Leasing 3.5% prin UniCredit. Nelamuriri

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Leasing 3.5% prin UniCredit. Nelamuriri

Salut,

Am si eu o intrebare, daca cineva de pe aici a achizitionat Accord prin promotia de leasing de la Unicredit cu 3.5% dobanda.

Vreau si eu sa stiu, daca imi poate explica cineva, cum se recalculeaza dobanda in functie de EURIBOR 3 MONTHS. Nu am nicio treaba cu sistemul bancar si nu prea inteleg aceste chestiuni. In contract nu este stipulat foarte clar acest lucru si de aceea vreau sa va intreb pe voi care e treaba legata de aceasta promotie si daca poate sa imi spuna cineva cum a variat dobanda in cazul unui contract care este deja in derulare.

Exista vreo modalitate de calcul fixa pe baza careia se ajusteaza dobanda?

Multumesc,

Andrei

Dar de ce nu ceri finantatorului sa-ti explice in detaliu? Nu cred ca altcineva poate sa o faca mai bine.
    Accord 2009 2.4 M/T White Pearl ex Accord 2009 2.4 A/t Black Pearl
    http://www.hondafan.ro/forum/album.php?albumid=193

Comment

Salut,

Le-am cerut sa-mi explice in detaliu, dar m-au facut varza, n-am inteles nimic. Plus ca nu cred ca au interesul sa-mi dea toate informatiile atat timp cat nici macar in contracte nu au scris nimic concret. Am mai avut surprize neplacute cu leasinguri si acuma suflu si in iaurt.

Andrei

Comment

Vad ca esti din Iasi, stiu ca la ATI aveau o oferta foarte bune de finantare cu cei de la VBL eu pana acum n-am avut nicio problema cu ei (sper nici in viitor )
        '09 Audi A6, 2.0, A/T, Grey
        Fosta:
        '08 Honda Civic Sedan 1.8 M/T, Taffeta White
        Javascript motherfucker in Iasi?
        http://hondafan.etp.ro/gallery/v/andrei_r/

Comment

Salut. Incerc sa fac eu putina lumina, din ce mai stiu.
          EURIBOR=EURo Inter Bank Offered Rate, indicator ce reprezinta media dobanzilor oferite la imprumuturile intre banci pe piata Euro.
          In cazul tau, EURIBOR 3M (asa scrie si in contract, nu?), adica rata dobanzii revizuibila la 3 luni pe baza indicatorului de la o data anume a lunii, ceea ce inseamna ca din 3 in 3 luni compania de leasing iti calculeaza rata folosind indicatorul din ziua respectiva plus marja, ajustand dobanda in functie de indicator. Graficul initial care ti s-a oferit se modifica o data la 3 luni datorita modificarii ratei de dobanda aplicabila leasingului, deci acum ai o dobanda, dupa 3 luni alta, samd, in functie de modificarea indicatorului. E valabil pt orice indicator EURIBOR, fie ca e la 1 luna, la 3, la 6, etc.
          In mod normal, tu vei primi factura in lei, iar eventualele diferente de dobanda, in plus sau in minus, le primesti separat.
          ATENTIE! In contract tb sa scrie ca rata se va modifica in functie de cresterea sau SCADEREA indicelui EURIBOR. Daca scrie "se modifica in cazul in care creste" si nu zice nimic de scadere, atunci puteti sa reclamati asta.
          Sper ca s-a inteles.
          Daca am zis ceva gresit, un tras de maneca e binevenit.

Comment

Salut,

Da e un pic mai multe lumina. Dar mai am o intrebare... Marja respectiva nu e trecuta in contract. Din cate am inteles, se calculeaza, scazand la momentul semnarii contractului, din dobanda propusa (in cazul meu 3.5 %) valoarea euribor. (in momentul de fata 0.66). Deci 3.5 - 0.66 = 2.84. Deci 2.84 e marja?

La trei luni, ei verifica euriborul si il aduna cu 2.84, rezultand dobanda.

Asa e sau nu prea?

Comment

Din ce stiu, se scade sau se creste in fc de dobanda la semnare, adica 3,5%, nu din ultima dobanda. Depinde de ce e specificat in contract.

