Consumuri carburant Accord

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• bucuresti->predeal->fagaras->sibiu->sighisoara->tg mures->turda->cluj->zalau->(7.4 pe bord)->cluj->7.8 la pompa. mers destul de lejer.
    am facut vreo 730km si mai avea autonomie de 88km.

am alimentat vreo 57l si am alergat-o destul de sanatos pana in bucuresti cu un consum de 9.1 pe bord. am facut vreo 7h cu aproximativ 1h pierduta prin brasov (ar fii fost vreo 6h/6h30' probabil).

masina super plina la dus si lejera la intors.
    a papat ulei putin pana acum. am deja 3 completari la activ.

motor de 30.000 km, benzina de 95 de la rompetrol.
    Accord Sedan '09 2.4 M/T Buran Silver
    http://hondafan.etp.ro/gallery/v/cata02
    Jazz '05 M/T

Comment

• Da, si eu completez cam 500ml intre revizii. La cum o conduc, mi se pare oarecum normal
      ex Accord 2.0 ES M/T 2007 CL7
      Accord 2.4 Executive M/T CU2 2008
      Suzuki SX4 1.6 GLX 4WD 2008
      Mitsubishi Outlander 2.3 Invite 4WD 2012

Comment

• Cel mai bun record al meu este cel facut ieri (Barlad - Bucuresti) desi am mers cu +20kmh adica 70 in localitati si 120 afara cu o medie finala de 80 kmh a fost de 7.3 iar la final a crescut la 7,5 deoarece a plouat torential de la Buzau si banui ca apa opune rezistenta la inaintare ( alta explicatie nu am gasit). Concluzia mea este ca ori merg asa si obtin 7,5 ori merg in blana si ajung cu o ora mai devreme si consumul nu sare cu mult de 10 - mersul NORMAL nu se merita deoarece obtin 9.2 si nu am satisfactia ca atunci cand merg cu pedala la fund ...

Click image for larger version

Name:	DSCF0797.JPG
Views:	1
Size:	271.1 KB
ID:	707879Click image for larger version

Name:	DSCF0789.JPG
Size:	173.8 KB
ID:	707880Click image for larger version

Name:	DSCF0798.JPG
Size:	272.6 KB
ID:	707881Click image for larger version

Name:	DSCF0799.JPG
Size:	270.4 KB
ID:	707882

P.S. Consumul l-am obtinut fara cruise control in zonele de deal-vale deoarece e varza in aceste conditii ....
        EX Honda Accord CU3 Executive
        EX Honda Accord CL9 Executive - http://www.hondafan.ro/forum/album.php?albumid=389
        Toyota Hilux 2.4TD - http://www.hondafan.ro/forum/album.php?albumid=486

Comment

• In ce sens "e varza" CC?
          ex Accord 2.0 ES M/T 2007 CL7
          Accord 2.4 Executive M/T CU2 2008
          Suzuki SX4 1.6 GLX 4WD 2008
          Mitsubishi Outlander 2.3 Invite 4WD 2012

Comment

• E un consum foarte bun, mai ales pentru AT
            -------------------
            There is no point of having if you can't share.

Comment

• CC e varza in sensul ca la deal el incearca sa mentina o viteza constanta si face acest lucru consumand benzina. Daca folosesti acceleratia si o lasi usor, adica la deal reduci usor viteza si apoi recuperezi la vale aproape gratis, media consumului pe succesiunea deal-vale ramane constanta. Oricum, la consum nu poti merge decat daca stai bine cu nervii, si tentatia dupa 50-100 km este sa incepi sa ii dai gaz.

Concluzia mea este ca la motorul de 2.4 pana in 100 - 120 kmh nu prea conteaza cu ce viteza mergi pe o distanta de 300 km, ci de modul cum accelerezi sa ajungi la aceste viteze si de modul cum reusesti sa intuiesti conditiile de trafic din fata in asa fel incat sa reduci viteza in orice alt mod dar nu prin folosirea franei. Recomand celor cu cutie AT ca la vale si pentru curbe sa foloseasca modul manual si implicit frana de motor - iar pentru acceleratie apasarea succesiva a butonului ACCEL nu tinerea lui apasata, sau, mai bine, accelerarea la picior pana la viteza de croaziera si apoi setarea vitezei.

Eu consider ca acesta a fost ultimul meu post in acest thread, deoarece consider ca aceasta masina nu o tii pentru consum ci pentru senzatia care ti-o ofera si acest lucru iti ofera cele mai multe satisfactii. Cand nu imi mai permit benzina o voi vinde.

De Paste am fost in Germania si am scos pe 1600 km la dus o medie de 8,7 pe ruta Sebes-Nadlac si mers normal iar la intoarcere mers blana, adica 200-240 in Germania si apoi 150 spre tara si am obtinut media de 10 pe ruta Timisoara-Craiova.
              EX Honda Accord CU3 Executive
              EX Honda Accord CL9 Executive - http://www.hondafan.ro/forum/album.php?albumid=389
              Toyota Hilux 2.4TD - http://www.hondafan.ro/forum/album.php?albumid=486

Comment

• Iasi - Vatra Dornei (cu un mic popas prin Tg. Neamt / Cetatea Neamtului) - 6.9%
                La intoarcere fiind mai mult vale, am ajuns la Iasi cu media de 6.4% pentru 552 KM in total (deci probabil <= 6.0% a fost consumul Vatra Dornei - Iasi).
                Mazda 6 Kombi, 2.5l, 192 CP, Soul Red

Comment

• Ultimii 250 de km, 11%, mers 50-50% normal-tare cu schimbat la 5-6000 rpm...
                  -------------------
                  There is no point of having if you can't share.

Comment

• 4.9

am mers pe distanta de 85km bucuresti -alexandria si am scos 4.9 ( am facut poza)

Comment

• Originally posted by yakari View Post
                      am mers pe distanta de 85km bucuresti -alexandria si am scos 4.9 ( am facut poza)
                      cu ce masina?
                      sa vedem si poza...
                      Accord Tourer - 2,4 Executive A/T - Crystal Black Pearl (dar numai 15' dupa baie, altfel Dalmatian Gray Pearl)
                      http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/bosch/

Comment

• cu accord.(benzina)
                        doua persoane + doi copii

Comment

• Tractat?

Comment

• Nope. Benzina + gpl
                            "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
                            "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

• Click image for larger version

Name:	edit.JPG
Size:	81.6 KB
ID:	708079poza.pdf
                              Originally posted by Bosch View Post
                              cu ce masina?
                              sa vedem si poza...
                              uite poza netrucata acum ce mai ziceti?
                              o fi real consumul?

Comment

• Originally posted by yakari View Post
                                [ATTACH=CONFIG]22979[/ATTACH][ATTACH]22978[/ATTACH]
                                uite poza netrucata acum ce mai ziceti?
                                o fi real consumul?
                                eu nu zic ca nu e adevarat, dar ca nu e realist,
                                fai o poza si la partialul B si mai vorbim.

asta e consumul meu fara sa ma uit la consum(diesel)
                                sigpic

Comment

Working...
                                X