´0? Jazz - Apă în locașul rotii de rezervă

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ´0? Jazz - Apă în locașul rotii de rezervă

Salutări fani ai mărcii Honda. Am cumpărat din Germania pentru soție o Honda Jazz cvt. Cât am așteptat sosirea mașinii din Germania am răsfoit postările voastre și știu că am regăsit o problemă cu care ma confrunt și eu, mai ales acum după o săptămână foarte ploioasă, în speță acumularea apei în locașul roții de rezervă. Știu că s-a mai întâlnit problema asta, dar nu mai țin mine care e cauza și cum se poate remedia. La mine se pare că scurgerea provine de undeva din zona ușilor din spate, pe ambele părți.
    hondatu
    Administrator
    Last edited by hondatu; 29-03-21, 19:39.

Aici e explicata problema cu imagini.

http://www.beardmorebros.co.uk/websi...jazz_leak.html

Eu personal am dat o gaura de 6mm undeva sub roata de rezerva ca sa se poata scurge apa.
    Vezi ca atunci cand se aduna multa, la frane, ajunge sub scaunele spate.

Comment

La Accord Cl7, bara spate are pe laterale doua "bolturi" care patrund in caroserie, etansarea fiind prin intermediul unor garnituri de cauciuc. S-a rezolvat de service cu un pic de solutie de etansare .

Comment

de catre service...scuze!

Comment

Originally posted by MarianL View Post
          Salutări fani ai mărcii Honda. Am cumpărat din Germania pentru soție o Honda Jazz cvt. Cât am așteptat sosirea mașinii din Germania am răsfoit postările voastre și știu că am regăsit o problemă cu care ma confrunt și eu, mai ales acum după o săptămână foarte ploioasă, în speță acumularea apei în locașul roții de rezervă. Știu că s-a mai întâlnit problema asta, dar nu mai țin mine care e cauza și cum se poate remedia. La mine se pare că scurgerea provine de undeva din zona ușilor din spate, pe ambele părți.
          Fie flansele amortizor de pe spate cer schimbate, fie masina a fost lovita in spate si reparata prost. Pentru varianta 2 a trebui sa dai bara spate jos si sa siliconezi/etansezi imbinarile verticale exact in dreptul rotii de rezerva.
          Scurgerile in zona usilor sunt posibile dar eu zic ca e imposibil ca acea apa sa ajunga la roata de rezerva deoarece e un prag destul de inalt sub bancheta spate, daca ar fi de la usi ai fi avut cu siguranta mocheta uda.
          InjectoR
          Senior Member
          Last edited by InjectoR; 21-03-21, 16:28.
          Acest fenomen a fost deja observat si studiat de către oamenii de știință si psihologii din Marea Britanie. S-a scris chiar si in Wikipedia".

… Jazz do it ...

Comment

Salut!
            Apa se infiltreaza pe sub cele 2 bandouri de plastic de pe plafon, exact in spate unde se face legătura între plafon si aripa spate.
            Recomand sa verifici intai in partea stângă a mașinii, acolo e buba de obicei. Se împinge bandoul de pe plafon cu mana fata - spate până iese de pe prinderi (nu se rupe nimic, împinge linistit), apoi îl scoti si te uiti in spate la îmbinarea dintre plafon si aripa spate.
            Vei gasi acolo cel mai probabil un mastic fisurat si pe acolo apa intra si se scurge până în portbagaj.
            Dacă nu e pe stânga fisurat masticul de izolatie, poti incerca pe dreapta, insa de obicei pe stânga e problema.
            Poti izola si acoperi fisură cu un silicon de instalații, la mine a funcționat perfect si preventiv, poti da o gaură mica in podeaua de sub roata de rezerva cum a spus si toreadoru, numai ca asigura-te ca o dai exact unde se strânge apa.
            Succes si mai intreaba-ne cand ai nelămuriri!
            Era asa de frig afara, incat atunci cand am vrut sa-l scuip pe unul, i-am infipt un țurțure in gat!

Comment

Originally posted by fbogdan View Post
              poti da o gaura mica in podeaua de sub roata de rezerva cum a spus si toreadoru, numai ca asigura-te ca o dai exact unde se strânge apa.
              ....incredibil, nu stiam ca avem asa multi medici pe forum, {ma refer la faptul ca se propune atenuarea simptomelor si nu rezolvarea cauzei bolii propriu-zise}
              a mai ramas ca cineva sa recomande folosirea unei bile pentru detectarea locului unde se va da gaura.
              PS: nu vreau sa supar pe nimeni, considerati ca am scris in avans pentru 1 aprilie.
              InjectoR
              Senior Member
              Last edited by InjectoR; 22-03-21, 02:52.
              Acest fenomen a fost deja observat si studiat de către oamenii de știință si psihologii din Marea Britanie. S-a scris chiar si in Wikipedia".

… Jazz do it ...

Comment

Nici o supărare, am dat si solutia de rezolvare a problemei, insa poate ceda in timp si te trezesti cu apa in portbagaj din nou.
                Eu mai nou, am găsit apa in fata, sub presul de la șofer. Inca nu m-am edificat pe unde ar putea sa intre, partea din față de la pedale si tentativa aia de rest foot sunt perfect uscate si totusi pare cam prea îmbibată mocheta in partea dinspre scaun, ca sa fie vorba doar de apa scursă de pe pantofi si eventual trecută de marginea covorasului de cauciuc.
                Vreo idee despre unde m-as putea uita?
                Era asa de frig afara, incat atunci cand am vrut sa-l scuip pe unul, i-am infipt un țurțure in gat!

Comment

Originally posted by fbogdan View Post
                  Nici o supărare, am dat si solutia de rezolvare a problemei, insa poate ceda in timp si te trezesti cu apa in portbagaj din nou.
                  Eu mai nou, am găsit apa in fata, sub presul de la șofer. Inca nu m-am edificat pe unde ar putea sa intre, partea din față de la pedale si tentativa aia de rest foot sunt perfect uscate si totusi pare cam prea îmbibată mocheta in partea dinspre scaun, ca sa fie vorba doar de apa scursă de pe pantofi si eventual trecută de marginea covorasului de cauciuc.
                  Vreo idee despre unde m-as putea uita?
                  Sigur, sa-i dai o gaura! , scuze nu m-am putut abtine.

si acum serios, iti dau un exemplu: candva demult am avut o infiltrare de apa in zona usilor spate (careva din ele) am fost la service si mi s-au spus urmatoarele: desteptul care ti-a inlocuit boxele nu a pus la loc/ n-a montat corect acea folie alba de polietilena lipita cu mastic negru de metal sub fata usiii, de aici si mocheta uda.

… Jazz do it ...

Comment

Mulțumesc pentru opinii stimați colegi, din studierea problemei, tind sa-i dau dreptate lui fbogdan și am s-o rezolv în perioada următoare.

Comment

Se poate scoate consum mai mic de atât la Cvt?

Comment

Working...
                      X