Accord 2.4 sau Civic 1.8 ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Accord 2.4 sau Civic 1.8 ???

Salutare ,

Primul meu post pe acest forum, inca nu sunt posesor de Honda, sper sa devin unul ..

Marea mea dilema in momentul de fata este achizitionare unui dintre cele 2 variante de mai jos :

1. Honda Civic 1.8 GT MT i-vtec , 140 CP
    - inmatriculat in aprilie 2011 cu 22200 km la bord
    - de la Asko soseau de centura Chiajna
    - garantie Honda inca 2 ani
    - full, mai putin navigatie
    - Pret 11.500 Euro !! (TVA-ul il deduc, o iau pe firma)
    Masina arata impecabil, ca noua, astazi am condus-o si sunt foarte multumit .

2. Honda Accord 2.4 i-vtec AT , 190 CP (http://www.autovit.ro/honda-accord-C24724216.html)
    - masinutza asta apartine unui coreean de la DAEWOO, tot astazi am vazut-o insa n-am apucat s-o conduc, am stat in dreapta doar . Insa , diferenta se cunoaste! (e si normal avand in vedere motorizarea) .
    - foarte bine intretinuta interior si exterior
    - o lasa la vreo 9500 Euro.

Dupa cum probabil v-ati dat seama , dilema e in felul urmator : sa merg pe Civic si siguranta unei masini aproape noua , cu garantie , sau pe Accord care din mie imi place mai mult atat estetic cat si ca motorizare ?

Stiu ca Accord-ul intra in alta clasa de impozitare si consuma mai mult, dar nu facem din asta o tragedie .

Inca o intrebare ar fi vis-a-vis de costurile de intretinere. Sunt mult mai scumpe la Accord decat la Civic ?
    Avand cutie automata ar trebui sa ma astept iarasi la costuri suplimentare/ frecvente ?

Mentionez ca masina va circula mai mult in extraurban .

Astept cu interes opiniile voastre si cat mai repede pentru ca Civic-ul este ultima bucata ! ... in cazul in care va iesi invingator . Am pus si cateva poze cu CIVIC_ul :

Click image for larger version

Name:	IMG_7015.jpg
Views:	1
Size:	120.0 KB
ID:	727624Click image for larger version

Name:	IMG_7016.jpg
Size:	129.9 KB
ID:	727625Click image for larger version

Name:	IMG_7019.jpg
Size:	112.0 KB
ID:	727626Click image for larger version

Name:	IMG_7020.jpg
Size:	101.7 KB
ID:	727627Click image for larger version

Name:	IMG_7021.jpg
Size:	84.3 KB
ID:	727628Click image for larger version

Name:	IMG_7022.jpg
Size:	116.6 KB
ID:	727629Click image for larger version

Name:	IMG_7023.jpg
Size:	95.2 KB
ID:	727630Click image for larger version

Name:	IMG_7031.jpg
Size:	107.0 KB
ID:	727631
    '07 Honda Accord 2.0 i-Vtec A/T, Executive

sa conduci si accordul, apoi trage linie

Comment

Balaure, pentru drumuri lungi ar fi mai bun Accordeonul. Masina mai mare, mai confortabila, mai puternica, mai spatioasa, cutie automata.
      Pentru oras, Civicul ar fi o alegere mai buna (11.5k fara tva, inteleg). Acum, depinde de nevoile tale de spatiu si de asteptarile tale. Si un Civic ar fi suficient, pentru un cuplu care se plimba-n lung si-n lat. Ar fi si un usor avantaj la consum, mai ales daca mergi mult.

