Consum real Jazz

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Exista doua standarde la care se calculeaza consumul. Majoritatea constructorilor (si ceea ce vinde la public) urmeaza standardul NEDC fiindca a fost singurul disponibil pana in 2016, care e un test de baza, la o viteza standard, fara punere in sarcina prea tare...ba unii constructori au apelat de-a lungul timpului la tot felul de tertipuri, ajungand chiar si la scoaterea oglinzilor pentru a putea imbunatati aerodinamica.
  Una peste alta, NECD a fost si este criticat si acum, ca fiind un standard nerealist, fiindca graficul arata ca ai multi timpi in viteza de cruise (60 km/h +) si nu reflecta deloc statul de exemplu la un semafor, sau alte aspecte din viata de zi cu zi.

  Apoi exista si standardul WLTP, care calculeaza consumul pe trepte de viteza si care se apropie foarte mult de o exploatare reala, insa nu perfecta. Ca si predecesorul, nici acesta nu pune motorul in sarcina, insa macar se testeaza cu masina normala, fara gauri in caroserie sau mai stiu eu ce.

  Word on the street is that BMW-urile scot niste consumuri pe WLTP atat de mari din cauza indicelui atat de prost al aerodinamicii, incat nu cred ca vor afisa prea curand rezultatele testelor sale... poate doar dupa ce vor reface design-urile modelelor viitoare.

  Comment


  • Update consum Jazz - 188000km
   Drum SV - Bucuresti, 3 persoane + bagaje, mers regulamentar in timpul zilei - consum 4.4l/100km raportat in bord
   Drum Bucuresti - SV, 2 persoane + foarte multe bagaje (masina incarcata full), mers mai agresiv in timpul noptii - consum 5.6l/100km raportat in bord

   PS> masina asta este precum omul care imbatraneste frumos si consuma mai putin
   ...
   I know nothing about Honda engines, but simply I love it!

   Comment


   • Jazz 1 CVT, nu prea merg la consum cu ea, dar la un drum extraurban, mai relaxat așa și fără prea mare încărcătură, am scos un 5.3%, măsurat la pompă.
    De când am montat instalație GPL pe Jazz, nu am mai făcut consumul pe benzină, că foarte rar mai fac plinul. De obicei bag benzină cam la 2 luni de zile , de cate 100 lei, când e pe aproape sa se aprindă becul roșu de la benzină.
    Pe GPL consumul e de ~6-6.5% extraurban, iar urban ~8.5-10%, depinzând mult de condițiile de trafic și greutatea piciorului pe accelerație.
    Era asa de frig afara, incat atunci cand am vrut sa-l scuip pe unul, i-am infipt un țurțure in gat!

    Comment


    • Si eu am un Jazz 1, CVT. Si eu am o instalatie GPL de la BRC. A fost instalata la doua zile dupa ce masina a ajuns la mine. Nu am mers niciodata numai pe benzina si nu pot spune ce consum am dar, pe GPL am un consum mediu de 7.3. Vorbim de consum facut de la gol la gol. Nu reusesc cu dat dracu sa-l scad si asta in conditiile in care merg cca 20%urban si restul extra.

     Comment

     Working...
     X