Lexus IS220d

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Lexus IS220d

Va salut,

Am deschis acest topic in ideea ca cineva ar putea sa imi dea ceva sfaturi/ referinte legate de masina din titlu.

Pe scurt, mi s-a facut o propunere sa cumpar un Lexus IS220d din dec. 2008, cu 70.000 km la bord si cutie manuala. In mod normal m-as feri de masini SH, dar aici provenienta este verificata, am incredere in vanzator (singurul proprietar), pretul este bun.

Masina vine in ehiparea Luxury (include cam tot ce se poate).

Am fost la un test drive si am urmatoarele remarci (majoritatea vis-a-vis Accordul 2.0 LS din 2007 pe care il detin):

(+)

- gama lux, diferenta mare intre Accord si Lexus la interior - eu am si echiparea Confort la Accord.
    - tractiunea spate, desi nu se simte ca la BMW.
    - ai o senzatie aparte in masina, te simti intr-un anumit fel - aici poate e si vina mea, de multi ani imi face cu ochiul acest model.
    - confort excelent, nu simti deloc viteza si nici denivelari etc.
    - dotari foarte bune: scaune piele incalzite si ventilate, memorii inclusiv la scaun pasager, oglinzi si volan, navigatie cu DVD player + magazie DVD + HDD, camera mers spate, sistem de sunet 15 dif Mark Levinson, perdeluta electrica spate, keyless entry, senzori ploaie lumini, bi-xenon adaptiv etc etc etc.
    - cuplu motor 400 NM
    - nu am sesizat probleme tehnice si conjuctura ma face sa am si incredere in vanzator.
    - service doar la Lexus Romania

(-)

- vandut fiind masinilor pe benzina, nu mi-a placut motorul: este neliniar, are lag si nu pare sa iti dea voie sa te joci cu el - aici cred ca e si o problema de obisnuinta
    - cutia are rapoarte nasoale, mi se par ciudate treptele 1-3 si nu imi place nici cum intra in viteze (cursa lunga, imprecisa).
    - franele sunt la fel de "bune" ca cele stock de la Accord. Dupa ce am inlocuit la Accord cu EBC TurboGroove, vad masinile cum era a mea acum 6 luni cu alti ochi. In concluzie, sunt slabe.
    - pare lenta, poate si pentru ca nu simti deloc viteza si ti se intampla sa te uiti in bord sa vezi ca ai 100 kmh.
    - spatiu interior mult mai mic decat la Accord.
    - intretinere mult mai costisitoare, in special CASCO.
    - per total masina arata bine, dar e nevoie de un polish, jante revopsite si interior curatat ca lumea.

Per total mi se pare un deal bun si o masina superba din multe puncte de vedere, nu intru in amanunte.

Ma tin pe loc numeroasele review-uri negative la adresa motorului si a cutiei (si eu zic ca au dreptate), dar si comentariile legate de fiabilitatea motorului! Este primul si probabil singurul Lexus motorina, motorul fiind imprumutat de la Toyota - D4D CAT de 2.2 si 177 cai/ 400 NM.

Am inteles ca sunt numeroase probleme cu EGR, filtru particule, catalizatoare si mai rar chiulasa... Deci chestii scumpe... Masina a iesit din garantie, dar am inteles ca pentru problemele cunoscute, daca reviziile au fost facute doar la Lexus Ro, se poate cere inlocuire si in afara garantiei... Acum aici e loterie, asta mi-a zis un dealer, dar nu stiu daca sa il cred sau nu...

In final, intrebarea este, se merita oare sa vand Accordul (care mi-e drag de mor si in care am investit de curand si destul de multi bani in frane si cauciucuri), sa mai pun niste bani si sa iau aceasta masina? Mentionez ca Accordul inca merge brici, dupa 6 ani si jumatate.

Ati avut/ ati condus/ ati auzit opinii despre IS 220d? Dar despre acest motor de Toyota D4D CAT?

Multumesc!
    '02 Accord Type-R CH1 / '07 Accord CL7 Elegance / ex '10 Civic Type-R FN2 LSD / ex '14 C Coupe AMG

Nu știu cāt e de adevărat, dar parcă la motorul ăsta nu se poate anula DPF, deci mare grijă.
    Maşina e frumoasă, dar dacă merită sau nu trecerea de la Accord, doar tu știi, funcţie de așteptările tale. O maşină se cumpără şi cu inima, nu doar prin prisma banilor/tehnicii.

