Loeb alearga pe masina care a fost dezvoltata de echipa de uzina. Echipa privata de acum ii face maintenance, nu e acelasi lucru cu a dezvolta de la zero o masina de wrc
Honda in WRC
Collapse
X
-
Honda Civic 2012 1.8 Executive + Navy M/T, Infiniti FX35 2007, ex-Honda Accord 2006 2.0 ES M/T, ex-Honda CR-V 2007 2.0 Elegance M/T,
Externalizare IT | Solutii Resurse Umane | BPM Software
-
Originally posted by BogdanCTRTocmai, ca nu exista modelele alea, dar eu te intrebam de parerea ta personala si sincera vis-a-vis de posibila existenta a lor.
Un sedan 320 4inline turbo AWD ar fi o blasfemie la adresa renumelui BMW si nu l-ar cumpara mai nimeni, avand in vedere si preturile practicate de BMW. Asta presupunand ca BMW vrea sa faca ce vrei tu de la Honda, adica sa atace un segment de piata rezervat STI si EVO si sa incerce sa-si ridice imaginea cu asa ceva. BMW nu a intrat si nu va intra in WRC, tocmai pt ca tine mult la filozofia ei de marca.
Un Subaru nu ar pune niciodata altceva decat boxer si AWD pe modelul Impreza, nu o sa vezi niciodata o Impreza in 2 usi cu 4inline sau 6inline aspirat de turatie mare si FWD, asta era ideea. Si daca ar vedea lumina zilei, ar fi un esec total si o cheltuiala inutila pt companie. La fel, asta presupunand ca Subaru vrea sa atace segmentul de piata pe care lucreaza Honda sau BMW de mult timp. Dar n-o sa se intample, pt ca Subaru, la fel ca si bMW, tine foarte mult la filozofia ei e marca.
tocmai ca nu are rost sa vorbim de chestii ipotetice, pe cind la honda e ceva realizabil.
La fel si Honda...ce sa caute ea pe piata sport sedan turbo AWD? Cine s-ar uita la asa ceva? E o piata atat e fulminanta incat sa reprezinte vreun castig financiar extraoridnar? Dar de imagine? Ar insemna sa se rasuceasca Soichiro Honda in mormant. Omul ala a impus o filozofie, si acum tu propui sa ne batem joc de ea de dragul unui procent subunitar de piata si pt a sustine o afirmatie de genul "uite ca si Honda poate". Nu-i chiar asa.
eu si cumulti alti adevarati iubitori de Honda care nu vor sa cumpere o alta marca ca sa le satisfaca placerile auto. Nenea Honda sa rasucit de mult in pamint de cel putin o duzina de ori. Sa iti amintesc de motorul Diesel si de AWD turbo? Ridgeline?
Daca Honda nu isi altereaza traseul o sa piarda mult de tot. Trebuie sa ramina adaptabila la cerintele pietii nu la o filozofie de oameni incapatinati si aroganti in privinta cerintei. Ei pierd enorm ca nu au un V8 functional pe masinile de strada si RWD.
Tu nu gandesti din postura costuri vs beneficii finaicare sau de imagine, ci mai mult din perspectiva "mi-as dori si eu asa ceva ca sa nu fiu nevoit sa cumpar Subi sau Mitsu daca ma apuca pandaliile de AWD turbo, ci tot Honda". Pai tu ce fan Honda esti? Vrei doar sigla Honda pe capota si atat? Filozofia si imaginea actuala a marcii nu-ti mai convine? Vrei sa vezi Honda angrenata in niste competitii care nu o caracterizeaza absolut deloc doar pt faptul ca vrei si tu o Honda turbo AWD, tu si alte cateva sute care ar da bani pt asa ceva?
tocmai ca la baza argumentului meu a stat de la bun inceput implicatia financiara si profit marit al companiei.
