Honda revine in F1!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Indiferent cum se va termina, Honda va iesi cu capul sus din competitie. Fara ei n-am fi avut cel mai spectaculos sezon din era V6T(7 ani). Faptul ca n-au renuntat nicio clipa si au reusit sa produca intr-un final un PU competitiv e de laudat, mai ales daca ne amintim startul catastrofal pe care l-au avut. Remarca lui Alonso cu motorul de GP2 n-am s-o uit niciodata. Max a facut tot ce e posibil si chiar daca uneori a exagerat ramane racer adevarat. Hamilton in schimb are tot ce-i trebuie: pilot complet, cu experienta, cerebral, norocos si cu cel mai bun monopost din campionat. Mercedes a facut mereu diferenta exact cand a trebuit.

Cu toate astea, eu sunt multumit de modul cum vad fanii F1 sfarsitul de sezon si cine ar merita sa castige titlul la piloti:

https://wtf1.com/post/we-asked-50000...JVuQJJmRMyZIAQ

crsN
    Senior Member
    Last edited by crsN; 10-12-21, 21:58.

Comment

• https://youtu.be/yN7tTNecfJo

Indiferent cum se va termina, Honda a avut un PU mai bun, per total. Si asta pentru ca fiabilitatea s-a dovedit a fi monumentala. Au pierdut un PU dupa accidentul de la Silverstone. Pe cand Mercedes au speculat regulamentul, schimband motoarele la 2-3 curse, fortandu-le cu mapari agresive, in detrimentul fiabilitatii. A fost singura solutie ca Mercedes sa redevina competitivi.

Deci da, Honda a fost singurul motorist care a demonstrat in era asta Turbo-Hybrid ca pot concepe si dezvolta un PU mai repede decat ceilalti constructori, intr-un timp mai scurt. Viteza cu care au urcat in performanta dupa divortul de McLaren a fost surprinzatoare chiar si pentru Mercedes. Sa fim sinceri, nemtii nu se asteptau la o asa lovitura grea din partea niponilor, tocmai din partea celor care in 2016 era cu 3 secunde pe tur mai lenti decat Mercedes. Si sa nu uitam ca acest PU trebuia sa debuteze de fapt abia in sezonul 2022 si nu pot sa nu ma intreb cata performanta ar mai fi putut stoarce dupa inca un an de dezvoltare. Chiar si asa, in regim de calificari, pe un singur tur, Honda este deja la acelasi nivel cu Mercedes.

Dar, oricat de evidenta este cresterea in performanta a monopostului Mercedes din ultima vreme (3 victorii consecutive pt Ham) si chiar daca rezultatele de astazi par sa arate ca Mercedes au un ritm mai bun, sa nu anticipam. Nimic nu este jucat. Orice se poate intampla si sper, ca Duminica, destinul sa joace in favoarea lui Max.

Comment

• Problema la Redbull este ca au avut si multe abandonuri unde au pierdut multe puncte si cu toate astea sunt foarte aproape in clasament de Mercedesa.
        Daca va castiga Mercedes campionatul o va face intr-un mod in care mie mi-ar fi rusine si as baga capul in pamant ca strutul.
        in ultima perioada s-au concentrat doar cum sa ocoleasca regulamentul care sincer este degeaba.
        Parerea mea este ca suspensia spate este activa si este controlata de miscarile volanului fata, spate.

Comment

• Opa!!! Chiar daca Mercedes nu s-au concentrat prea mult pe pole si chiar daca Red Bull in general este monopostul mai bun pe un tur rapid decat Mercedes, nu inteleg de unde a scos Max acel timp de pole. Adica mirarea mea vine dupa ce am vazut in antrenamentele de Vineri si azi dimineata, cand Mercedes pareau de neatins. In plus, RedBull sunt in topul vitezelor pe liniile drepte. Toate astea ma fac sa cred ca ceva s-a petrecut dupa FP3. Sa fi fost declaratia lui Horner privind un potential protest la adresa aripii spate Mercedes ultimul avertisment pt Toto? Sa fi ascuns Red Bull atat de bine tot ceea ce au aratat pe circuit incepand de Vineri si pana acum? Sa fi pregatit Honda o mapare bomba? Cine stie?

Cert e ca se prefigureaza o cursa de neuitat, iar strategiile diferite cu care se va pleca in cursa vor pune gaz pe foc.

Hai Max!

Comment

• Da, sper sa-l faca varza pe Hamilton. Abia astept sa vad cursa maine.
            "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
            "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

• Si turul de pole:

https://youtu.be/S_jdcUVtaTU

Comment

• Roata se invarte!
                Frumos pt honda sa termine asa!
                R 42659 - Milano Red Ep3

Comment

• Nu stiu ce sa zic... Mai degraba tind sa cred ca Max va pierde titlul in instantele de judecata.

