2019 Honda CR-V Hybrid i-MMD (inteligent Multi-Mode Drive)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Legat de consum pe autostrada poate mai posteaza alti posesori de hybrid. Eu am condus aproape exclusiv in oras momentan. Cand o sa merg mai des afara pot reveni cu date mai exacte

    Comment


    • Originally posted by aurelian.paratu View Post
      La un mers sustinut , gen peste 140 km/h ce consim aveti?
      La 140 km/ ora am in jur de 10 l% afisati .
      La 180 km/ ora am avut 13,5 l % afisati - acum sa nu ma dati la potera ca degeaba, nu era nici o camera pe Autobahn in Cehia( pe anumite portiuni).
      La 100 km/ ora am avut 6 l % afisati
      La 130 km/ ora am avut 6,5- 7 l % afisati
      La 80 km/ ora am avut 5 l % afisati
      La 40-60 km/ ora am avut 2,3 l % afisati in coborare vreo 10- 15 km.
      toti facuti cu 2 persoane si bagaje la greu in portbagaj in modul eco.

      Consumul o ia razna in oras, unde e locul predestinat utilizarii uzuale a hibridei , pentru ca nimeni nu s-a gandit sa faca hybrida ca sa alerge cu ea pe autostrada.

      Comment


      • Din tot ce am citit de hibrid, autonomia electrica este destul de mica 2-3 km. De fapt masina are cele 2 generatoare care o ajuta, dar cred ca o si penalizeaza in acelasi timp( greutate sporita), consum mai mare la viteze mai mari, zgomot mai mare al motorului, plus alte probleme care vor aparea in timp. Este o tehnologie inca noua.

        Comment


        • Autonomia pur electrica e foarte mica. Nu cred ca am mers 1 km full electric. Trebuie sa accelerezi foarte lent ca sa obti acest lucru. Modul ev este pentru mers in coloana la viteze mici sau printre blocuri. Legat de zgomot : hibrodul este exceptional pana la 80 la oras cand ai baterie, extrem de silention, chiar ofera senzatia unei masini electrice. Nu se simte motorul prea mult. Spre deosebire de 1.5t unde cvt-ul se auzea destul de des si chiar la accelerari moderate ( asta ce am putut sesiza la test drive). Pe autostrada e destul de zgomotos atat motorul cat si zgomotul de rulaj si vant. Nu stiu daca e mai zgomotoasa ca 1.5T, dar e clar un aspect negativ. E cat de cat acceptabil dar e punctul slab.

          Comment


          • Originally posted by Florin80 View Post
            Autonomia pur electrica e foarte mica. Nu cred ca am mers 1 km full electric. Trebuie sa accelerezi foarte lent ca sa obti acest lucru. Modul ev este pentru mers in coloana la viteze mici sau printre blocuri.
            Da, cam asa e, pornind de pe loc nici eu n-am ajuns la mai mult de 1km full electric si asta cu baterie 70- 90 % plina. Insa, am pus-o pe EV si cand aveam 90 km- 100 km/ ora si a mers asa multi km. Modulul EV e folosibil la viteze mici sa zicem dar conditia e sa ai la baterie 4- 5 linii. Oricum, degeaba le ai, ca int-un minut sau 30 de secunde mie-mi porneste motorul termic , putin ma intereseaza ca duce curentul la baterie sau la generatoare, consuma benzina ca sa tina masina in stare de utilizare pana la urma aproape ca si o benzinara clasica, ce sa ne mai mintim unii pe altii.
            Cand ma-ntreaba la benzinarie baiatul care face plinul a pompa : cati km mergi cu un plin frate ? si eu raspund cam 500 km frate, asta se stramba si zice ca de ce-ai mai luat-o frate ?

            Comment


            • Apropo, cat ati vazut autonomie in bord cu un plin de benzina?
              eu cel mai mult am vazut 710 km si cel mai putin 600 km cu un plin

              Comment


              • Originally posted by aurelian.paratu View Post
                Apropo, cat ati vazut autonomie in bord cu un plin de benzina?
                eu cel mai mult am vazut 710 km si cel mai putin 600 km cu un plin
                Mie imediat dupa plinul la pompa dupa resetare calculator, imi arata 780 km.