Eu de exemplu nu m-aş īmpăca cu spațiul mai mic. Aceeași problemă am avut-o cu un A4.
    -------------------
    There is no point of having if you can't share.

Comment

Eu am condus ambele masini de care vorbesti tu. Mie combinatia aceea de pe lexus diesel+manuala mi se pare foarte nereusita. Inteleg de ce te atrage restul. Feeling-ul inauntru e de masina premium. Foarte foarte fain. Dar e una din putinele masini la care am avut nevoie de timp de acomodare foarte mare mai ales la incercarea de a conduce mai alert. De multe ori nu dibuiam viteza corecta mai ales la retrogradari. Dar, sigur, cu asa ceva te obisnuiesti.

Pentru mine spatiul interior din is e un fel de bataie de joc. In varianta cu trapa eu stau cu capul in tavan.

Nu in ultimul rand eu as tine cont de faptul ca e o masina premium: badge premium inseamna ca totul legat de intretinere sau reparatie la ea e ceva mai scump. Daca crapa ceva important la eu te arde sa o repari. De motor nu am citit chestii naspa in plus fata de cele standard specifice diesel-urilor. De cutie insa am auzit vreo trei povesti nasoale. Doua din service. Una de la un posesor.
      "Ethics. That's always so inconvenient."
      Cal Lightman

Comment

Eu am avut masina in aceasta echipare, daca imi amintesc bine era chiar primul Lexus diesel inmatriculat in Romania.Am vandut-o la 50.000 km si nu am avut nici o problema cu ea. A fost o rechemare in service pentru o problema la cutia de viteze dar nimic deosebit. Din punctual de vedere al spatiului, senzatia pe care o ai cand stai la volan este ca si cum ai fi imbracat un sacou cu un numar mai mic: intri in el dar nu poti sa misti mainile in voie. Eu cred ca au vrut sa creeze o ambianta sportive dar au exagerat un pic. In spate, spatial este la fel ca in accord: sezutul banchetei fiind lung, spatiul la picioare pare mic, Ca si finisare este peste BMW-Mercedes iar dotarile sunt foarte bune. Climatizarea in scaune, de exemplu, este o raritate inclusiv la masini mult mai scumpe si e extrordinara vara. Un punct negativ a fost consumul in oras: ajungea parca pe la 13%, nu mai stiu exact dar se apropia destul de mult de cel de la Land Cruiser. Nu stiu daca la toate este la fel. O mare bila alba pentru sistemul integrat de stabilitate(nu mai stiu cum il denumesc ei) si care vine standard numai aceasta echipare. Nu am avut nici o problema iarna desi masina are propulsie si nu tractiune.Din punctual de vedere al intretinerii, costurile nu sunt exagerate , apropiate de cele de la Honda.
        ,,A life spent making mistakes is not only more honorable, but more useful than a life spent doing nothing" G.B.Shaw

Comment

Taica-miu are un Avensis D-CAT 177 cai cu echiparea de top cumparata prin 2009-2010 de noua. Acum are daca nu ma insel ~50.000 km. Masina consider ca este exploatata corect (schimbata treapta de viteza la 1700 - 1800rot/min cand motorul e rece si la 2500 - 3000 rot/min cand motorul e cald) si nu are nici cea mai mica problema. Reviziile le-am facut personal la reprezentanta si pot impartasi urmatoarele impresii:

- atat la reprezentanta Toyo Motors de pe cheiul Dambovitei cat si la cea mai sus de Udristei nu e aceeasi atmosfera de la Asko/Carpati. Ma refer sa iti ia masina dupa care sa vina omul sa te duca la masina sa iti prezinte problema / rezolvarea acesteia. Oamenii de acolo vin sa iti ia masina si ti-o inapoiaza cand este reparata (bineinteles ca ai geam cu vizibilitate f buna asupra masinii).
          - cand vine vb de consumabile, reprezentanta Toyota nu are piese cu mult mai scumpe decat Honda. Compar aici cu Civicul meu. Ma astept la Acord sa fie preturi asemanatoare. Sa nu uitam ca e Avensis si nu IS
          - consider ca motorul nu e puturos deloc. Masina este probabil orientata mai mult catre segmentul business asa ca suspensia este setata sa nu te zguduie cand treci peste fiecare "moneda". De asemenea masina este bine antifonata si motorul nu se prea aude. Pierzi sentimentul ca motorul este langa tine pe scaunul din dreapta si cere ture. Daca stai cu ochii pe vitezometru si cu acceleratia in podea observi ca viteza ta iese destul de repede din granitele impuse de lege.
          - opinia unui mecanic de la Toyo era ca D4D e mai putin fiabil decat D-CAT. D4D este motorul de duzina pe cand D-CAT este motorul "special" facut pt modele high end si pt divizia de lux. Concluzia lui ... platesti mai mult si primesti componente "premium".
          - partea de tinichigerie/vopsitorie este ireprosabila la Toyota. Masina are casco si a vazut cateva elemente vopsite. De fiecare data a iesit impecabila de acolo.

