Detectoare de radar

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Detectoare de radar

    Ca o completare a topicului referitor la radarele noi, va propun sa dezbatem un pic si pe tema detectoarelor de radar, cam ce modele poseda hondarii, cum se comporta,de unde le-ati luat si cat au costat, ce detector ati dori sa va cumparati sau cu ce detector doriti sa-l schimbati pe cel pe care il aveti, dar si altele functie de ce aspecte ridica forumistii. Bineinteles ca cel mai important este cum se comporta detectorul vostru raportat la radarele noi. Mentionez ca nu incurajez mersul cu viteza pesta limita legala, imi place sa conduc prudent si in siguranta, recomand tuturor sa conduca in acest mod, dar radarele asa zis nedetectabile mi-au aruncat manusa si cand reusesc sa le depistez, ma amuz si consider ca am repurtat o mica victorie. Primul detector a fost un PNI, este un model destul de vechi, este de capatat si nici vorba de performante deosebite. Nu am detectat cu el niciodata un radar nou. In plus piuie de te zapaceste, nu rateaza nimic si au fost momente cand piuia continuu si in zone nelocuite sau netranzitate de masini. Probabil ca detecteaza pasari si insecte. Deci trebuia sa ma reorientez si asta rapid. Visul meu este un Valentine One, dar cum este foarte scump, parca nu as da atitia bani, mai ales pe vremurile astea. Am dat niste anunturi pe net pentru unul sh, dar nici un raspuns pana in prezent. In cele din urma mi-am achizitionat un Beltronics Vector 995 sh cu antena S7, adus din Canada. A costat 350 lei si spre surpriza mea detecteaza tot ce inseamna radar, de la distante foarte mari, de 2-3 km. Pe drumul pe care l-am facut sambata la Constanta a vazut lejer Loganurile MVC in conditiile in care acestea emiteau. Singurul aspect ciudat, pe care l-am dezbatut si pe topicul cu radarele noi, este ca atunci cand m-am intesectat cu un MVC a dat un POP alert urmat de semnal violent in banda Ku. Bodo s-a gandit ca isi facea pregatirea si emite in acel moment in Ku. Personal nu am o explicatie. Una peste alta sunt foarte multumit de detector, nu este Valentine One, dar pana va veni si acesta, Vector 995 este super ok.

  • #2
    daca ti-a dat semnalul instant on de aproape si foarte puternic, se explica alarma falsa in pop si banda gresita.

    Am un Bel RX-65 Pro, luat de la Falcon, de vreun an de zile, si s-a comportat impecabil pana acum. De MCV-uri n-are rost sa zic, ca stim totii cum emit si ca sunt vizibile de la distanta atata timp cat sunt pornite, o sa spun doar ca a detectat fara probleme trafipax speedophot de la ~500m (in continuare mi se pare mult mai periculos decat MCV-urile)
    2006 Accord CL7 2.0 MT

    Comment


    • #3
      Originally posted by cryo View Post
      daca ti-a dat semnalul instant on de aproape si foarte puternic, se explica alarma falsa in pop si banda gresita.
      Initial m-am gandit si eu ca detectorul ar fi putut fi influentat de instant on, dar pop alert-ul a fost cam la 100 m de MVC, detectia in banda Ku a inceput de la 50 m si a tinut cat ne-am intersectat si pana m-am departat la cam 300 m, poate mai mult. In orice caz a fost singura alarma in Ku pe care am inregistrat-o. Se spune despre Vector 995 cu antena S7 ca are si un mare defect: sensibilitate prea mare.

      Comment


      • #4
        am vazut niste teste facute cu un radar si un detector pozitionate foarte aproape, si cam asta era simptomul: gresea banda si mai dadea si pop din cand in cand.

        Nu-i prea sensibil 995-ul cu S7, e 99% identic cu RX65-ul meu, care nu sare calul...
        2006 Accord CL7 2.0 MT

        Comment


        • #5
          Originally posted by cryo View Post
          .

          Nu-i prea sensibil 995-ul cu S7, e 99% identic cu RX65-ul meu, care nu sare calul...
          RX65-ul tau ce antena are, s7 sau m4?

