yobit.net yobit.net hitbtc digifinex fal baktır
Bujii diferite din fabrica - Hondafan

Bujii diferite din fabrica

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Originally posted by nazy View Post
  Domnilor, s-a abordat subiectul bujiilor cu electrod de iridiu. A folosit cineva pana acum? Cum se comporta, care este intervalul de schimb?
  Cel mai important....ce model?
  E foarte delicat subiectul abordat, deoarece pentru jazz-ul GD avem de 8 bujii si nu 4, iar daca ar fi de iridiu ar veni la un pret per bucata de cam 4 ori mai mare,
  o matematica pe termen scurt nu tocmai in avantajul celor pe iridiu.
  Asta inseamna ca intotdeauna se vor gasi cei ce considera ca NU merita.
  Eu am mers 120k km pe GPL cu bujii speciale pentru gpl NGK de iridiu, credeti-ma aratau foaaaarte bine, electrozii intacti, le-am schimbat pentru ca era timpul sa le schimb, cu altele identice desigur.
  Sunt cu ambele mani pentru iridiu, fie ca mergi pe benzina sau pe GPL,...daca e o problema d.p.d.v. financiar 8 bujii pe iridiu macar alea 4 de pe spate sa le puneti pe iridiu, si pentru 100.000 km uitati de ele, cine a mai schimbat bujiile pe Jazz stie cat de dificil se schimba alea de pe spate si mai intelege la ce ma refer.
  Last edited by InjectoR; 21-12-17, 01:45.
  Acest fenomen a fost deja observat si studiat de către oamenii de știință si psihologii din Marea Britanie. S-a scris chiar si in Wikipedia".

  Jazz do it ...

  Comment


  • #32
   +1 @InjectoR si de la mine. Nu le schimb pe toate dar pe alea 4 din spate si eu sunt pentru bujiile cu Iridiu tot pentru fiabilitatea in timp si pentru faptul ca nu te mai chinui sa tot le schimbi in pozitia aia destul de incomoda. Ca sa nu mai spunem ca la regimul ala de functionare bujiile NGK nu rezista la Jazz-ul generatia 02-08 cele 40k km si este recomandat schimbarea lor mai repede de atat.
   Sa auzim de bine.
   ...
   I know nothing about Honda engines, but simply I love it!

   Comment


   • #33
    @InjectoR...multumesc pentru lamuriri. Exact asta imi doream sa aflu, daca un posesor este sau nu multumit de cele cu electrod de iridiu. Ma poti ajuta cu codul exact al celor pe care le folosesti tu?
    Am trecut prin experienta sa-mi caut singur in catalogul online al celor de la Denso. Mi le-a adus un prieten care are si service. Evident ca nu s-au potrivit deloc. Aveau filetul mai lung cu cca 20mm si din acest fapt am inlocuit tot cu bujii obisnuite, fiind presat de timp.
    Astept, cu maxim interes, specificatia NGK daca este posibil.
    Multumesc
    Last edited by nazy; 21-12-17, 23:30.

    Comment


    • #34
     Salut!
     Am gasit si informatii despre bujiile Denso Power IK-20. Ar fi un competitor pentru NGK Iridium. Injector spunea ca simpatizeaza brandul Denso, insa crede ca NGK Iridium sunt totusi mai bune. Ca si pret, Denso Power aunt undeva in jurul a 30 lei/buc, deci sub jumatatea pretului pentru NGK Iridium.

     http://www.autozr1.ro/content/34-dif...-iridium-tough
     Era asa de frig afara, incat atunci cand am vrut sa-l scuip pe unul, i-am infipt un țurțure in gat!

     Comment


     • #35
      Am pus mana pe niste bani gramada si am facut o investitie in bujii NGK Iridium laser speciale pentru Gpl. Cost 504 lei toate 8, comandate de la Autokarma.
      Nu sesizez absolut nici o diferenta intre cele normale si cele Iridium deocamdata.
      Consumul e la fel, acceleratia la fel. Tot am uneori o smucitura atunci cand merg pe Gpl si accelerez. Fenomenul e sporadic, nu constant, preponderent cand motorul e cald, dupa ce am rulat 20-30 min.
      Era asa de frig afara, incat atunci cand am vrut sa-l scuip pe unul, i-am infipt un țurțure in gat!

      Comment

      Working...
      X