Supraestimezi prea mult imaginea Honda in Europa. In afara de UK, nu are o imagine atata e fantastica, decat doar prin comunitatile de fanatici ai marcii. Toata lumea admite ca e fiabila, dar perceptia multora e urmatoarea: "prefer sa am o masina nu asa de fiabila, ca oricum o schimb in 2-3 ani, dar sa aiba o imaginea luxoasa, robusta, etc.". Pt ca, in continuare, tot ce-i asiatic e asociat cu perceptia de 'masina ieftina'(nu la pret, ci in general). Aici nu a patruns Lexus, Acura, Infinity sa schimbe perceptia asta.honda x 5
"W" stands for Wrong
Amerika ist Wunderbar
Comment
-
Spider....
cam acolo ar fi si locul de compromis in situatia asta.
Dca nu se implica ei direct in curse, macar sa scoata o masina de strada cu aceste specificatii pe care o echipa privata sa o duca unde ii e locul.
Imi pun ultimile sperante in SPORT4 CONCEPT. Chiar daca va veni cu un motor de peste 2.0 tot va fi un inceput in directia optima.honda x 5
"W" stands for Wrong
Amerika ist Wunderbar
Comment
-
Originally posted by BogdanCTRLa fel si Honda...ce sa caute ea pe piata sport sedan turbo AWD? Cine s-ar uita la asa ceva? E o piata atat e fulminanta incat sa reprezinte vreun castig financiar extraoridnar? Dar de imagine? Ar insemna sa se rasuceasca Soichiro Honda in mormant. Omul ala a impus o filozofie, si acum tu propui sa ne batem joc de ea de dragul unui procent subunitar de piata si pt a sustine o afirmatie de genul "uite ca si Honda poate". Nu-i chiar asa.
cum de nu ai auzit pina acum de NSX, S2k, Ridgeline, MDX, Pilot, CDTI?honda x 5
"W" stands for Wrong
Amerika ist Wunderbar
Comment
-
Guest
NSX si S2K sunt bine mersi in filozofia firmei. Ridgeline, MDX si Pilot sunt compromisuri facute de dragul americanilor, si CTDI-ul de dragul europenilor. Reprezinta niste 'mutatii' acceptabile ale filozofiei, atata timp cat exista si o rentabilitate (banii investiti in acestea au dat rod mai mult decat se astepta).
Insa tu refuzi sa intelegi ca felia de piata a STI/EVO in Europa este insignifiant de mica si nu se merita sa-si schimbe radical filozofia pe o directie atat de paguboasa. Pe scurt, nefiind un producator cu traditie pe o piata atat de pretentioasa, nu va avea nici castig financiar, nici de imagine cine stie ce.
Tu crezi ca aici oamenii care si-ar cumpara EVO/STI au in vedere si M3 sau S4/RS4? Total eronat. Cei care cumpara asa ceva sunt canalizati pe modelele consacrate si stiu bine ce cumpara.
tocmai ca nu are rost sa vorbim de chestii ipotetice, pe cind la honda e ceva realizabil.
Daca Honda nu isi altereaza traseul o sa piarda mult de tot. Trebuie sa ramina adaptabila la cerintele pietii nu la o filozofie de oameni incapatinati si aroganti in privinta cerintei. Ei pierd enorm ca nu au un V8 functional pe masinile de strada si RWD.
Asta e o boala americana, fara V8 si RWD nu se simt bine.
tocmai ca la baza argumentului meu a stat de la bun inceput implicatia financiara si profit marit al companiei.
Imi pun ultimile sperante in SPORT4 CONCEPT. Chiar daca va veni cu un motor de peste 2.0 tot va fi un inceput in directia optima.
Comment
-
Sport4 Concept (S4C) ar fi un inceput pe calea cea buna.
si acum sa iti explic cum e cu Honda.
Este o marca adaptabila la piata dar foarte incet adaptabila. Le place sa faca un produs cind considera ei (in cele mai multe rinduri fiind foarte tirziu pe piata). Deci au scos minivan cind deja era apusa era acestora. A scos un truck cind deja lumea incepe sa fuga de ele. Au scos un motor diesel deja foarte tirziu pt Europa. S2k a aparut destul de tirziu fata de celelalte marci cu acelasi tip de produs. La NSX tinta fiind porsche si Ferrari, a fost un pic cam tirziu si acolo.
