Ajutor service pentru reglaj supape Accord 8 2.4i

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ajutor service pentru reglaj supape Accord 8 2.4i

Salut,

Am un accord 8, 2.4. As vrea sa-i fac un reglaj de tacheti/supape, sau cum se mai numesc, din mentenanta (aparent e 40k service interval, si eu de 60k nu am facut asta). Am sunat la 2 service-uri prin Bucuersti/Ilfov si mi-au zis ca NU SE FACE, ce e absurd. La ASKO mi-au cerut 600 de lei pentru operatie.

Intrebare - aveti experiente cu reglajul lor la preturi pamantesti?

Câți km ai cu masina? Acum, n-aș vrea sa fiu eu genul care spune las-o ma ca merge asa dar și dacă te iei după manual și faci reglajul la 40k sau 60k cât scrie acolo o sa cam cheltui bani degeaba. De ce spun asta? Am auzit nenumărate cazuri când supapele au fost găsite în limitele normale chiar și la un rulaj de peste 150k sau la unii a fost nevoie de mici ajustari. E clar ca cel mai bine se verifica jocul la intervalele menționate dar asta înseamnă bani de fiecare data, ca se reglează sau nu jocul, mecanicul face aceeași manopera. Din păcate alta problema este și cu mecanicii, pentru ca mulți sunt niște habarnisti care nici măcar nu știu ca acești tacheti se reglează iar cei care chiar știu cum se face sunt putini și cer niște bani. E alegerea ta, dai un ban, o faci și stai cu inima împăcată ca totul e bine. Tachetii cam dau de înțeles când se cer a fi reglați, devine motorul mai zgomotos și se aude un zgomot specific, cine cunoaște asta îți poate spune dacă merita un reglaj sau nu. Îmi pare rău că nu îți pot recomanda un mecanic, auzisem de curând pe cineva care plătise doar 150 lei pentru o operațiune ca asta dar nu îi dădeau de cap cu reglajul deci mare atenție și la preț, degeaba plătești puțin dacă ți-l face cineva care nu cunoaște. Mai mult decât sa fie zgomotos poate sa greșească și sa strângă jocurile prea tare riscând sa ardă supape. Astea sunt ceva informații pe care le-am strâns și eu de pe net, sper sa îți fie de folos, și eu am de gând sa fac reglajul la a mea, am 152k momentan dar nu am găsit încă un mecanic dispus sa se bage. O sa mi le verific singur și dacă sunt ok nici nu ma ating de ele.

Comment

201k am acum. la 140k am luat-o, si pana atunci cica s-ar fi facut totul la honda nord, doar ca din facturi nu vad nicaieri ca s-ar fi reglate ( fun fact - nu am gasit nici schimb de bujii, si le schimb weekendul asta, ca deja de vreo jumate de an conusumul se duce in unul destul de mare). Nu pot zice ca suna ceva diferit sau bate, dar rascolind drive2.ru am zis ca ii fac o mentenanta sa va de ce ajung la 18l in oras. Weekendul asta urmeaza sa schimb bujiile, sa curat clapeta de acceleratie si sa verific lambda daca e vie. Cadere de putere nu am observat, iar pe drive2.ru am cam vazut ca se recomanda, chiar si la 30k. Acum nu sunt eu la fel de skillat ca rusii de pe acolo, dar eram curios daca s-ar putea face in bani ok. Vezi ca daca o desfaci, posibil sa fie coapta garnitura si trebuie schimbata.

Comment

Asta e și motivul pentru care desfac capacul de la supape, ca să schimb garnitura ca transpira ulei pe alocuri. Dacă tot ajung acolo, verific și jocurile. La reglarea lor as avea ceva emoții ca îți trebuie ceva experienta ca să simți jocul lerei. Dacă ai 200k și nu s-a făcut niciodată jocul, atunci i-ar prinde foarte bine unul. Nici la mine în carte nu se specifica dacă a fost făcut deși conform manualului ar fi prins cel puțin un reglaj pana în 100k cât are ea cartea service. Sa știi ca nici service-urile nu prea fac operațiunea asta la km putini pentru ca știu ca nu au ce sa regleze. De ce nu încerci și la Honda Nord sau Carpați, parca am auzit de niște prețuri mai decente la ei decât la Asko. Mai ales dacă mentenanta s-a făcut la Nord, îi și poți întreba ce s-a întâmplat cu reglajele pana la km aia.

Comment

Acum am vorbit cu cei de la honda nord, la ei e 470 de lei, mai decent. Au zis ca revin pe mail despre faptul cand/daca a mai fost reglata, dar din ce zici tu, cam nu cred sa fi fost. Imi transpira si mie niste ulei, tot acolo pe la capac, cand mai prinzi un moment dupa ce a rulat masina, imi trimiti si mie o poza pe unde iti transpira, sa stiu daca la mine e tot aia.

Mersi de ajutor, ma gandesc acum daca sa merg la honda nord pentru asta, sau sa mai astept o luna/doua si sa imi incerc in moldova la service-uri honda, dar nu oficiali. Pana acum am avut mare noroc cu ei, doar cu pandemia nu am mai putut sa ajung la ei. O sa vad daca se mai amelioreaza consumul dupa schimbul de bujii si clapeta, daca nu, cred ca o sa merg la ei.

Comment

Originally posted by iuraiura879 View Post
            Cadere de putere nu am observat, iar pe drive2.ru am cam vazut ca se recomanda, chiar si la 30k.
            Trebuie sa invat ruseste ca sa inteleg ce scrie pe drive2.ru? Nu au vreo varianta in alta limba?

"Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
            "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

Nu stiu ce sa-ti zic, ei vorbesc uneori in slang, si nici eu nu ii inteleg. Daca ai nevoie de ceva, arunca-mi un link si incerc sa vad daca traduce ok google-ul.

Comment

Ah, ok, multumesc. Credeam ca mai au si versiune in alta limba, ca sa nu fie nevoie de google translate.
                "Things are not what they appear to be: nor are they otherwise."
                "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Sir Terry Pratchett

Comment

Salutare. Daca esti din Bucuresti, Daniel Barbu (de pe grupul de facebook hondafan) te poate ajuta cu reglajul supapelor. Daca o sa intri pe grup si o sa cauti topicuri de reglaj supape o sa vezi ca foarte multa lume il recomanda pentru ca e serios si tipicar.

Comment

Thx, il caut.

Comment

Working...
                    X