Nu am mers cu Lexus IS dar daca masina reuseste sa schimbe sentimentul de masina "famistului" pe care il resimti in Avensis cu ceva mai "tineresc" si daca cel care a avut Lexus-ul inainte intr-adevar si-a permis un Lexus eu sunt de parere ca nu vei regreta schimbul Acord - IS220

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
          Ex: Honda Civic 1.8 i-VTEC

Comment

Multumesc pentru raspunsuri! Am sa incerc sa raspund si eu mai departe:

@BlackMagic: Pentru mine spatiul nu este o problema momentan. Tinand cont ca motorul nu se poate "Chip-ui" este foarte probabil sa nu se poata anula nici DPF. Dar mie personal oricum mi s-ar fi parut aiurea sa il anulez... Asa daca ai problema cu CAT il dai jos, daca nu mai merge navigatia, nu o mai folosesti etc. Normal mi se pare sa nu se strice, ca de aceea e Lexus, Honda etc... Poate sunt idealist acum, dar la cat de fiabil a fost Accord-ul, asa m-am invatat.

Legat de problemele "cunoscute" (chiulasa, EGR, DPF, CAT), ele au aparut doar pe anumite coduri de motor, eu personal am vazut ca se plang numai posesorii de 2005-2007. Sper ca la finalul lui 2008 sa fi reusit sa elimine problemele... Totusi, la capitolul service Lexus e genial, in Marea Britanie cel putin, pentru masinile care au avut istoric de reparatii numai la Lexus (cum este si masina in discutie), garantia pentru aceste componente faulty s-a prelungit automat de la 3 la 7 ani sau 110.000 mile. EU zic ca e ok. Sper sa se aplice si in Romania (neoficial asa am inteles de la cineva de la reprezentanta) si atunci am scapat: mai am 2 ani de garantie si timp sa ma hotarasc.

@Turkish: IS220d Luxury 2008 nu are trapa, e poate o chestie care lipseste nejustificat. Poate de aceea mie mi s-a parut confortabila si ok in fata, desi simti ca te strange un pic. Eu am 1.88 si 100+ kg (sportiv), dar nu am dat cu capul in tavan si m-am simtit ca acasa in masina. In spate din pacate e alta discutie, greu de crezut ca mai poate sta cineva in spatele meu...

Cu diesel+manual sper sa ma obisnuiesc iar probleme de fiabilitate majore sa nu am (iar daca apar din cele cunoscute sa se aplice regula din UK, vezi mai sus).

@GabrielB: Consumul exagerat am inteles ca ar fi dat tot de valva EGR, acum iti zic ce am citit de forumuri. Spre exemplu cea in discutie avea de la plin o medie de 8.5% (jumatate in oras, jumatate in afara zicea proprietarul) si mi-a aratat un 9.5% pe timpul testului, plimbandu-ma 10-15 min pe Victoriei/ Magheru in aglomeratie (era pranz) si accelerand puternic unde aveam loc.

Mentionez ca masina in discutie nu a avut nicio problema tehnica pana la 70.000 km, numai revizii s-au efectuat. E drept ca proprietarul mi-a lasat impresia ca a avut grija de ea.

@Punk: E din multe puncte de vedere peste Accord. Filtreaza senzational orice denivelare etc, cu toate ca la viteze mici mi s-a parut cam zgomotoasa suspensia. Nemultumirile mele legate de motor vin probabil si din obisnuinta mea pe benzina + MT de mare angajament. Va trebui sa ma obisnuiesc cu IS-ul daca il cumpar. Intr-adevar un IS250 cu V6 benzina si automata era probabil mult mai potrivit (dupa cum spune si Turkish), dar deja vb de alte costuri de ownership per total...