Daca vreu un minivan nu vreau sa imi cumpar Dodge sau Ford sau alte gunoaie, vreau Honda. Daca vreau un roadster, nu vreau MB, BMW, Mazda, Boxter sau alte gunoaie, vreau Honda. Daca vreau truck, nu vreau Ford sport track sau chevy sau Nissan, vreu unu bun de la Honda. Daca vreau un sedan sportiv cu RWD mai mult de 6 viteze si/sau V8, nu vreau MB, BMW, Infiniti Audi sau alte gunoaie, vreau Honda/AcuraDaca vreau un sedan sportiv AWD cu turbo care sa faca ravagii pe strada precum civicurile normale, nu vreau Mitsubishi, Subaru sau alte gunoaie, vreau Honda.
Din cauza acestor cerinte ale pietei Honda dezvolta tot felul de modele din care nenea Honda sa facut titirez in mormint. Le e greu sa se dezprinda de ideologia rigida si invechita, dar le e si mai greu sa ramina pe afara si sa nu aibe modele competitive pe piata.
Mazda speed6 a luato in directia buna. 274 de cai si AWD. Nu vreau Mazda, vreau Honda. Ce fac?honda x 5
"W" stands for Wrong
Amerika ist Wunderbar
Comment
-
Guest
Mazdaspeed 6 e intr-adevar o porcarie, AWD lor este sub orice critica, si, desi abia au pus-o in lupta cu Sti si Evo, e deja un mare esec. Majoritatea review-urilor au facut-o praf.
Dar ma uimeste altceva: de cand a ajuns Nissan porcarie la truck/offroad? De cand au ajuns Infinity, Audi, BMW porcarii la luxury RWD/AWD? De ce Infinity si nu Lexus? Pt ca iti place tie Lexus? Subiectivitatea nu e un motiv. Si, mai ales, de cand sunt Subaru si Mitsu porcarii la sport sedan AWD turbo? Pt ca vrei tu Honda, de-aia? Exact ceea ce spuneam, tie iti place mai mult sigla Honda, nu filozofia lor de marca. Asa cum multora din tara asta le plac siglele BMW si MB si putin le pasa ca sunt in cadere libera la fiabilitate. Vor oamenii elicea alb-albastra sau steaua in 3 colturi pe capota si atat.
Foarte bine a facut Honda ca a aparut tarziu pe piata cu acele "mutatii" gen truck, diesel, etc. Dupa cum vezi, vanzarile la truck-uri la voi sunt bine mersi, aici in Europa se vand diesel-urile ca painea calda. Honda a fost desteapta lasand pe toata lumea sa experimenteze pe banii lor si sa apara ulterior, la sfarsit, cu ceva care sa depaseasca tehnologic tot ce exista. Este un semn ca nu se arunca cu capul inainte fara a studia indelung consecintele. Nu-si permit sa-si faca harcea-parcea renumele de fiabilitate investind aiurea in proiecte visatoare si hazardate. Pentru ca, odata ce vor investi in modele total opuse intregii lor game, vor avea nevoie de multi bani. Iar acei bani trebuie taitati de undeva, si de unde anume, daca nu din fiabilitatea celorlalte (costuri mai mici impun calitate mai mica).
Tu stiai ca Honda Motor UK le-a spus dealerilor europeni sa nu vanda Civic-uri peste capacitatea lor de productie planificata, ca sa nu altereze fiabilitatea? Asta este explicatia pentru livrarile intarziate. Prefera sa aiba un castig constant decat unul foarte mare anterior, urmat e o cadere brusca ulterioara (gen modelul sud-coreean). Asta e gandirea.
Asa ca orice investitie intr-un model de WRC si un omolog de strada va solicita mult puterea financiara a companiei, iar asta nu va duce decat la rabat la calitate. Eu nu vreau sa vad asa ceva, si nici tu nu cred ca vrei sa vezi. Impaca-te cu gandul si du-te si ia-ti Subaru sau Mitsu daca vrei asa ceva, ca n-o sa rada nimeni din gasca ta ca ti-ai luat altceva decat Honda.