LE.

BREAKING: Mercedes have protested "against the classification established at the end of the Competition", relating to alleged breaches of Articles 48.8 and 48.12 of the FIA Sporting Regulations
                  IB
                  Senior Member
                  Last edited by IB; 12-12-21, 18:09.

Comment

• Ce facem cu depasirea limitelor circuitului de catre Ham.

Comment

• E intre Mercedes si FIA sa-si sustina argumentele. Nu e treaba Redbull, ei au cistigat pe pista. (Sa nu aduc aminte de bizareria din Turul 1: ce e aia, nu-i spune lui Hamilton sa cedeze locul, doar sa-l lase pe Max mai aproape?).
                      Ca ne place au ba Mercedes are argumente foarte solide, e a nu stiu cita oara cind Michael Masi o face de oaie, asta insa e groasa rau.
                      Clasari foarte bune pentru Honda.
                      Delphi
                      Super Moderator
                      Last edited by Delphi; 12-12-21, 21:31.
                      "In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is."

Comment

• Nu pierde nimeni nimic!
                        Asa se evita o coliziune (din partea lui HAM), facand un arc de cerc de 25 de metri?????
                        Daca-mi reamintesc de cursa din UK mi se intoarce totul in burta dar imi revin rapid la gandul ca a primit si el ce-a oferit cu multi ani in urma tot intr-o ultima cursa (2007 sau 2008?).
                        Karma nu doarme niciodata. Iar MAX o merita pe deplin si indesat.
                        HONDA. The finest from Japan. Since 1963.

Comment

• Max este confirmat, nu se modifica nimic. La cat au fost de regulati anul asta de FIA si Mercedes, merita pe deplin titlul.

Comment

• Da, un rar moment de gandire sanatoasa: plangerea lui Mercedes a fost respinsa. https://www.formula1.com/en/latest/a...Jz7cTEW7r.html

Ma intreb de ce il tin pe mascariciul ala de Masi acolo. A facut numai tampenii si a adus mari deservicii formulei 1.

In alta ordine de idei, cred ca lui Hamilton nu-i venea sa creada ca poate sa piarda campionatul, cam la fel cum nu-i venea lui pingelica cel tampit sa creada ca o sa-l impuste. Tot credeau ca e o gluma proasta. Iar Toto Wolf in timpul turelor rulate sub safety car si in ultima tura este epocal: arata ca unul care a vazut moartea. A stiut dinainte ca Hamilton o sa piarda.
                            Delphi
                            Super Moderator
                            Last edited by Delphi; 12-12-21, 21:42.
                            "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
                            "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

• Asta cu Masi nici eu nu o pricep. Individul asta nu stie de ce se afla acolo. De peste 20 de ani ma uit la F1, dar sincer sa fiu eu nu am vazut atatea variatii in decizii privind evenimente similare. Unele care sunt diametral opuse fata de altele in decurs de o saptamana sau doua. Nu cred ca Masi e atat de incompetent pe cat pare si nici nu as vrea sa cred ca FIA este la butoanele americanilor de la Liberty Media, care vor spectacol si drama doar ca sa curga dolarii.

Cursa asta imi lasa un gust amar ca si cea de acum o saptamana. Sportul si F1 in sine au avut de suferit din pricina acestor decizii stupide ale celor de la FIA. Pacat.

Max si Red Bull meritau acest titlu fara doar si poate. Doar cand ma gandesc la incidentele de la Silverstone si Hungaroring. Asta ca sa nu mai vorbesc de incercarile Mercedes de a trisa cu aripa spate sau speculand regulamentul tehnic schimband motoarele la 2-3 curse. Dar acest titlu, daca va ramane in posesia lui Max, va avea mereu de aici inainte o umbra de nesportivitate.

Oricum, jos palaria pentru Honda. Cursa asta a fost castigata de Honda pe liniile drepte. Cu toate ca Max a tras de acest PU din Rusia si pana la finalul sezonului, performanta aratata aici, pe final de viata a fost monumentala. Bravo Honda si multumim pentru acest sezon de vis, despre care se va scrie mult si care va ramane multi, multi ani in inimile noastre!

LE: Ambele proteste au fost respinse, insa Mercedes au anuntat ca vor face apel.
                              IB
                              Senior Member
                              Last edited by IB; 12-12-21, 22:32.

Comment

• Un articol care spune exact ceea ce am simtit si eu la finalul cursei de ieri:

https://www.pitpass.com/71603/Dont-b...gptoday.com%2F

Comment

Working...
                                X