Amortizor lovit sau "fake" by Asko?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Amortizor lovit sau "fake" by Asko?

Dragii mei,

Ma confrunt cu o problema la care astept opiniile voastre.
    Am un Civic din 2008 si inca de la inceput am avut un cloncanit pe dreapta fata. Nu este un sunet puternic, dar se aude la damburi mai dure. La revizia de 1 an de zile am specificat celor de la Asko aceasta problema raspunsul lor fiind ca nu se vede nimic si avand doar 10k km sa o mai lasam ca poate dispare. Dar nu a disparut. A urmat revizia de 2 ani de zile, din nou am specificat ca se aude ceva pe fata dreapta, am facut si un test cu un mecanic si cei de la Asko au confirmat ca se aude ceva si ca probabil era de la caseta de directie dar ca a fost reglata si nu va mai face.
    Acum o saptamana am gasit bara fatza crapata (un idiot care probabil a dat cu spatele in viteza) si am ajuns la Asko sa-mi rezolv problema pe asigurare. Pentru a 3-a oara! am adus aminte de problema zgomotului si raspunsul actual al celor de la Asko este ca amortizorul dreapta este lovit si indoit. INCREDIBIL.
    Intrebare: Cum se poate sa fie un amortizor indoit cand totul in rest este intact? Jantele si cauciucurile sunt perfecte!
    Dupa parerea mea este evident ca acest service nu doreste sa schimbe pe garantie acest amortizor, asa cum ar fi normal si incearca sa arunce totul pe vina clientului.
    Sunt convins ca in Romania ar fi in stare sa dea 2 ciocane unui amortizor si sa spuna ca e vina clientului, ca asa era..
    Am avut o parerere relativ buna despre acest dealer, tratament civilizat, Razvan si Florin ok ca si modalitate de comunicare, dar in acest moment sunt pe cale sa-mi schimb total parerea despre ei.
    Consider ca totul este un "fake" by Asko (sa citez topicul) si sunt dispus sa trimit sesizari la Honda international.

Astept opiniile voastre. Thx.
    B-55-MSS Civic 5D 1.8 Black '08 Tottenham Hotspur 4 life!

mai stiu caz cu tija telescopului indoita. deci se poate.
    HONDA ciVic Type S (FN1) - Injen - Weapon-R - Invidia - COOL IT - Eibach - Drag Wheels - REPSOL - Magnat - Skunk2
    HONDA CRX DEL SOL VTI (EG2)......in progress
    vw scirocco mk 1 G60 kompressor stage 2
    KAWASAKI ZX-6 RR Ninja

Comment

Nu vad de ce nu l-ar schimba pe garantie. In acest caz problema nu cred ca e la dealer, ci la HTR. Din cauza drumurilor pe care circula masinile noastre in .ro, suspensiile au o viata extrem de grea. Te-as ruga sa iei in calcul urmatorul aspect: amortizoarele de pe 5D sunt gandite pentru drumuri din tari cu apa calda, in nici un caz pentru .ro. Mai mult, mi se par un pic sub-dimensionate, raportat la masa masinii, deh, traim in era consumabilelor. Din ce ai povestit mai sus, s-ar putea sa fie o problema la flansa din capatul amortizorului.
      Si masina mea fost diagnosticata cu amortizor indoit (dreapta fata), dar eu am avut o intalnire cu o bordura... in fine , e o alta poveste. Nu am reusit sa ma conving ca e indoit, masina nu se comporta diferit, merge foarte ok - la aproape 1 an si jumatate de la incidentul cu pricina. Nu a curs nimic pe nicaieri (ma refer la lichidul din amortizor).
      Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...

http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/Andrei+V/

Comment

Totusi in afara de gropile "uzuale" nu am avut nici un shoc, nici o bordura, nimic. Am intrebat mecanic, un amortizor nu se indoaie decat la un soc foarte puternic! Taicamiu are un Renault Megane, a luat canalizare fara capac, janta s-a indoit dar amortizorul a ramas intact.
        Raman sceptic privind "diagnosticul" pus de Asko. Sunt absolut convins ca a fost un defect de fabricatie. Mai am 3 luni pana la expirarea garantiei, culmea, nu?

Comment

Eu mai aveam 1 luna pana la terminarea perioadei de garantie. Sincer nu cred ca are vreo relevanta. Gropile uzuale pot cauza indoirea tijei, mai ales ca pe 5D jantele din aliaj care vin din fabrica (cel putin la modelul 2006-2008) sunt foarte dure.
          Wagner
          Senior Member
          Last edited by Wagner; 02-04-11, 23:08.
          Nu ascult tot timpul Rammstein, dar atunci cand se intampla, asculta si vecinii...

