Vreau (orice) Civic - discutii, pareri, informatii pentru potentiali cumparatori

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Daca iti plac masinile fooooarte lente, e ok. Parerea mea e sa tii Acordul, o sa-l regreti daca-l schimbi cu oricare dintre modelele discutate.

Comment

• Originally posted by closchkutza View Post
      Daca iti plac masinile fooooarte lente, e ok. Parerea mea e sa tii Acordul, o sa-l regreti daca-l schimbi cu oricare dintre modelele discutate.
      Da stiu doar ca la astea noi taxa e 200 euro la accord e 1320 euro la an

Comment

• Cat estimezi ca va trebui sa dai diferenta din buzunar pentru a lua unul din modelele discutate pe aici (cu preturi intre 12.000 Eur si 17.000 Eur)? Cati ani poti sa platesti diferenta de taxa (1000 Eur /) an din banii respectivi?
        Parerea mea este ca decat sa scoti bani din buzunar sa platesti o masina mai slabuta doar pentru a avea o taxa mai mica mai bine de banii aia platesti diferenta de taxa la o masina care iti place mai mult. Toate modelele discutate sunt sub nivelul Acordului, atat dpdv confort si finisaje cat si dpdv dinamic, cu exceptia 1.5-ului, care recupereaza pe partea dinamica, ramanand insa celelate.
        closchkutza
        Senior Member
        Last edited by closchkutza; 16-04-21, 08:16.

Comment

• 1.5T in echipare Executive e la acelasi nivel. Vine cu suspensie independenta spate, piele, trapa, scaune electrice si incalzite, Honda Sensing, wireless charging, bancheta spate incalzita etc
          Civic X 2020 Sedan Executive MT

Comment

• Daca faci comparatia pe hartie, asa e. Daca o faci in realitate, da cu virgula . Chiar si fara sa mergi cu ambele back to back, doar urcandu-te in ele iti dai seama ca Civic-ul este cu o clasa sub Accord, lucru normal de altfel.

Comment

• Originally posted by closchkutza View Post
              Daca iti plac masinile fooooarte lente, e ok. Parerea mea e sa tii Acordul, o sa-l regreti daca-l schimbi cu oricare dintre modelele discutate.
              De acord aici. Ma batea gandul la generatia trecuta de Civic, am facut un drive test. Dar masina era lenta cu motorul ala benzina natural aspirat. O turai suna misto dar cand ma uitam la vitezometru parca era blocat.
              Civic actual cu 1.5 Turbo e fara dubiu mai rapid, chiar si cel de 1 litru cred.

Comment

• Cel de 1.5 este mai rapid decat cel de 1.8 aspirat, fara comparatie. Cel de 1 litru e mai incet decat cel de 1.8 insa considerabil mai rapid fata de 1.4.

Comment

• Am avut cl7, cu1 si acum am un civic fk. Dintre toate astea cl7 a fost ceva special pe care si acum regret ca l-am vandut.

Comment

• 1.8 nu e deloc lent doar ca se conduce diferit de un turbo. Eu personal as alege 1.8 în locul celui de 1l. în 3 cilindri tot timpul te vor enerva trepidații motorului, va fi fasnet pe plaja 0-60 km/h și apoi moare. Gândește te și unde îl vei folosi, ca pt oraș preponderent merge, are spațiu, nu te lasă dar tehnic, as prefera sa iau aspirat ul de 1.8, nu ai bătăi de cap, ai spațiu suficient și pt pasageri și portbagaj dar s-ar putea sa te enerveze poziția la volan pt ca ai rezervorul sub scaunele fata și stai cam sus, cel puțin pt gustul meu. Repet, înainte sa iei decizia, gândește te unde îl folosești, de câte ori ai nevoie de toate jucăriile de pe mașină, vezi care îți oferă suport în condus și nu în ultimul rand testează. 1.5 e dinamic dar nu te ajuta asta în oraș nu mai mult decât celelalte și ce găsești sport plus cu 1.5, ca dotări, găsești și pe o mașină cu 1l echipare executive. Și încă ceva, civic x vine cu niște scaune jalnice la ergonomie, fapt schimbat la facelift puțin, în sensul ca poți ajusta suportul pulpelor. Venind de pe acord sa nu ai o problema cu acomodarea la poziția de condus
                    Honda Civic x 2020 1.5 182 CP

