda il da afara pe Richards pentru ca nu s-a castigat nici o cursa in 2004. :-#[/quote]


                          Cu exceptia acestor randuri, sant de accord cu ce spui.
                          Neclaritatile mele la randurile care ma deranjeaza:
                          - DACA HRC trebuie totusi sa ia lectii de management de la Ferrari, asta are un singur motiv:
                          - cu cat mai mica o firma, cu atat mai usor de controlat.
                          In rest nu mi-e clar cum de al 20lea concern al lumii ( 131.500 muncitori) ar avea nevoie sa ia lectii de managemet de la o manufactura ( si daca vrei punem tot concernul Fiat, dar la halul in care a ajuns.....mai bine nu).
                          Interesant ca, toate concernele auto europene ce au vanzari record, declara ca, metoda de management dupa care functioneaza politica lor, este una de tip japonez, studiata chiar in Japonia.

                          - comparatia nu e cea mai cinstita daca ne gandim ca, Honda mai are si un partener alaturi - eventual poate de acum incolo sa-si faca mai mult de cap in privinta deciziilor - pe cand Ferrari chiar pot sa faca ce-i taie capul, fiindca n-au cui cere sfatul.

                          - spune-ne cate ceva si despre managementul Honda F1 al aniilor ´80, deci sa luam si de la ei ce-i mai bun!!!

                          - Honda e marca cu cea mai mare prezenta in motorsport, peste 32 de serii.Eu zic ca, cei ce coordoneaza un asa proiect, ar cam da in plictis daca ar ajunge la o maunfactura italiana, prezenta in motorsport in 2 -3 serii.CA NU E ASA EFICIENT (si poate asta ai vrut sa zici), ASTA-I ALTCEVA!

                          - motivele concedierii lui DR, sant multe, unele s-au spus mai sus, un altul mai putin cunoscut ti-l zic eu: Honda l-a vrut pe Fry pt. experienta sa ( de doua decenii) in sanul unui concern mondial, fiindca Ford chiar asta este, comparativ cu libertinul de DR.Faptul ca, l-au zburat nu garanteaza succesul!

                          - poate ca, managemetul lor nici nu va da vreodata roade daca ne gandim la politica lor foarte conservatoare ( lejer de comparat cu cea a lui FW) si de orgoliul de care dau dovada si aici ma gandesc la ceea ce fac in MOTO GP.

                          - eu am curaj sa-ti enumar cel putin 5 capitole de afaceri de unde Ferrari ar putea lua lectii de la Honda.

                          - la final o mai spun odata.Mi se pare deplasat sa compari managementul unei manufacturi cu cel al unui mega-concern.
                          HONDA. The finest from Japan. Since 1963.

                          Comment


                          • #28
                            Un mega concern si nu unul oarecare, ci unul care s-a dedicat racing-ului de cand s-a infiintat si care se mai ocupa si cele mai avansate tehnologii din lume cum ar fi tehnica spatiala sau robotica industriala, care de multe ori se reflecta si in produsele de serie.


                            http://www.autospeed.ro - Setari ECU (MoTeC, AEM EMS, Apexi, reflash pt. EVO si Subaru )

                            Comment


                            • #29
                              Hondatu:

                              Eu vorbeam de Honda Racing si nu Honda. Honda Racing si Ferrari (Gestione Sportiva) au cal acelasi numar de angajati, poate chiar Ferrari are mai mult.

                              Nu are rost sa aduci in discutie Honda din anii '80 pentru ca nu se compara deloc cu ceea ce este acum. Atunci Honda construia un motor si nimic mai mult. Nu s-a implicat deloc in viata celor de la Williams si McLaren. Insusi puterea lor redusa este semnificata de faptul ca nu au reusit sa il puna pe Nakajima decat la echipe de mana a doua, in speta Lotus si Tyrrell. Acum insa ... mai mult sau mai putin Honda s-a implicat in viata celor de la BAR inca din 2000.

                              In final inca o data: eu am vorbit de Honda Racing si nu de Honda Cars sau cum s-o mai fi numi compania mama.


                              HondaCBR si Hondatu: Pe acest topic se discuta despre Formula 1 si nu despre tehnica spatiala si robotica.

                              PS: Si daca tot ai adus aminte de tehnica spatiala si robotica, daca Honda se ocupa de cele mai avansate tehnologii din lume atunci de ce nu au fost in stare sa faca un motor care sa reziste si la un stil de pilotaj agresiv cum este cel al lui Sato?
                              Without racing, there is no Honda

                              Comment


                              • #30
                                Originally posted by Civic Type-R
                                Hondatu:
                                HondaCBR si Hondatu: Pe acest topic se discuta despre Formula 1 si nu despre tehnica spatiala si robotica.

                                PS: Si daca tot ai adus aminte de tehnica spatiala si robotica, daca Honda se ocupa de cele mai avansate tehnologii din lume atunci de ce nu au fost in stare sa faca un motor care sa reziste si la un stil de pilotaj agresiv cum este cel al lui Sato?
                                vrei sa-mi spui ca nu are nimic de-a face tehnica spatiala cu formula 1 ? :roll:

                                mda, nu au reusit sa faca motorul sa reziste din diverse motive, poate unul ar fi ca motorul a fost mult mai turat si mai puternic decat ferrari, ca sa compenseze problemele sasiului care nu era facut de Honda !
                                ...si ce zici de McLaren la care le puscau motoarele chiar din antrenamentele de vineri/sambata dinanintea cursei ?!, la un moment dat Raikonen nu a reusit sa faca NICI UN TUR de pista si i-a puscat motorul ca o petarda.


                                In schimb au adus o gramada de tehnologii noi in Formula 1 de fiecare data cand au participat, prin anii '90 au venit cu motoare ce contineau pulberi de grafit si ceramica, ce reduce uzura motorului de pana la 4 ori, ceea ce nici o echipa nu a reusit nici in ziua de astazi pentru ca este material foarte instabil, in schimb Honda l-au bagat si in masini de serie, S2000 si motociclete CBR-929RR, CBR-954RR si CBR-1000RR. A fost un articol la www.f1.com despre treaba asta dar l-au dat jos anul trecut cand a fost cumparat f1.com de catre FIA

                                In 2004 Honda iar a venit cu tehnica "spatiala", cutie de viteze integral din fibra de carbon, ce nu a reusit nici o echipa, dupaia alta tehnologie noua Brake Force Distribution, si anul acesta veneau cu cutia aia de viteze la care numai scade turatia motorului cand schimba, dar nah ferrari au sarit imediat cu gura mare la FIA sa le interzica treaba asta.

                                Iar despre management, nu prea cred ca Honda Racing are la fel de multi (sau mai putini) angajati decat ferrari, uiti ca Honda Racing nu se ocupa doar de Formula ! probabil tu te refereai doar la inginerii din F1. Si Honda Racing la randul lui este organizat de firma mare, adica Honda, nu Honda masini cum ii spui tu, pentru ca Honda are mai multe divizii, Honda Marine, Honda Automobile, Honda Motorcycles, Honda Engines, Honda Power Equipment, Honda Racing, etc....
                                http://www.autospeed.ro - Setari ECU (MoTeC, AEM EMS, Apexi, reflash pt. EVO si Subaru )

                                Comment

                                Working...
                                X