Honda Jazz 2012 hybrid

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Honda Jazz 2012 hybrid

  Buna ziua tuturor! Mi-a cazut cu tronc la inima)) Honda Jazz 1.3 2012 hybrid. Cine are asa masina, ar putea sa se expuna? Ce consum are, cum se simte la condus in oras si la drum lung, cit e de eficienta comparativ cu varianta curata Jazz tot acelasi an 1.4 ivtec? Mai multe detalii va rog..
  Multumesc!
  Last edited by fan89; 24-11-20, 10:18.

 • #2
  Salut! Din pacate nu vei primi prea mult ajutor pe acest forum.
  Iti recomand sa citesti forumurile din UK, unde Honda e mult mai populară.
  Eu din ce am citit despre hibridele Honda mai vechi (Jazz si Insight), nu ar fi o mare diferenta intre motorizarile hibrid si cele normale dpdv eficienta / consum.
  Si eu am dorit acest model la un moment dat, īnsă după niste documentari pe forumuri din alte țări, am observat că au ceva probleme si preponderent se rezolva numai la reprezentanta cu niste costuri enorme.
  Una din cele mai mari probleme pe care le-am observat, este ca alternatorul este parte integrată din motorul electric, iar daca vreodata acest alternator se defectează, nu exista piesa ca reper separat sa o poti schimba, ci se schimba un īntreg ansamblu electric, cu niste costuri enorme.
  O alta problema ar fi ca bateria sistemului hibrid nu rezista in timp prea mult, comparānd cu concurenta.
  Se pare ca facelift-ul de la Honda Insight ar fi cele mai fiabile, adică au rezolvat majoritatea problemelor de pe Jazz și Insight (versiunea anterioara), īnsă eficienta lor lasa de dorit, fiind mult sub cifrele obținute de Toyota Prius.
  Doar circuland in oras vei obtine ceva eficienta vs model cu motor normal aspirat.
  Nu prea avem service bun pentru hibride in RO. Există o firmă la Brașov, care fac service pe hibride, dar nu sunt ieftini deloc, nici nu vreau sa ma gandesc cat costa o intervenție mai amplă la reprezentanta.
  Eu zic sa te mai gāndesti, sau mai asteapta 1-2 ani sa vedem cum se comporta noile hibride si poate prinzi una la pret bunicel....parerea mea!
  Baftă!
  Era asa de frig afara, incat atunci cand am vrut sa-l scuip pe unul, i-am infipt un țurțure in gat!

  Comment

  Working...
  X