Comment

cel mai bine e sa fie specificat clar in contract modul de calcul al dobanzii curente functie de indicele Euribor Xm si intervalul la care se modifica dobanda curenta. De ex DC=M+E3M unde DC dobanda curenta, M=marja bancii si E3M=indicele Euribor3M si modificarea se opereaza la 3 luni. daca nu specifica atat de clar, au loc de manevre

Cere-le un model de contract, din cate stiu sunt obligati de BNR sa ti-l ofere pentru studiu cu ceva timp inainte de a-l semna.

Comment

Ca sa fie clar, ar trebui sa fie fixa in contract. Ceva de genulul euribor 3M + x%. Astfel stii la ce sa te astepti.

Daca scrie doar "creste sau scade in functie de EURIBOR" te poti astepta la ORICAT. Te poti trezi cu ceva de genu: pentru ca a crescut euriborul, v-am marit dobanda cu 6-7%....

Si mai e un lucru destul de important. Cere si DAE (dobanda anuala efectiva). Eu am avut neplacerea sa vad la RCI (Renault Leasing) ca aveau afisate niste dobanzi incredibile (chiar si 0% dar cele mai mari erau tot asa, pana in 5%) dar cand am cerut sa-mi spuna DAE am ramas masca: 17,5% in EURO !!!!

La fel am patit si la o alta firma (nu mai tin minte exact care). Am cerut o calculatie si sa mi se specifice si DAE. Diferente MARI. DAE practic dubla dobanda afisata si era pe la 14.9% iar in rata lunara aparea un comision destul de mare si constant pe toata durata ratelor...

Comment

E stilul celor de la Unicredit sa te jegmaneasca de bani. Recomand o alta companie de leasing, incearca VBL.
                    Cresteri de putere Honda motorizari benzina si diesel.
                    Civic TypeR FK2 '16 Milano Red | Jazz '05

ex - Accord '06 CN1 |ex - Accord '02 Type-R | ex -CRX '92 DelSol VTI | ex - Accord '09 Tourer | ex - Type-R '07 Milano Red | ex - Honda S2000
                    ex. Mitsubishi '12 EVOLUTION X TC-SST | ex. Mitsubishi '12 EVOLUTION X GSR | ex. Type-R '07 Time Attack car | ex. BMW '07 X3 X-Drive 35d

Comment

Originally posted by Doc View Post
                      E stilul celor de la Unicredit sa te jegmaneasca de bani. Recomand o alta companie de leasing, incearca VBL.
                      Decat VBL, mai bine Unicredit, crede-ma ce-ti spun.

Comment

Pana acum nicio problema cu VBL, deci n-am ce sa reprosez la adresa lor. De la dosarul de finantare pana la derularea contractului si plata facturilor totul a fost OK. Chiar nu am de ce sa ma plang, raspund la telefoane cand ii sun, se misca repede cu orice hartie pe care le-am cerut-o atunci cand am avut nevoie.

ex - Accord '06 CN1 |ex - Accord '02 Type-R | ex -CRX '92 DelSol VTI | ex - Accord '09 Tourer | ex - Type-R '07 Milano Red | ex - Honda S2000
                        ex. Mitsubishi '12 EVOLUTION X TC-SST | ex. Mitsubishi '12 EVOLUTION X GSR | ex. Type-R '07 Time Attack car | ex. BMW '07 X3 X-Drive 35d

Comment

topic mutat
                          '08 Civic 5D 1,8 Sport Champagne Silver: Vicky

sigpic

Comment

Originally posted by Doc View Post
                            Pana acum nicio problema cu VBL, deci n-am ce sa reprosez la adresa lor. De la dosarul de finantare pana la derularea contractului si plata facturilor totul a fost OK. Chiar nu am de ce sa ma plang, raspund la telefoane cand ii sun, se misca repede cu orice hartie pe care le-am cerut-o atunci cand am avut nevoie.
                            Nu pot sa zic decat ca esti un norocos. Cand eram dealer, se miscau precum melcul in reluare. Dupa vreo 2-3 faze, dintre care una cu clientul pus pe drumuri aiurea, mi s-a acrit de ei si nu i-am mai recomandat. Oi fi nimerit eu angajati incapabili, dar parca prea de fiecare data...

Comment

De atunci cred ca s-au schimbat lucrurile, unele companii au dat faliment altele si-au schimbat numele ca sa-si piarda urma. La VBL am acum 3 masini pe leasing si totul functioneaza, poate de cand au contract cu Honda si ofera varianta de finantare cu 3.5% dobanda sa mearga totul uns.

Comment

Working...
                              X