Honda Civic b16a2

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Honda Civic b16a2

  Salut tuturor . Sunt nou pe aici.. Nu stiu prea multe despre Honda dar as vrea sa imi iau si eu o Honda Civic hatchback 1.6 16v 160cp din '96 si as avea cateva intrebari..

  1. Care e diferenta intre b16a2 si b16a2 swap ?
  2. La ce ar trebui sa ma uit sa nu fie defect . defecte comune ?
  3. E vre-o diferenta de motor la ej fata de ek ?
  4. Un sfat ar prinde bine . Mersi !

 • #2
  Salut si bun venit

  1. Daca te referi strict la motor nu este nici una ). DIferenta intre o masina cu motorizarea aceea stadard si un swap facut pe o alta caroserie care nu este prevazuta cu acel motor implica bani si mai multa munca pentru a aduce masina la nivelul unei standard.
  2. Ca la orice masina existenta pe piata : sa nu bata sa nu troncane , sa nu fie lovita , sa nu caraie cand intra in viteze sa nu scoata fum etc. . Ca si puncte specifice pentru modelul acela : rugina pe aripile spate ( rugina jos la praguri si la imbinarile de la bara spate) , pentru motoare consumul de ulei ( verifica culoare gazelor de pe teava de esapament in ture sau la relati)
  3. 4 Depinde ce vrei de la o masina si la ce modul de utilizare .
  Diferentele intre aceste modele le ai mai jos si poate iti faci singur o idee
  EJ8 motorizare 1,6 de 125-127 cp model doar in varianta coupe , consum ~ 8.Majoritatea sunt echipate standard : bara antiruliu fata , frane discuri fata , tamburi spate
  EJ9 : motorizare 1,4 75 si 90 cp consum mixt ~7- 8 . Majoritatea sunt echipate standard : bara antiruliu fata , frane discuri fata , tamburi spate
  EK3 : motorizare 1,5 114 cp motorizare axata pe economia de combustibil ( mixt ~ 6,5-7) Majoritatea sunt echipate standard : bari antiruliu fata spate , frane discuri fata spate.
  EK4 : motorizare 1.6 160 cp consum mixt 8-9-12 ( in functie de exploatare si starea motorului) Echipare standard : bari antiruliu fata spate , frane discuri fata spate.

  Dotarile de confort si dotarile interioare ( Aer conditionat , geamuri si oglizin electrice , trapa , ABS , airbaguri etc) depind numai de configuratia aleasa la momentul cupararii si nu tin de modelul in sine. Exista EK4 fara dotari ( geamuri si oglinzi manuale , fara airbag , abs , aer conditonat etc) dar si EJ9 cu dotari complete. Ca idee iti pot spune ca cu cat urci in gama de motorizare cu atat dotarile standard sunt mai complete dar nu este o regula cum iti precizam mai devreme.
  Touge is what we live for

  Wait for it...... Here we go ....... Bwwwwaaaaaaahhhhhh!

  Comment


  • #3
   mersi mult Vali_lj ! la intrebarea 3 ma refeream strict la motorul 1.6 160 cp daca e vre-o diferenta intre ej si ek ... dar din cate am auzit pana acum e acelasi motor si nu e nici o diferenta.. diferenta e doar caroseria.. Alte sfaturi .. pareri... sunt binevenite !!

   Comment


   • #4
    Nu exista o echipare B16A2 pe Ej fie din generatia 92-95 ( EG6/9 doar modele astea au) sau 96-00 ( EK4) .
    Touge is what we live for

    Wait for it...... Here we go ....... Bwwwwaaaaaaahhhhhh!

    Comment

    Working...
    X