Ca un familist nu ai cum sa te simti in IS, in primul rand pentru ca e mica in interior... ) Apoi arata foarte sportish afara si plina de gadget-uri care pe mine numai cu gandul la familie nu ma duc. Din acest punct de vedere, este clar altceva fata de Avensis.

Astept opinii in continuare.
            '02 Accord Type-R CH1 / '07 Accord CL7 Elegance / ex '10 Civic Type-R FN2 LSD / ex '14 C Coupe AMG

Comment

Nu am mers cu IS220d pana acum, dar am mers cu Avensis si nu mi s-a parut deloc puturos diesel-ul de 2.2. Are cuplu suficient si e silentios (in masina nu se aude, cel putin la mersul in oras cu muzica la un nivel decent) - cum au spus si colegii mai sus, daca te dai la ea, s-ar putea sa ajungi destul de repede la 150-180 km/h. Am patit treaba asta acum vreo 4 ani, mergand cu un amic pe autostrada cu Avensis-ul de care vorbeam - vorba, vorba, la un moment dat ma uit pe vitezometru si trecuse binisor de 180, in conditiile in care in capul meu aveam impresia ca am 130-140km/h.
              Din punct de vedere estetic, mi se pare chiar o masina eleganta - spun asta deoarece am in zona in care locuiesc 2 exemplare si trec pe langa ele aproape zilnic - dar asta e o chestiune de gusturi. Dotarile sunt suficiente la echiparea despre care vorbesti. Depinde acum si de pretul cerut de catre proprietar. Restul, polish, curatare, etc sunt chestii pe care le faci la (aproape) orice masina pe care o cumperi SH.
              Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...

http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/Andrei+V/

Comment

La un moment dat ma batea gandul si pe mine la o asemenea schimbare dar mi am amintit ca prin 2007 vara, aveam avensis, in toamna am cumparat accord-ul, am facut un drive test cu un IS 2500 benzina automata, nu m-a entuziasmat in mod profond, adica in acest moment nu as schimba accord-ul meu ( bine e si 2.4 si manual) cu lexus is nici macar 2.5. La tine e altceva fiind 2.0 accord-ul si prima echipare. Acum fiecare cu gusturile si parerea lui ! Eu daca as in fi in locul tau m-as gandi la un 2.4 accord type s ceva in gen si ti da mai multa " viata" decat un 2.2 lexus de 177 hp cu un consum oarecum mare... Asta e parerea mea pe care o semnez si o sustin !
                Honda Accord Type S 2.4 190 CP, Touareg 3.0 V6 240 CP
                epitesti.ro
                anunturi.epitesti.ro

Comment

am unul in familie, dupa ce a fost achizitionat a aparut problema cu chiulasa, care a fost remediata de casa total gratuit chiar daca masina era iesita din garantie.
                  masina are in jur de 300.000km si inafara de infundarea DPF-lui din cauza folosirii unui ulei necorespunzator, a mai picat compresorul AC si cd player-ul care a facut figuri dar si-a revenit. In rest tinuta de drum este excelenta, motorul un pic puturos in primele trepte daca nu esti obisnuit, in rest ok.
                  Nu pot face comparatie decat cu ultimul model de Accord benzina care mi-a placut la spatiu interior si cam atat.

Comment

Dat fiind ca ziceti ca Lexusul sta asa bine la capitolul antofonare si filtrare a denivelarilor, eu l-as lua la o tura pe Cheia si apoi pe Transalpina sau Transfagarasan. Si daca imi provoaca macar aproape acelasi ranjet ca in Honda (Civic in cazul meu), probabil ca as face pasul.
                    Asa iti vei da seama cat de prietene iti vor fi directia, suspensia, sasiul si cutia de viteze (punctele forte de la orice Honda) .
                    "Liniutele sunt pentru masini rapide, curbele sunt pentru soferi rapizi" - un film

'08 Civic Sedan ES 1.8 M/T Neutron Blue

Comment

@Wagner: Voi face un test mai lung cu masina, sa vad exact cat de ok e motorul, inclusiv pe DNuri, Autostrazi etc. In felul asta o sa vad exact si cat consuma. La capitolul design mi se pare exceptionala, mult peste orice seria 3 & Co.