Comment

Ok, si cine este vinovat? Eu ca la 27k km am astfel de probleme care tin de concept al fabricatiei? Sau Honda? Raspunsul este evident, cand esti intr-o situatie ca o piesa de 180 euro sa strice o intreaga imagine despre un brand, actionezi. Mai ales ca nu este vina clientului si este evident asta.

Comment

Stii, de obicei amortizoarele se schimba in pereche... Incep sa apara si alte optiuni in materie de amortizoare pentru 5D.

M-as mira totusi sa vad rechemare in service pentru amortizoare, desi ceea ce spui este adevarat.
              Wagner
              Senior Member
              Last edited by Wagner; 03-04-11, 00:11. Reason: tastatura lu' peste...

Comment

parerea mea e ca un amortizor nu e facut din mamaliga.... mai ales daca spui ca nu a suferit nici un fel de socuri ...incearca alt service vezi acolo ce-ti spun ...

Comment

daca ar fi gresala de conceptie , toti am fi cu ele pe cric. intr-adevar par cam firave insa eu inca nu am probleme.
                  un amortizor cedat la noi in tara e greu sa se schimbe pe garantie, la ce "drumuri" avem.
                  poate diagnsticul e exagerat.
                  HONDA ciVic Type S (FN1) - Injen - Weapon-R - Invidia - COOL IT - Eibach - Drag Wheels - REPSOL - Magnat - Skunk2
                  KAWASAKI ZX-6 RR Ninja

Comment

Nu trebuie sa ii dai socuri in borduri ca sa distrugi un amortizor, e de ajuns sa dai intr-o groapa cu piciorul pe frana. Nici nu trebuie sa fie prea mare groapa ca sa distrugi ceva.
                    Cresteri de putere Honda motorizari benzina si diesel.
                    Civic TypeR FK2 '16 Milano Red | Jazz '05

ex - Accord '06 CN1 |ex - Accord '02 Type-R | ex -CRX '92 DelSol VTI | ex - Accord '09 Tourer | ex - Type-R '07 Milano Red | ex - Honda S2000
                    ex. Mitsubishi '12 EVOLUTION X TC-SST | ex. Mitsubishi '12 EVOLUTION X GSR | ex. Type-R '07 Time Attack car | ex. BMW '07 X3 X-Drive 35d

Comment

m-am gandit si eu la asta dar trebuia sa fie duse si bucşele probabil...
                      KAWASAKI ZX-6 RR Ninja

Comment

Analizand problema la rece, zgomotul l-am avut de la inceput. Am fost la 2 revizii pana acum si desi zgomotul a persistat, Asko nu a gasit absolut nimic "lovit". Brusc acum dupa 2 ani jumate s-au luminat si arunca totul in curtea clientului.
                        Ca o privire in ansamblu la felul lor de a trata aceasta problema, opinia mea este ca totul a fost tratat superficial si amprentat stilului romanesc si-a pus amprenta chiar si peste un dealer Honda care se vroia a fi serios.

Comment

Zgomotul ar fi putut sa provina de la altceva. Din cate am mai citit pe aici, s-au mai plans si altii de zgomote pe la sistemul de directie/suspensie, in spcial la 5D. Daca cei de la ASKO nu au gasit nimic lovit la momentul initial, inseamna ca amortizorul s-a deformat ulterior, in alte evenimente (gropi/borduri etc).

Pe garantie oricum nu intra un amortizor deformat, ci, in cel mai bun caz (pt client), unul curs sau care nu mai are aceeasi eficienta ca la inceput.

Nu am de ce sa fiu avocatul ASKO, mai ales ca si eu am avut mari probleme cu ei, pe partea de vopsitorie. Nu inteleg de ce ii ridica lumea-n slavi, caci eu n-am vazut nimic deosebit la aceasta reprezentanta, aceiasi mecanici/vopsitori/tinichigii romani cu sictir si fara chef de munca, precum intalnesti in majoritatea service-urilor din Romania.

Comment

Stai ca am de luat masina de la ei, cu bara si o usa vopsita... Ce probleme ai avut cu vopsitoria?

Comment

Chiar..si eu vreau sa vopsesc toate portierele si ma gandeam sa ma duc la Asko. Nu au meseriasi in vopsitorie? Ca iti dai seama ..vopsind doar portierele, nu vreau sa se vada diferenta
                              ex.Civic i-CTDi ; Accord i-DTEC & X6 3.0d

Comment

Working...
                              X