Honda Civic IX 2015 1.8 142 CP

Comment

• Originally posted by enopul View Post
                      1.8 nu e deloc lent doar ca se conduce diferit de un turbo. Eu personal as alege 1.8 în locul celui de 1l. în 3 cilindri tot timpul te vor enerva trepidații motorului, va fi fasnet pe plaja 0-60 km/h și apoi moare. Gândește te și unde îl vei folosi, ca pt oraș preponderent merge, are spațiu, nu te lasă dar tehnic, as prefera sa iau aspirat ul de 1.8, nu ai bătăi de cap, ai spațiu suficient și pt pasageri și portbagaj dar s-ar putea sa te enerveze poziția la volan pt ca ai rezervorul sub scaunele fata și stai cam sus, cel puțin pt gustul meu. Repet, înainte sa iei decizia, gândește te unde îl folosești, de câte ori ai nevoie de toate jucăriile de pe mașină, vezi care îți oferă suport în condus și nu în ultimul rand testează. 1.5 e dinamic dar nu te ajuta asta în oraș nu mai mult decât celelalte și ce găsești sport plus cu 1.5, ca dotări, găsești și pe o mașină cu 1l echipare executive. Și încă ceva, civic x vine cu niște scaune jalnice la ergonomie, fapt schimbat la facelift puțin, în sensul ca poți ajusta suportul pulpelor. Venind de pe acord sa nu ai o problema cu acomodarea la poziția de condus
                      Pozitia la volan de pe Civic IX a fost un deal breaker pentru mine. Chiar ma gandeam la TypeR FK2 dar stateam prea sus fata de volan (aveam Bmw seria 4 atunci pt comparatie).
                      De acord ca scaunele de pe Civic X sunt jalnice, suportul lateral(sezut/lombar) fiind aproape inexistent. Totusi faptul ca poti cobora scaunul mai mult e un mare plus ca si comfort/conduita sportiva. Am experimentat condusul pe distanta lunga(2000 km) intr-o masina in care se statea mai sus (Laguna 3) si apoi una in care stateai jos(Bmw seria 4 - la fel de jos stai si in Civic X). Pot spune ca simplul fapt ca mereu privesti drept inainte (ai in campul vizual instrumentar bord / drum) si faptul ca sezutul e mai inclinat catre spate (nu mai aluneci de pe scaun sa incordezi spatele si sa oboseasca) fac o mare diferenta pe distante lungi. In cazul Bmw am ajuns chiar fresh la destinatie, fara spate, ceafa intepenite, dureri de spate si de .... care apareau inainte la 2 zile de condus in Laguna 3.

Ca vorbeam de scaunele Civic X - gasisem un set de scaune fata de TypeR in EU. Am vrut sa le iau sa le instalez in Civic X sedan. Jumatatea mea n-a fost prea receptiva la imbunatatirea asta. Pacat, ar fi schimbat semnificativ in bine experienta condusului.

Comment

• sport plus si executive au reglaj electric pe 8 directii la scaunul soferului.
                        partea din fata a sezutului se poate ridica si ofera un bun suport la coapse.

suportul lateral lasa de dorit, mai ales la scaunele cu piele pt ca alunceci in viraje.
                        pe textil, situatia e o idee mai buna
                        Civic X 2020 Sedan Executive MT

Comment

• asta daca merge spre varianta facelift, altfel nu are reglaje electrice si bugetul lui era spre versiunea de 1l
                          Honda Civic x 2020 1.5 182 CP

Honda Civic IX 2015 1.8 142 CP

Comment

• Salut, dupa o incercare nereusita de a cumpara o Civic IX Tourer acum vreo 3 ani, se pare ca voi incerca din nou sa fac achizitia.
                            Cerinta e aceeasi, varianta Tourer, echipare Lifestyle, motor benzina sau diesel, cutie manuala, Euro 6, pana in 100000 km.
                            Daca stiti ceva, astept propuneri.
                            Multumesc.

Comment

• Stiti ceva de masina asta?

https://www.olx.ro/d/oferta/honda-ci...on=observed_ad

Comment

• Este al unui coleg de pe forum, Nobrain: https://hondafan.ro/forum/forum/my-h...-twilight-blue

Comment

Working...
                                X