          Comment


          • #6
            Are antena S7 (M4 nu se mai fabrica de mult)
            2006 Accord CL7 2.0 MT

            Comment


            • #7
              Si eu am un Beltronics Vector 995, adus din state la vreo 200$. Pana acum detecteaza de toate, de la MCV uri pana la benzinarii, dar benzinariile sunt mai multe. Persoanelor (mai necunoascatoare) care intreaba ce e ala, le zic ca e un detector de benzinarii . Dar macar cand nu bipaie sunt linistit, cand mai da cate un semnal ma uit la puterea semnalului si decid masurile necesare.
              Be the change you wish to see in the world - Ghandi.
              Accord 2.4MT 2009

              Comment


              • #8
                nu detin astfel de aparat , pentru ca nu prea ii vad rostul din moment ce pe aici radarele sunt avizate cu panou informativ iar cele neavizate zboara si au elice

                ba mai nou , bietii de la Driectia Generala de Trafic , nu mai monteaza radare mobile pe masini ce nu bat la ochi ...pur si simplu se imbraca in civil , aleg o masina/motorizare BUNA si ¨patruleaza¨pe autostrazi provocand.... ¨instante¨ spre bucuria lor , sau alegandu-se cu ceva frane in nas , spre bucuria mea
                Toyboy
                Senior Member
                Last edited by Toyboy; 19-05-10, 01:42.

                Comment


                • #9
                  Cryo,

                  Eu stiu ca este invers. Cand Beltronics a fost preluat de Escort, au scos din fabricatie antenele s7 pentru ca pretul de cost era mai mare si le-au inlocuit cu m4 care sunt mai ieftine.

                  dorindark,

                  Ca sa mai scapi de alarme false poti sa deselectezi din benzi. Spre exemplu banda X. Si poti sa-l setezi sa afiseze frecventa, la noi radarul ar fi in K pe frecventa 24.158.

                  Comment


                  • #10
                    da, probabil le-am incurcat eu si ai tu dreptate... am de-aia mai noua, anyway
                    2006 Accord CL7 2.0 MT

                    Comment


                    • #11
                      sfat prietenesc pastrati detectoarele vechi deoarece masinile vechi de politie vor fi date la sate astfel ... cred ca vor fi radare din 10 in 10 km!

                      pana una alta ... numai drumuri bune!
                      pana una alta... spor in plan si numai bucurii!!!

                      Comment


                      • #12
                        Tocmai spuneam ca n-am avut decat o singura detectie in banda Ku, insa astazi pe centura Bucurestiului, chiar la intresectia de la Domnesti, 995 a dat alta alarma in Ku. Initial m-am gandit ca este statia tir-lui din fata mea, dar nu cred pentru ca rulat tot drumul in fata mea si nu s-a intamplat nimic. Frecventa a fost 13400 daca am retinut bine. Intrebarea este ce ar putea emite in banda Ku la noi, ca radar nu este?

                        Comment


                        • #13
                          X e dezactivata de mult, din pacate benzinariile sunt in K.
                          Be the change you wish to see in the world - Ghandi.
                          Accord 2.4MT 2009

                          Comment


                          • #14
                            Corect, dar frecventa in K pentru radar este 24 158 si poti sa-i dai mute.

                            Comment


                            • #15
                              nu te baza pe frecventa aia. Asa eram si eu incantat ca pot sa le deosebesc care-i radar si care nu, si apoi am vazut ca realitatea e alta. La cat de decalibrate sunt radarele noastre, frecventa pe care "lovesc" variaza mult fata de cea standard.
                              Aveam la un moment dat o lista cu tipurile de radar de la noi si frecventele pe care opereaza (luata de pe un topic foarte interesant de pe softpedia), si imi notam radarele intalnite si frecventele pe care lucrau efectiv. Concluzia - am renuntat la tech display, valorile reale difereau foarte mult de ce ar fi trebuit sa fie, nu te poti baza doar pe acest lucru pentru a elimina alarmele false.
                              2006 Accord CL7 2.0 MT

                              Comment

                              Working...
                              X