Problema demaraj !?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Problema demaraj !?

  Va salut,

  O scurta problema. Acum ceva timp am avut o neplacere in urma unei alimentari de la o statie Rompetrol cu benzina de 95. Mentionez ca de regula am alimentat doar cu Premium 99,100 sau 98.

  In urma acestei alimentari (15 litri), cand am plecat din statia peco am simtit ca parca masina nu mai are vlaga. Ba mai mult, in treapta a doua la demaraj .. mai sprinten, intre 2000 si 2500 de turatii masina s-a "ingatuit" , o singura data scurt.

  A trecut ceva timp de atunci, o luna de zile, intre timp am mai facut doua alimentari, 30 L de premium 100 de la OMV si alti 20 L de EfixS 98 de la Rometrol.

  Din pacate constat ca problema persista, la demaraj puternic, doar in treapta a doua, intre 2000 si 2500 ture , se inneaca odata ori ingatuie / o singura data per demaraj . Precizez ca pana la acea alimentare de 95, cand am simtit ca motorul s-a transformat intr-un melc, acesta s-a comportat fara repros. Totodata, chiar si in afara de problema de la demaraj, motorul merge fara probleme in alte trepte, indiferent ca e folosit normal sau turat.

  Inainte sa fac un drum in alt judet la un service Honda , am zis sa ma consult cu voi. MULTUMESC!

  Edit: Este vorba de Civic 4D, 1.8 benzina, ES M/T, 2008.

 • #2
  Cumva pe langa problema expusa: alimentarile indelungate cu benzine de peste 95CO, pot cauza probleme cu sondele lambda. Au fost cazuri la CRV, Accord, cel putin ce stiu eu.
  Eu am patit acum cativa ani, ca dupa o alimentare cu Petrom99 (dupa multele altele in care nu a avut nimic, aceeasi statie, si alimentam deja de ceva vreme doar cu 99) sa am probleme cu mersul motorului - intrerupt, dat in nas, atat in ture joase, cat si medii/inalte.
  Sfatul primit din service: sa alimentez cu benzina de 95. Am completat pana la full, de data asta cu 95, si problema a disparut, fara alte interventii.

  Inainte de alte investigatii, poate fi o solutie. Incearca sa gasesti o benizna de 95 buna.
  Spre exemplu, eu am comparat in ultima vreme (1-2 luni aprox) Petrom 95 cu MOL 95; pot sa spun ca cea de-a doua e mai buna, avansul la aprindere e mai stabil, la fel si relantiul, si parca nici compresorul AC nu se mai resimte asa puternic cand cupleaza.
  -------------------
  There is no point of having if you can't share.

  Comment


  • #3
   Am avut ieri o intalnire cu un prieten foarte experimentat din punct de vedere tehnic si pot sa spun ca m-a linistit considerabil. Dupa cum spuneam,doar uneori face masina asa. Ieri, nici nu s-a pus problema de o astfel de ingatuire.

   Acesta mi-a spus ca principalul motiv pentru care motorul mai face asa, uneori, il reprezinta carburantul "prelucrat" sau de foarte proasta calitate si neaparat sa stau linistit. Bineinteles, tind sa il cred fiindca omul a avut multe masini de calitate. Iar ca un motiv de liniste, mi-a spus ca a oprit tot intr-un Rompetrol unde a facut plinul si la plecare bordul ii arata ca un pom de craciun, toate beculetele erau aprinse.

   In concluzie, dupa cum scria un coleg pe forum, nu este firma de carburat rea, ci statia respectiva pentru ca majoritatea sunt fransize iar romanii mai au boala sa "fure" la pompa.

   Legat de sugestie pe viitor, mi-a recomandat acelasi lucru ca si tine, BlackMagic.

   Multumesc!

   Comment

   Working...
   X