Comment
-
Originally posted by BogdanCTRMazdaspeed 6 e intr-adevar o porcarie, AWD lor este sub orice critica, si, desi abia au pus-o in lupta cu Sti si Evo, e deja un mare esec. Majoritatea review-urilor au facut-o praf.
nu e din categoria lui STI si EVO ci Legacy si Galant
Dar ma uimeste altceva: de cand a ajuns Nissan porcarie la truck/offroad?
de cind fiabilitatea lor e la pamint. Nissan, mai ales de la unirea nu Renault, sau dus in jos la fiabilitate.
De cand au ajuns Infinity, Audi, BMW porcarii la luxury RWD/AWD?
toti trei mentionati au probleme mari de fiabilitate
De ce Infinity si nu Lexus? Pt ca iti place tie Lexus? Subiectivitatea nu e un motiv.
corect, obiectivitatea este. Lexus e mult peste toti astia pe orice clasament vrei.
Si, mai ales, de cand sunt Subaru si Mitsu porcarii la sport sedan AWD turbo?
din tot deauna. de cind sint parte din categoria inferioara de masini japoneze, la o lalta cu Mazda, Suzuki, Isuzu, etc.
Pt ca vrei tu Honda, de-aia? Exact ceea ce spuneam, tie iti place mai mult sigla Honda, nu filozofia lor de marca. Asa cum multora din tara asta le plac siglele BMW si MB si putin le pasa ca sunt in cadere libera la fiabilitate. Vor oamenii elicea alb-albastra sau steaua in 3 colturi pe capota si atat.
nu vreau sa conduc decit Honda. de ce sa imi schimb marca? doar pentru otivul ca ei nu ofera ceeace vreau eu? e o cretinitate a lor asta. De aia au si inceput sa faca produse cautate de lume. Au minivan acum, au diesel, au motociclete cruisers, au facut trucks, au roadster, au AWD sedan. De ce au mai facut cutie automata atunci? De ce au mai facut motor de V6? Nu ca sa tina clientele fericita si sa vinda mai multe masini sa nu isi piarda potentialii clienti la alte marci? Nu uita ca nu Honda a inventat automobilul precum reiese din argumentele tale. Deci, in final la ei (si la ei) totul e o copie dupa trendul lumii.
Foarte bine a facut Honda ca a aparut tarziu pe piata cu acele "mutatii" gen truck, diesel, etc. Dupa cum vezi, vanzarile la truck-uri la voi sunt bine mersi, aici in Europa se vand diesel-urile ca painea calda. Honda a fost desteapta lasand pe toata lumea sa experimenteze pe banii lor si sa apara ulterior, la sfarsit, cu ceva care sa depaseasca tehnologic tot ce exista. Este un semn ca nu se arunca cu capul inainte fara a studia indelung consecintele. Nu-si permit sa-si faca harcea-parcea renumele de fiabilitate investind aiurea in proiecte visatoare si hazardate. Pentru ca, odata ce vor investi in modele total opuse intregii lor game, vor avea nevoie de multi bani. Iar acei bani trebuie taitati de undeva, si de unde anume, daca nu din fiabilitatea celorlalte (costuri mai mici impun calitate mai mica).
hahahahaha. si cum e cu modelele de civic diferite pe cele doua continente?
Tu stiai ca Honda Motor UK le-a spus dealerilor europeni sa nu vanda Civic-uri peste capacitatea lor de productie planificata, ca sa nu altereze fiabilitatea? Asta este explicatia pentru livrarile intarziate. Prefera sa aiba un castig constant decat unul foarte mare anterior, urmat e o cadere brusca ulterioara (gen modelul sud-coreean). Asta e gandirea.
