Civic 1.6L i-DTEC

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #46
  Vara e cald in Civic, nu are geamuri atermice... Eu am pus folie llumar care filtreza UV si pe geamurile laterale fata si parbriz (am o conditie medicala si nu am voie sa ma expun la soare) si este un pic mai bine... AC-ul raceste destul de bine, dar se simte la motor

  Comment


  • #47
   Privitor la acest motor, detin un civic cu motorizare 1.6 idtec de aproximativ 2 luni.
   Stie cineva cum pot sa imi dau seama cand se face regenerarea filtrului de particule? Am 3000km si pana acum nu am primit niciun mesaj in bord...semn ca prima regenerare nu s-a facut, nu?
   Alta intrebare: motorul este fiabil? Au fost probleme la el, in varianta actiuala? Ma bate gandul sa ii fac un tuning (care ii creste puterea de la 120 CP la 150 CP), insa, daca au aparut probleme de fiabilitate, renunt la tuning.
   Multumesc de raspunsuri.

   Comment


   • #48
    ,,DPF arde periodic PM colectate, în timpul conducerii, când convertorul catalitic are o temperatură ridicată. La arderea PM, puteţi observa un fum alb ieşind din ţeava de eşapament şi o creştere a consumului mediu. Această situaţie este temporară şi normală.
    Dacă simbolul apare pe afişajul interactiv multiplu, trebuie să regeneraţi DPF: • Conduceţi autovehiculul cu o viteză de cel puţin 60 km/h (37 mph) până când simbolul dispare. ▶ Sunt necesare până la aprox. 15 minute pentru a creşte temperatura convertorului catalitic la un nivel sufi cient pentru arderea şi evacuarea PM.,,

    Deci practic atunci cand apare simbolul trebuie sa-i faci regenerare fortata, altfel nu ai nicio treaba, isi face el treaba singur in rest.
    Motoarele astea stiu ca sunt fiabile, am si eu acelasi motor dar nu m-as baga sa fac tuning.

    https://www.promotor.ro/news/garanti...-dtec-10525398
    Last edited by Danielsportivu; 10-07-19, 17:29.

    Comment


    • #49
     OK, multumesc.
     dar care este simbolul ptr DPF? Sau mai bine zis cum arata respectiva iconita? Arata asa?

     Comment


     • #50
      In manualul honda asa arata simbolul si trebuie sa-i faci regenerare cum am scris mai sus:      Iar daca apare simbolul cu semnul excalamarii atunci trebuie sa mergi in service.

      Comment


      • #51
       OK, merci!

       Comment


       • #52
        Originally posted by Danielsportivu View Post
        Dacă simbolul apare pe afişajul interactiv multiplu, trebuie să regeneraţi DPF
        Salutare,

        In mod ciudat, mie nu imi apare nimic pe display cand trebuie sa regenerez DPFul. In schimb, imi dau seama urmarind comportamentul masinii: ii creste consumul, iar cand ridic piciorul de pe acceleratie, bara aceea a consumului instant sta la 3 liniute si nu la 1, cum e normal. Atunci stiu ca am de facut regenerarea, iar constatarea ca procesul e incheiat e acelasi, verific pe consumul instant.

        Din ce cauza sa nu apara avertizarea aceea?

        Comment


        • #53
         Salut,
         Am de 5 ani si nu am avut niciodata aprins martorul de regenerare. Am mers urban si extraurban...dar in ultima perioada, doar urban, cateva luni, si tot nu am avut probleme cu regenerarea.

         Comment

         Working...
         X