Honda in WRC

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • in wrc n-o sa vedeti masini care sa "spulbere din prima" decat daca scrie pe ele made in france! japonezii se tot chinuie sa iasa in fata de ceva vreme in raliuri (si in F1) dar rezultatele nu au fost tocmai cele asteptate.

  japonia e tara electronicii dar multe echipe japoneze din F1 folosesc (oficial sau nu) electronica Magneti Marelli (Toyota, etc). pe masini scrie Denso, cica in colaborare cu firma italiana insa de la Denso nu e mai nimic pe masina...

  in rally dezvoltat sedan-uri (vezi Mitsu si Subaru) din motive de marketing in timp ce concurenta a venit cu masini mult mai compacte cu o distributie a greutatii mai buna printre multe altele. domina insa la N.

  francezii au un know how colosal in raliuri. drept dovada clio williams (cel din 1991) este inca foarte competitiv chiar si in fata noului R3, iar la WRC Citroen nu mai are nevoie de nici o prezentare.
  Xara WRC si C4 WRC tiind spre perfectiune (nu vorbesc din burta, merg in mod regulat la curse iar prima etapa de WRC am vazut-o in 1997 la San Remo)

  Type R EP3 merge bine in Italia la coasta insa la raliuri nu prea tine pasul cu Clio. EP3 nu prea a avut o dezvoltare oficiala 100% cu uzina in spate in timp ce renault face asta de zeci de ani. oricum cativa preparatori au facut treaba buna cu ele. in afara de JAS Motorsport as m ai mentiona Sesta Marcia, Foltran Preparazioni, Candela Motorsport, etc.

  Cu FN2 R3 in Italia, va merge Luca Ghegin (un pilot cu traditie care a mers numai pe Honda) cu in program JAS.
  retroid
  Senior Member
  Last edited by retroid; 02-02-09, 08:35.

  Comment


  • Proton au mai fost in WRC in anii 90

   Comment


   • Proton a intrat in WRC :d si sper din tot sufletul sa intre si Honda in aceasta minunata competitie

    Comment


    • esti sigur ca nu e vorba de IRC ?
     civic EM2

     Comment


     • http://www.rally-live.com/en/headlin...12180624.shtml ???
      Iubesc masinile japoneze. Ele nu mint, nu inseala !
      ACURA & HONDA SUV FAN CLUB ROMANIA - http://daimyo.ro/index.php?action=forum

      Comment


      • Noul sistem de punctare din WRC: Castigatorul primeste 25 de puncte

       FIA a modificat radical sistemul de punctare din Campionatul Mondial de Raliuri, castigatorul unei etape urmand sa primeasca 25 de puncte.


       Cu numai cateva zile inainte de inceperea noului sezon competitional, Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a decis sa modifice radical sistemul de punctare din WRC.
       Schimbarile se vor aplica chiar incepand din acest an si vizeaza cresterea numarului de piloti care castiga puncte de la 8 la 10.

       Astfel, castigatorul unui raliu va primi 25 de puncte fata de cele numai 10 alocate pana in prezent, in timp ce ocupantul locului 2 va intra in posesia a 18 puncte, spre deosebire de cele 8 primite pana in 2009. Si urmatoarele pozitii au suferit modificari substantiale, astfel ca structura completa de punctare este de forma 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1.

       Prin aceste modificari, valoarea unei victorii intr-o etapa va avea o importanta mai mare comparativ cu sezonul 2009, iar clasamentul general va putea include mai multi piloti care pana acum nu reuseau sa intre in top 8. Noul sistem de punctare a fost aprobat de Consiliul Mondial al FIA din 9 februarie in urma votului prin fax dat de competitiori.

       Noua grila de punctare este identica cu cea care va intra in vigoare in acest sezon si in Campionatul Mondial de Formula 1.

       Via | WRC

       http://www.automarket.ro/wrc/stiri/n...cte-28265.html


       CALENDAR 2010:


       http://www.automarket.ro/wrc/calendar.html       Iubesc masinile japoneze. Ele nu mint, nu inseala !
       ACURA & HONDA SUV FAN CLUB ROMANIA - http://daimyo.ro/index.php?action=forum

       Comment

       Working...
       X