                Comment


                • Originally posted by aurelian.paratu View Post
                  Apropo, cat ati vazut autonomie in bord cu un plin de benzina?
                  eu cel mai mult am vazut 710 km si cel mai putin 600 km cu un plin
                  Si cand se terminau ultimile liniute de la rezervor, ma uitam la km parcursi, se apropiau de 500 km , desi, la-nceput cu rezervor plin , aratau 780 km autonomie.

                  Comment



                  • Si cand se terminau ultimile liniute de la rezervor, ma uitam la km parcursi, se apropiau de 500 km , desi, la-nceput cu rezervor plin , aratau 780 km autonomie.
                    [/QUOTE]

                    Ceva nu se leaga.......la mine se potriveste cu ce arata autonomie cu km efectuati........

                    Comment


                    • Nici la civic 1.5 nu pușcă, cb din experiența arată cu aprox 0.7 l % mai puțin.

                      Comment


                      • Rezervorul este de 57 L, iar cand iti arata range Zero in bord, mai ai cam 4-6 L in rezervor. Eu alimentez mereu in jur de 50 L.
                        Cu un plin fac acuma pe timp de iarna aprox. 700km, iar pe timp de vara 850. Si da, chiar dupa alimentare imi arata putin mai mult fata de cat reusesc efectiv sa fac. De exemplu vara imi arata range aproape 1000km dupa ce fac plinul

                        Consum mediu pe timp de iarna 6%, iar pe timp de vara 5,5%.

                        Comment


                        • Originally posted by scarr View Post
                          Rezervorul este de 57 L, iar cand iti arata range Zero in bord, mai ai cam 4-6 L in rezervor. Eu alimentez mereu in jur de 50 L.
                          Cu un plin fac acuma pe timp de iarna aprox. 700km, iar pe timp de vara 850. Si da, chiar dupa alimentare imi arata putin mai mult fata de cat reusesc efectiv sa fac. De exemplu vara imi arata range aproape 1000km dupa ce fac plinul

                          Consum mediu pe timp de iarna 6%, iar pe timp de vara 5,5%.
                          La Honda CRV Hybrid, vara cu un plin de 50 litri, ca 50 litri intra in rezervor cand se epuizeaza liniutele si sare prima data declansatorul de la pompa, ca sa nu fortez inca cu 1-2 litri suplimentul de benzina la umplere, fac 550-600 km pe economic in orasul Bucuresti in cursul saptamanii, iarna aproximativ 500 km.
                          Afisajul consumului in litri e cu 1-1,5 litri mai mare sau mai corect spus, are rol orientativ fata de realitate, ca degeaba-mi arata consum de 8,2- 8,5 l cand eu stiu cati km parcurg cu 50 litri de benzina.

                          In orice caz, ma duc si dau un anunt in Romania Libera cand voi avea 6 l % in Bucuresti cu masina asta, pana atunci ma duc la Honda sa-ntreb de ce am consum asa mare, ca tot nu gaseste nimeni motivul consumului crescut la masina asta si tot incercand sa vad de ce nu merge bateria cum trebuie, ca sa-mi explic consumul crescut , gasesc explicatii academice la problema, nu prea gasesc solutii , explicatiile nu rezolva problema.
                          Bine-ar fi sa aiba numai masinile voastre consumul asta mic de care vorbiti si sa aiba numai a mea consum crescut, as avea motiv sa stiu ce sa cer, numai ca eu nu cred ca treaba sta asa decat daca masina mea are un defect pe care deocamdata nimeni nu vrea sa-l recunoasca.

                          Ma bucur ca forumul asta e plin de masini perfecte si oameni multumiti de el, insa iata ca mai apar si unii care strica peisajul cu necazul lor dupa ce dau 43000 de euro pe cate-o Honda...

                          Comment


                          • Eu cred ca o medie de 8.5 l in bucuresti este acceptabil. Din ce am vazut posesorii de rav 4 au undeva la 9 in bucuresti consum mediu.

                            Comment


                            • Nu stiu cum sa intre 57 litri....la mine rezervorul este de 50 litri.A mea este ........

                              Comment


                              • In cazul vostru Bucureștiul e de vina. Eu unul sunt mulțumit de consum, însă eu circul in conditii destul de decente, fără aglomerație, nu prea mult in oras, preponderent drum extraurban...deci probabil noi aici comparăm doua extreme, din punct de vedere al regimului de exploatare.

                                Comment

                                Working...
                                X