Asigura-te ca Accordeonul respectiv este o masina cinstita, cu istoric bun. Sa nu ai parte de surprize. In rest, impozit de 8-900ron/an si asigurari mai scumpe, consum mai mare. Legat de intretinere, poti sa-ti faci o idee pe forum din sectiunea in care fiecare isi prezinta masina. La rulajul respectiv, n-ai avea batai de cap decat cu reviziile si consumabilele, presupunand ca n-a birjat-o coreeanul in ultimul hal.
      Si nu-ti pune baza in navigatie, ca hartile nu sunt detaliate precum iGo sau alte softuri similare. E utila la nivel de bulevarde, drumuri principale. Insa poti pune carPC si alte dracovenii pe navigatia OEM.
      Cateva lucruri despre Accordeon:
      - a fost polishata? lacul de pe Honde e de toata jena (se zgarie cum te uiti la masina )
      - a avut incidente pe partea stanga? zgarieturi? mie-mi par doua nuante de culori pe portiere... la masinile gri se observa mai usor
      - poate sunt inselatoare pozele (legat de cele de mai sus)
      - poti merge la Carpati sa te interesezi de istoric, daca acolo a fost pentru revizii si ce o fi avut - sunt amabili

Alege cu inima si portofelul. Condu-le pe amandoua inainte de a te hotari. Balaureala placuta!

Comment

Accord.

Civicul nu e nici pe departe full, ii lipsesc farurile xenon, plafonul panoramic, navigatia...
        Accord CL7 Executive 2.0 M/T Arctic Blue Pearl
        Accord CL9 Type-s 2.4 M/T Carbon Bronze Pearl
        ex - Civic 5D Executive 1,8 M/T Milano Red

Comment

@dragostan : ok , nu e chiar full dar trebuie sa recunosti ca are o echipare mai mult decat decenta la banii astia

@mhh39 : Multumesc pt observatii . Accord-ul este clar masina mai performanta, mai confortabila , mai frumoasa ..etc . Insa , unul din motivele pentru care aleg Honda este fiabilitatea "legendara" . Cel putin comparabil cu VW de care ma chinui sa scap acum .
          Daca ambele masini erau second-hand, alegerea era usoara . Am uitat sa mentionez ca masina va fi condusa in fiecare zi de sotie pana la munca si inapoi
          Nu sariti acum ca Accord-ul e prea puternic pentru o femeie, conduce foarte bine (pt o femeie) si nu genul sa se dea la ea .

Dar in weekend ..IT's ALL MINE !!!! Mu-ha-haaaa !!!

offf..grea decizie .

Mai astept cateva pareri, in special de fiabilitate pe termen lung pentru Accord-ul asta 2.4 .

Multumesc

Comment

Accord-ul are un tren de rulare ceva mai adaptat pt ro, spre deosebire de civic.

Accordul e foarte ok pt o femeie, mai ales ca e si automat.
            Accord CL7 Executive 2.0 M/T Arctic Blue Pearl
            Accord CL9 Type-s 2.4 M/T Carbon Bronze Pearl
            ex - Civic 5D Executive 1,8 M/T Milano Red

Comment

CL9 este o masina extrem de fiabila.
              Noi am avut in firma 3 care au parcurs in total vreo 250000 km pana acum.

Si inafara de revizii nu am schimbat alte lucruri la niciuna dintre ele.
              "Ethics. That's always so inconvenient."
              Cal Lightman

Comment

Salutare. Eu zic sa mergi pe accord asta daca in urma verificarii la dealer este ok, are un motor care parerea mea este genial, cutia automata un plus mai ales ca o sa fie folosita in oras de sotie (sigur o sa-i placa si o sa fie cam greu in weekend sa treaca in dreapta), este spatioasa, placuta la drum lung eu unul nu regret deloc alegerea facuta si daca ar trebui sa-mi iau masina tot accord tot 2.4. Sa faci un test si cu accord si verificare la dealer. Bafta.
                Honda Accord CU2 2.4 AT
                "Never drive faster than your angels can fly"

Comment

Multumesc @bestie pe drum :-)

Daca tot te-am prins cu aceeasi motorizare, poti sa-mi zici ceva de revizii si intretinere ?
                  Ar fi cam aceleasi costuri la consumabile ca si pentru motorul de 2 litri I-vtec ?
                  La cutia automata cam la cat timp se inlocuieste uleiul si cat costa ?

Mersi inca o data !

