Baterie CR-V

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #31
  Redresor este foarte bine de luat. Baterie... si pe mine m-a lasat anul trecut, pe baza de pandemie. Am incarcat-o cu redresorul si am mers la reprezentanta si am luat una de acolo. Cam scump - vreo 600 de lei - dar merge ceas. Nici nu stiu ce au pus. Exista firme care vin acasa si o monteaza, dar ce monteaza, am citit numai chestii negative. Asa ca am marcat banul ca sa stau linistit 3-4 ani.
  Ex: CR-V 2,2 Diesel Executive 2012
  Ex: CR-V Elegance WP NAVI 2.0 A/T
  Now: CR-V Elegance e:HEV (hybrid)

  Comment


  • #32
   E bun si redresorul sa fie acolo dar personal l-am considerad inutil in prezent cand sunt magazine auto la toate colturile de strada, inclusiv online care trimit direct acasa. In momentul in care bateria da semne de oboseala consider ca nu mai e cazul sa trag de ea cum faceam pe vremuri cand nu se gaseau asa usor sau datorita mentalitatii vechi de a trage de un lucru pana moare de tot. Prefer pt cazuri de urgenta cand moare subit sa am permanent in portbagaj cabluri sa pot lua curent de la oricine e amabil sa te ajute.

   Comment


   • #33
    Subscriu, redresorul ajuta la prelungirea vietii bateriei - testat practic .
    Daca masina e folosita rar sau pe distante scurte, bateria va sta mai mult descarcata si se va sulfata. Se recomanda sa fie incarcata periodic.
    Au evoluat redresoarele, acum sunt cat un incarcator de laptop. CTEK e una din marcile bune. Am asa ceva si are
    - diferite moduri de incarcare(adpteaza curentul in functie de starea bateriei, cat de incarcata este)
    - mod desulfatare
    - moduri de diagnoza baterie (curent, capacitate de incarcare) si diagnoza alternator
    O astfel de jucarie costa aprox 100 euro si va scuteste de plimbari/timp pierdut pe la serviceuri pentru o banala diagnoza/incarcare. Plus prelungeste viata bateriei si te previne cand bateria e pe duca(asa eviti surprize surprize ).
    Pentru ceva mai mult sunt modele mai avansate, care alimenteaza masina suficient cat sa schimbi bateria(fara sa reprogramezi masina), sau curent si mai mare sa pornesti masina...

    Am avut pe BMW baterie AGM si chiar sever neglijata(primele 2 ierni a stat aproape descarcata) tot a tinut 4 ani. Din cate am citit bateriile AGM tin mai multe cicluri de incarcare, isi pastreaza capacitatea mai bine in conditii de descarcare prelungita. Problema e ca sunt duble ca pret fata de cele clasice.(Baterie de Laguna 3 Varta AGM 200 euro, normala 100)

    Off-topic ca se vorbea de fotbal. Am vazut apucaturi si mai grobiene - fani rapidisti(se indreptau spre Ghencea) care scuipau din tramvai oamenii de pe trotuare (saracii nu aveau nici o afiliere la super-liga lu' d-alde Nea - Nea Mister, Nea Gigi...).
    mike2005
    Senior Member
    Last edited by mike2005; 07-04-21, 17:44.

    Comment

    Working...
    X