Asa ca orice investitie intr-un model de WRC si un omolog de strada va solicita mult puterea financiara a companiei, iar asta nu va duce decat la rabat la calitate. Eu nu vreau sa vad asa ceva, si nici tu nu cred ca vrei sa vezi. Impaca-te cu gandul si du-te si ia-ti Subaru sau Mitsu daca vrei asa ceva, ca n-o sa rada nimeni din gasca ta ca ti-ai luat altceva decat Honda.
nu imi place faptul ca are torque steer la motoare puternice. de unde vine si treaba cu RWD. e timpul sa iasa din ice age.honda x 5
"W" stands for Wrong
Amerika ist Wunderbar
Comment
-
Eu te inteleg perfect dixy2k insa si tu trebuie sa intelegi ca asta e filozofia Honda. Poate ca multi dintre noi sunt fani ai acestei marci tocmai din cauza acestei filozofii...fiabile sunt si toyota de exemplu.
Poate ca as pune mai multe intrebari in ceea ce priveste participarea Honda la clasa super2000 unde motorul aspirat si tractiunea fata sunt chiar elemente impuse. Dar daca nici macar acolo, unde sa zicem ca ar fi avut cu ce, Honda nu s-a implicat cum te astepti tu la o participare in WRC unde trebuie practic constrita o masina noua cu specificatiile respective impuse, ceea ce ar duce la un efort financiar imens.
Uita-te si tu ca si Toyota a avut implicatii in WRC si nu stiu eu dar cred ca a reusit si un titlu cu Corolla condusa de Sainz...si tot nu a afectat vanzarile in mod pozitiv in Europa.
In concluzie de ce atat de multi bani aruncati pe fereastra...doar pt prestigiu...n-are rost pt ca Honda este deja un colos de prestigiu.If sex was like FireBlade or S2000 nobody would worry about performance.
2002 Honda CBR 954 RR FireBlade
ex - 1986 Honda MT5
ex - 1997 Honda CBR 900 RR FireBlade
ex - 2001 Honda Civic Type-R
ex - 2007 Honda Jazz
Comment
-
Originally posted by dixy2knu imi place faptul ca are torque steer la motoare puternice. de unde vine si treaba cu RWD. e timpul sa iasa din ice age."Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
"The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett
Comment
-
Guest
Eu te intreb cum de a ajuns Nissan porcarie in offroad, adica genul ala de mers in afara soselei, tu ii tragi cu fiabilitatea. Te-am intrebat eu ceva de fiabilitate?
Mazda 6 MPS a fost creeata cu acelasi gand pe care-l ai tu in cap, sa intre in concurenta cu Sti si Evo. Ca nu vrei tu s-o bagi in aceeasi oala, asta e partea a 2-a.
Eu te intreb de cand au ajuns Infinity/Audi/BMw porcarii la luxury, adica masini de lux cu dotari de lux, tu iar bagi fiabilitatea in fata. De parca toata lumea se uita in topurile gen JDPower cand isi ia masina. Daca era asa, Honda si Lexus aveau 80% din piata mondiala. Dar ma rog....
Lexus este pe toti in orice clasament, corect. Cum e la vanzari in Europa? Se uita cineva la clasamentele astea de aici? Nu prea. Daca tot discutam de succesul in Europa al unui anumit model...
Eu te intreb de cand sunt Mitsu si Subaru porcarii in AWD turbo, tu iar o dai cu fiabilitatea. Omule, tu ori nu ai o perceptie bine definita a realitatii, ori ii dai o conotatie enervant de incapatanata doar pt a-ti sustine un punct de vedere, dar care nu are nici o legatura cu ce se vorbeste. Intrebarea mea era simpla rau de tot: de cand Sti si Evo sunt niste porcarii in clasa lor? Practic, nu au concurenta in clasa lor, daramite sa mai fie si porcarii! Noi aici vorbim de fiabilitate sau de succesul comercial? Ca vad ca pendulezi dintr-o parte in alta, numai sa cazi in picoare ca pisica. Hotaraste-te, pt ca fiabilitatea si succesul comercial NU SUNT legate.
Daca nu vrei sa conduci decat Honda, atunci tb sa accepti filozofia lor si modelele lor actuale si viitoare. Daca ti-ai ales prost marca, asta e. Honda nu merge pe RWD, V8, turbo mare sau altele de genul asta. Impaca-te cu gandul sau gaseste-ti alta marca de admirat.
