La mine mai putin de 7.2 nu am vazut pe CB.
Consumuri carburant Accord
Collapse
X
-
3500 km ( 2350 afara - 1150 oras ) - 8.1/100.
Foarte rar am schimbat ca la carte...
Viata e un joc de rahat....dar grafica e bestiala!
https://www.facebook.com/bacaniaharalamb.ro?ref=hl
Comment
-
Ultimii 50 de kilometri, dupa realimentare, consum 9.0 %.
Mol95 a fost benzina, de pe Uverturii.-------------------
There is no point of having if you can't share.
Comment
-
Da, urban. Adica acelasi trafic in care inainte scoteam 10, 10.5%.
Din fericire nu mai stau in buricul Bucurestiului ci limitrof, asta e primul motiv pt care am scazut consumul de la 12.5-13 la 10-10.5
Acum m-a incantat benzina asta, pacat ca nu am un Mol mai aproape.
Oricum, pe ultimii ~20k km, CB arata consum mediu de 10,6% ceea ce zic eu ca e ok pentru motorul asta si stilul meu de condus, care e 50-50 in forta / linistit.Last edited by BlackMagic; 09-11-10, 21:02.-------------------
Comment
-
Adevarat, iar Mol100 conduce in topul preferintelor personale; la drum e dementiala, se schimba si comportamentul masiniii radical, urca foarte repede in ture, forta multa, etc.
Insa imediat ce schimb cu altceva, diferenta se simte vizibil.
Am mers si cu 98-ul de la Mold, si mi-a placut, nu am simtit diferente fata de 100.-------------------
Comment
-
(revin si eu dupa o foarte lunga pauza, noroc cu nolty cu care m-am revazut intimplator la asko astazi pentru o problema pe care o sa v-o descriu ulterior)
Stau in Tineretului, lucram in Vasile Milea, linga Apaca (deja nu mai erau acolo celebrele fete care il indemnau pe P. Roman sa le necinsteasca).
Media consumului in oras, timp de citeva luni sau poate un an: intre 14-22%, in functie de stilul de condus si de anotimp. De unde scoateti voi 8-10-11-12%, nu stiu, dar ma faceti sa ma intorc la asko pentru detaliere...
De vreo citeva luni de zile m-am mutat cu "job-ul" undeva linga Pitesti. Fac destul de des A1 plus soseaua veche Pitesti-Bucuresti, adica DN7. Consum mediu = 10%, dar respect limita de viteza (50kmph deci merg cu 60) respectiv 130kmph deci merg cu 140 unde stiu ca e radar (mai mereu km70-80 de pe A1) dar in general peste 160.
Deseori imi propun sa bat recordul de autonomie pentru Pamela (asa o cheama) si sa merg la consum doar pentru motivul asta, strict. Exista multe cazuri in care cit am facut plus cit imi estimeaza ea trece de 700-800km cu un plin (65l).
O singura data in viata am reusit sa depasesc acel nenorocit de prag de 600km cu un plin. E drept ca foarte des mi s-a intimplat sa ajung in jur de 570-590 si sa fiu obligat sa fac refill pentru ca "nu se stie". Intr-un fel e imbucurator pentru ca in Bucuresti aveam o estimare de 400-450/plin. Pe de alta parte insa, inainte aveam un Megane II cu care am ajuns la Arad si nu prea aveam ce sa bag in rezervor ca era plin, deci treceam de Viena si de Passau (germania) fara sa ma gindesc ca as putea ramine pe rosu.
Deja am labartzat mesajul prea mult insa ma nedumireste faptul ca voi vorbiti de niste consumuri care mie mi se par SF, dar in sensul bun.
Ultimul pllin mi-am propus sa il fac in mod exclusiv in modul S(port) fara exceptii, incluzind orasul si autostrada. Ce am constatat: ~12.5% la ~180kmph (ceea ce mi se pare ok) si nu cu mult mai mult in Buc (dar nu am prea apucat sa fac mai mult de 100km, insa la orele pe care mi le aleg eu). Revin cu detalii, insa din tot thread-ul asta chiar mi se pare ca eu am ghinion.
Revenind la sentimente mai optimiste, cel mai mult am avut un range de 750km (range ma intereseaza cel mai mult) dupa un drum pe DN7 cu o medie de 70-130.
Prost fiind, intreb: care ar fi plaja de consum optim pentru 2.4? Constat ca imi merge mult mai bine la >160km/h decit la viteze mici. Reformulez: la cite turatii o fi de preferat sa mergem pentru consum optim?
Va saluta,
BoschAccord Tourer - 2,4 Executive A/T - Crystal Black Pearl (dar numai 15' dupa baie, altfel Dalmatian Gray Pearl)
http://www.hondafan.etp.ro/gallery/v/bosch/
Comment
-
eu pot sa-ti spun ca ama intre 11 si 13 in Bucuresti, momentan am 11.2 in 200km, fac drumuri destul de lungi dr taberei-pipera dar la ore nu prea aglomerate. afara 8-8.5 pe E85 cu o medie de 90-95km/h, daca merg mai linistit sub 8, daca merg mai apasat cat vrei tu.
acu vreo jumate de an am facut un drum de 4000k pana-n Koln, consum 9 in conditii destul de severe de mers, in Germania cel mai probabil peste 11 cu o medie de vreo 160km/h ca am mers Duminica, Ungaria si Austria 140km/h pe pilot. nu ma intereseaza consumul insa daca as avea valori aberante ca tine probabil as merge si eu la service. in Germania cel putin, 2.4 scoate consum mai bun decat 2.0
))
In oras am medie de 27km/h si consum de 13%, mers mai smucit.
In afara n-am trecut niciodata de 10% medie, doar cand am mers repede pe autostrada. Daca nu ma bag pe autostrada, cam 8.5-9%.
Daca 22% aia sunt intamplatori, si de obicei ai 14% in oras, 10% afara, fiind si cu A/T, tot ce pot spune: "e normal". 8-10% in oras sunt povesti, nu sta sa le asculti.ex Accord 2.0 ES M/T 2007 CL7
Accord 2.4 Executive M/T CU2 2008
Suzuki SX4 1.6 GLX 4WD 2008
Mitsubishi Outlander 2.3 Invite 4WD 2012
Comment
-
In oras variaza mult in functie de trafic, nu prea merg la ore de varf ca nu-mi place si nici nu stau sa analizez datele, dar de cateva ori m-am uitat si se incadreaza intre 11-12, dar merg calm de obicei.
In afara am studiat mai mult si depinde si aici de drumuri, cam 7-9, intre mers pana la Ploiesti cu aprox 90km/h (spre 7) si mers mai sportiv pana la Campulung Moldovenesc noaptea cu 100-140km/h pe E85 (spre 9). Pe autostrada, mers constant in jur de 140km/h, in 8000km (Germania si tarile din jur) am avut un consum de 8.
Diferenta e posibil sa fie de la cutia automata si stilul de mers.
Cel mai bun consum il obtin pe la 80km/h intr-a sasea, e undeva sub 2000rpm.Be the change you wish to see in the world - Ghandi.
Accord 2.4MT 2009
Comment

Comment