Comment

Revizii la 10000 km merg la reprezentanta, consumabilele le cumpar eu, sunt baieti foarte de treaba pe forum la care gasesti, nu stiu care sunt costurile la motorul de 2.0 pe mine anul trecut schimbat filtre, ulei motor + manopera 600 ron, iar referitor la cutie eu am manuala si la 60000 km se schimba uleiul pret 270 RON cu tot cu manopera si uleiul original Honda MTF 3. Numai bine.
                    Honda Accord CU2 2.4 AT
                    "Never drive faster than your angels can fly"

Comment

Si eu am Accord 2.4 A/T, asa ca nu pot decat sa-l recomand. Intrebai de revizii mai sus, cred ca diferenta fata de motorul de 2.0 ar fi cantitatea de ulei (la 2.4 cred ca intra mai mult ulei), in rest, filtrele banuiesc ca sunt la fel. La placute nu stiu... Ultima revizie (ulei + filtre) la reprezentanta Honda din Cluj m-a costat 630 de lei. Daca mergi cu consumabilele tale, probabil iesi mai ieftin, dar eu nu am vrut sa ma complic. Mie imi place f mult masina, trage bine, motorul suna excelent in depasiri la turatii inalte, dar trebuie s-o conduci tu inainte sa te decizi. La fel, trebuie sa te obisnuiesti cu cutia de viteze, care are o mica intarziere la retrogradare, cand calci pedala la podea. Odata ce inveti sa controlezi chestia asta la depasiri, e totul perfect.

Comment

Eu am un Accord 2.4 A/T exact ca cel de pe autovit. Este o masina de familie in toata regula. Confortabila, rapida si surprinzator de economica. Preturile la piese sunt destul de accesibile, ex.: acum doua sapamani am schimbat discurile (brembo) si placutele spate (textar) - 380 RON de la un magazin mare de piese auto, manopera la Honda Asko 190 RON. Conform planului de service uleiul se schimba la 80k, dar si la mine cei de la Honda l-au schimbat la revizia de 60k.
                        2006 Honda Accord CL9

Comment

Mergi pe Accord , are motor DOHC din seria K (cam cele mai bune motoare Honda) - Civicul 1.8 are un SOHC si nu este din seria K
                          Accordul are suspensie double-wishbone (cel mai bun tip de suspensie independenta) - Civicul are semi-independenta pe spate (invechita)
                          cutia automata va fi o placere atat in oras cat si in afara
                          pe Accord ai si navigatie + bluetooth + comenzi vocale telefon si navi (gasesti si harta Romaniei)
                          pe Accord ai si xenon - un must have
                          pe Accord ai instalatie audio d f. buna calitate , este peste cea de Civic
                          trapa pe Accord, pe civic nu
                          scaune electrice si incalzite pe Accord
                          ...

Comment

Originally posted by dinoc View Post
                            scaune electrice...
                            Brrr!

Accordeonul vad ca da KO.

Comment

So....un Accord(ca asta) de vreo 4 ani da clasa unui Civic nou-noutz cu garantie cu tot din spusele voastre .
                              Surprinzator, ma asteptam ca tehnologia de pe Civic sa fie mai avansata avand in vedere anul de fabricatie. Se pare ca nu .

Sa concluzionez cu argumetele mele pro si contra de fiecare parte :
                              CIVIC
                              Pro: - masina noua cu garantie
                              - consum mai mic / taxe mai mici
                              - mai manevrabila in oras (in special pt sotie)
                              Contra : - pret de achizitie mai mare
                              - suspensie cam rigida pt drumurile noastre
                              - antifonare nu foarte buna (testat de mine pe autostrada la vreo 160km/h)

ACCORD
                              Pro: - motor mai performant, mai silentios (asa mi s-a parut)
                              - dotari mai multe (nu reprezinta neaparat un pro pt mine...si civic-ul imi ofera suficient)
                              - mai confortabila
                              - bine antifonata
                              Contra : - consum si taxe mai mari
                              - second-hand , posibilitate mai mare sa apara probleme si sa bag bani mai curand in ea

Recunosc ca ultimul pct cantareste cel mai mult in luarea deciziei , motiv pt care maine sper sa o duc intr-un service pt o verificare amanuntita . Revin cu detalii .

Pana atunci mai astept opinii obiective , privind in ansamblu fiecare oferta si ce primesc de banii respectiv, nu doar comparand Accord 2.4 vs. Civic 1.8, unde clar castiga Accord .
                              Sper ca m-am facut inteles.

O seara excelenta

Comment

Working...
                              X