@SORIN: Mie mi se pare o masina cel putin interesanta acest IS, dar asa cum am zis, o sa imi ia ceva timp sa ma obisnuiesc cu motorul si cutia. Sincer mai am un Ford in casa si decat sa iau un Accord bun la toate (2.4 TypeS manual), prefer sa iau acest IS elegant, premium si plin de optiuni si cu un consum decent si sa schimb Ford-ul cu o masina sport pur sange - Z4, S2000 etc. Asta ramane de vazut, dar la momentul actual asta e opinia mea. Am avut Accord CL7 6 ani si jumatate si nu l-as schimba cu aceeasi generatie de Accord de plictiseala, nu de altceva. Mi se pare neproductiv. Accordul nou nu ma atrage prea mult...

@Toyboy: Din ce an e masina? Intreb pentru ca vreau sa aflu daca se confirma ca motoarele cu probleme au fost cele 2005-2007. Incerc sa ma linistesc eu pe mine. In rest, e bine ca nu ai avut probleme aproape deloc, asta spune multe despre masina, pana la urma la 300k km poti sa spui cu adevarat daca o masina e fiabila sau nu.

@Octi B: Nu cred ca va fi la fel de OK ca senzatie precum Accord-ul, in special datorita motorului si suspensiei mult mai confortabile. Cred ca masina sta foarte bine pe curbe, dar nu iti transmite asta la fel cum o face Accord-ul. La fel si motorul, e departe de liniaritatea si elasticitatea K20-ului... Totusi nu cred ca mai caut asta. Multi dintre voi (cei mai vechi) ma stiti de cand scriam pe aici de nebun (2007-2009) si stiti ca nu voiam altceva decat sportivitatea. Au cam trecut vremurile alea, imi doresc un altfel de compromis. Daca voi simti nevoia, imi voi lua un roadster cabrio si am impacat si capra si varza.

Accord-ul/Civic-ul sunt super masini, doar ca au si ele limitari. Parca cand pui 4 oameni in masina si dai drumul la aer, nu mai e asa sprintena masina la drum lung... Cam tragi de ea. Cu totul alta e situatia in IS220d, cand la 150 kmh ai 2000 rpm in treapta 6 si e gata sa atace cu 400 NM cand apesi pedala. Sincer!

Iar legat de ce ziceai de punctele forte la Honda, iti dau dreptate doar la directie si cutie, restul sunt discutabile destul de mult. Primele 2 insa sunt intr-adevar excelente!

Comment

masina este din 2006, si la cat de neintretinuta a fost si este in continuare ( piele netratata, consumabile de 2 lei ) etc interiorul si mecanica cat si tinuta de drum se prezinta excelent.
                        Din cate am vazut e un motor care in primele trepte ii place sa fie turat, Mark Levison-ul se aude fin, presurile crem in cazul meu, tin la murdaria de aici si sunt usor de spalat, keyless-ul poate sa iti fie dezactivat in preajma unitatilor de stat importante sau sediilor de politie/armata.

in rest omu foarte multumit de masina !
                        Toyboy
                        Senior Member
                        Last edited by Toyboy; 04-08-13, 03:09.

Comment

Merci de info!

O sa o conduc mai mult si vom vedea atunci ce si cum. Pentru o verificare atenta banuiesc ca trebuie sa ma adresez unui service Lexus, corect?

Comment

Inainte sa cumpar Accordul, o cunostinta mi-a propus sa imi vinde IS220d-ul Luxury. Prim proprietar, 130.000km, motorul schimbat la 90.000km @ Lexus Budapesta. Am inceput sa ma informez mai profund, si am vazut multe anunturi cu motorul schimbat. Suna rau. OK, hai sa vedem consumul. Acel motor 2.2 e foarte reusit pe Toyota, dar pe IS consuma foarte mult. Teoretic e mai rentabil sa iti iei benzinar de IS250 ca se apropie la consum (mi greu sa cred post-urile care spun ca IS220d consuma mai mult ca IS250). Just my 2 cents, eu am mers pe CU1 Executive si nu regret

Comment

Si la noi pe autovit este un is220 cu motorul schimbat; sincer dupa ce am citit thread-ul asta ma cam bate gandul si pe mine sa schimb cl7 cu un is250. As alege varianta pe benzina pentru cutia automata, care nu e prezenta pe diesel din ce am vazut.

@Xander: ai reusit sa conduci masina? sunt curios de parerea ta despre spatiul interior si comfort la drum(si eu am 1.90 si 95 kg) si n-as vrea sa fie diferenta mare fata de cl7(in care ma simt destul de bine).
                              '07 BMW 330xd A/T
                              ex '07 Accord 2.0 A/T - Executive

Comment

Working...
                              X