Tocmai, ca modelele de Civic diferite pe cele 2 continente sunt efectul unui considerent strict comercial. In State nu se vand bine hatch-urile, in Europa nu se vand bine Coupe-urile. Nu uita ca avem si noi aici Sedan-ul.
Plus, in Europa este f apreciat un stil avangardist (vezi Megane).
Comment
-
Originally posted by DelphiOriginally posted by dixy2knu imi place faptul ca are torque steer la motoare puternice. de unde vine si treaba cu RWD. e timpul sa iasa din ice age.
adica daca iei mina de pe volan il vezi cum se roteste la accelerare pentru ca rotile de pe fata nu trag in mod egal. trebuie LSD. Honda nu pune LSD pe multe modele.honda x 5
"W" stands for Wrong
Amerika ist Wunderbar
Comment
-
Originally posted by BogdanCTREu te intreb cum de a ajuns Nissan porcarie in offroad, adica genul ala de mers in afara soselei, tu ii tragi cu fiabilitatea. Te-am intrebat eu ceva de fiabilitate?
tu cind alegi o masina o iei doar pe considerente de performanta intro anume categorie? asa poti sa iei un aro 244. e fenomenal in teren dar nu ajungi cu el acasa de la piata. Nissan e la nivelul europenilor la fiabilitate, un fel de VW japonez. sau renaul ca tot aia e. si la calitatea interiorului lasa foarte mult de dorit.
Mazda 6 MPS a fost creeata cu acelasi gand pe care-l ai tu in cap, sa intre in concurenta cu Sti si Evo. Ca nu vrei tu s-o bagi in aceeasi oala, asta e partea a 2-a.
daca ma uit la marimea masinii si a clasificarii intra la o lalta cu legacy, deci nici pe departe de WRX sau EVO.
Eu te intreb de cand au ajuns Infinity/Audi/BMw porcarii la luxury, adica masini de lux cu dotari de lux, tu iar bagi fiabilitatea in fata.
deci din nou, la o masina de lux de peste 60k nu conteaza ca se strica repede sau nu? asa vau prostit pe voi europenii (englezii si germanii)?
De parca toata lumea se uita in topurile gen JDPower cand isi ia masina. Daca era asa, Honda si Lexus aveau 80% din piata mondiala. Dar ma rog....
Lexus este pe toti in orice clasament, corect. Cum e la vanzari in Europa? Se uita cineva la clasamentele astea de aici? Nu prea. Daca tot discutam de succesul in Europa al unui anumit model...
sa luam in discutie si faptul ca europenii sint extrem de nationalisti? am mai facuto in repetate rinduri cu dovezi clare.
Eu te intreb de cand sunt Mitsu si Subaru porcarii in AWD turbo, tu iar o dai cu fiabilitatea. Omule, tu ori nu ai o perceptie bine definita a realitatii, ori ii dai o conotatie enervant de incapatanata doar pt a-ti sustine un punct de vedere, dar care nu are nici o legatura cu ce se vorbeste. Intrebarea mea era simpla rau de tot: de cand Sti si Evo sunt niste porcarii in clasa lor? Practic, nu au concurenta in clasa lor, daramite sa mai fie si porcarii! Noi aici vorbim de fiabilitate sau de succesul comercial?
tocmai ca nu au concurenta le face sa fie excelente? hahaha bravo!!! deci daca nu mai are nimeni un produs ca al lor automat al lor e cel mai bun. imi place gindirea asta. Mitsubishi are probleme mari de tot de fiabilitate. Subaru incearca sa schimbe imaginea prin a te imbuna cu schimbarea intregului motor in caz ca ceva sa stricat.
Ca vad ca pendulezi dintr-o parte in alta, numai sa cazi in picoare ca pisica. Hotaraste-te, pt ca fiabilitatea si succesul comercial NU SUNT legate.
tu cum consideri ca o masina e buna? design frumos, cai putere multi? vopsea stralucitoare. daca pajero a cistigat citeva competitii in desert il face automat cea mai buna masina in categoria respectiva?
Daca nu vrei sa conduci decat Honda, atunci tb sa accepti filozofia lor si modelele lor actuale si viitoare. Daca ti-ai ales prost marca, asta e. Honda nu merge pe RWD, V8, turbo mare sau altele de genul asta. Impaca-te cu gandul sau gaseste-ti alta marca de admirat.
ramine de vazut treaba asta. cred ca trebuie sa te impaci tu cu gindul ca asa gindire e de trecut.
Tocmai, ca modelele de Civic diferite pe cele 2 continente sunt efectul unui considerent strict comercial. In State nu se vand bine hatch-urile, in Europa nu se vand bine Coupe-urile. Nu uita ca avem si noi aici Sedan-ul.
Plus, in Europa este f apreciat un stil avangardist (vezi Megane).
aia e gindire de faliment.honda x 5
"W" stands for Wrong
Amerika ist Wunderbar
Comment
-
Originally posted by dixy2k[tocmai ca nu au concurenta le face sa fie excelente? hahaha bravo!!! deci daca nu mai are nimeni un produs ca al lor automat al lor e cel mai bun. imi place gindirea asta. Mitsubishi are probleme mari de tot de fiabilitate. Subaru incearca sa schimbe imaginea prin a te imbuna cu schimbarea intregului motor in caz ca ceva sa stricat.
Daca o iei asa, atunci masinile de F1 sunt niste rable groaznice: nu rezista mai mult de 800 km, cauciucurile te tin doar 80 km, nu ai spatiu pentru bagaje si pasageri, ca sa te asezi pe scaun trebuie sa faci acrobatie, consumul este enorm, si mai costa si un carucior de bani :lol: :lol: Sau: ti-ar place sa te duci la serviciu in fiecare zi cu o masina de WRC? Fie ea si Honda :lol: Deci, fiecare masina o compari in cadrul clasei din care face ea parte."Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
"The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett
Comment
-
Guest
Sti si Evo sunt cele mai bune la ce fac pt ca nu prea mai exista modele ca ele, da. Mitsu are probleme cu fiabilitatea, corect, dar ca sport sedan AWD turbo e chiar mai buna decat Subaru, lucru dovedit de X teste pe circuit. Deci nu are nici o legatura fiabilitatea cu succesul ei comercial si cu performantele de care e in stare. De accord?
Europenii sunt nationalisti, corect. Prin rumare, de ce ar fi un succes comercial asa de mare o Honda awd turbo? :lol: Pai de-abia au succes modelele obisnuite, d-apai unul de nisa. Deci sunt 2 afirmatii ale tale care se bat cap in cap.
BMW se strica repede si des, in ultimul timp, corect. Si? Se vinde el mai prost? Dimpotriva. Eu iti expun perceptia cumparatorului european, care nu da 2 bani pe topurile JD Power daca masina respeciva nu are o imagine de marca. Asa si la voi, Honda si Lexus si-au cosntruit din timp o imagine de marca, de-aia sunt si atat de vandute si apreciate. Asa si aici cu VW, BMW, Audi, etc.
Alege subiectul de discutie clar: imagine de marca si succes comercial sau fiabilitate? Sunt niste chestiuni total diferite. Faptul ca un eventual sport sedan Honda turbo AWD ar fi extrem de fiabil nu o face automat succes comercial si nici de imagine. Toyota a prins spilul in Europa, prin urmare a inceput sa fabrice masini aici, fara taxe, si si-a diversificat nivelurile de echipare. A avut de castigat comercial si de pierdut la fiabilitate.
O masina buna este una fiabila, cu motor bun si dotari rezonabile. O masina de mare succes comercial poate sa nu aiba nici una din caracteristicile de mai sus. Exemple sunt cu duiumul la noi: Logan, Clio Symbol, Panda, Kalos, etc. Similar se intampla si in Europa.
Daca vreau un AWD perfromant acolo unde trebuie, da, mi-as lua Nissan din categora off-roader. Sa stii a nu-s chiar atat de slabe la fiabilitate cum crezi tu, iar cu Renault fac doar schimburi de motoare sau au cel mult furnizori comuni pt modelele compacte gen Almera/Megane.
Comment
Comment